Şimdi Ara

6700K aşırı ısınma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Boşta 40 mı demiştiniz, bu da az sayılmaz. Evet yük durumuna göre de değişebilir sıcaklık. Soğutucunuz tam olarak Xigmatek in hangi modeli ?
  • @tersol
    Kalitesiz macun kısmına katılıyorum, ama soğutucu sattırmak için yaptığını düşünmüyorum. Öyle olsa LGA 2011 işlemcilerde de bunu yapardı.

2011 soket harici işlemciler fan ile geliyor, lakin overclock yapacak adam zaten soğutma alacak. Ona göre araştırıp alsın.
  • Xıgmatek hdt soğutucu hocam ayrıca bi düzeltme yapayım boşta iken 30 larda seyrediyor 40 olmadı hiç yanlış bilgi vermişim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun soğutucu performansıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Aida 64 test sonuçları soğutucu için gayet güzel. Eğer ilerde daha iyi bir soğutucu takarsan sorun çözülecektir.
  • HDT kule tipi bir soğutucu olabilir, lakin öyle ahım şahım bir şey de değil.
  • Vcore u auto da birakirsan gayet normal bir durum.

• Şimdi arkadaşlar oyunda iken %99 larda çalışması ile bi alakası yokmu bu sıcaklığın misal oyunda iken işlemci fanı son hızda çalışıyor masaüstüne döndüğümde işlemci sıcaklığı çok hızlı bi şekilde düşüyor saniyede 2 veya 3 derece hızla düşüyor

• deluxx kullanıcısına yanıt
    Bütün oyunlarda mı %99 da çalışıyor?
  • Ewet hocam dün mesela armada baktım aynı yüzdede çalışıyordu

• deluxx kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun işlemci ile bir ilgisi yok. Ya ekran kartının sürücüsünde sorun vardır, yada Windows'da bir sorun vardır. Anakart, ekran kartı sürücüleri ve Bios sürümü güncel mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 17 Kasım 2015; 13:59:08 >
  • Hocam benimde aklıma bunlar geliyor çünkü soğutucu görevini yapıyor bence, çünkü saniyesinde masaüstüne dönünce derece 2 şer 3 er düşüyor
    Aklımda olan anakartın biosu hocam dediğiniz gibi bios güncellemesi deneyim diğer drıverları kontrol edeyim

• Ben kullanıyorum 6700k. Default voltaj 1,28 V seviyelerinde geliyor yüksek yani, 1,09 V seviyelerinde 4,2 Ghz seviyelerinde çalıştıranlar var. Ancak buna rağmen benim işlemci boşta 27-33 C', yük altında 44 C' yi geçmedi. Soğutucu Noctua nh- D15 kullanıyorum, macunda soğutucudan çıkan macun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deluxx

Hocam benimde aklıma bunlar geliyor çünkü soğutucu görevini yapıyor bence, çünkü saniyesinde masaüstüne dönünce derece 2 şer 3 er düşüyor
    Aklımda olan anakartın biosu hocam dediğiniz gibi bios güncellemesi deneyim diğer drıverları kontrol edeyim

Aynen yazılımsal bir soruna benziyor.
  • Yazılımsal yönleri halledip deneyeceğim olmadı yeni bir soğutucu alacağım hayırlısı bakalım

• Diğer arkadaşlarda faydalansın diye Ö.M harici burayada yazıyorum,@deluxx arkadaşımızın sorunu Bios Update ile alakalı.Kendisi ile aynı anakartı kullanıyorum "Gigabyte Z170X Gaming 7" bu anakart ilk geldiğinde "3F" sürümü ile geliyor "4F" sürümünde ise intel işlemcilerde,oyunlarda olan yük sorununun giderildiği belirtilmiş.
  • Çok teşekkür ederim hocam düşündüğüm gibi çıktı sorun teşekkürler faydalı bi konu olur inşallah

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.