Şimdi Ara

690 gtx mi yoksa 780 Ti Oc mu tercih edersiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet son driverlar baya yaramış 690 a..

http://www.youtube.com/watch?v=rBiZjvgZ-o4
  • FAKAZLI kullanıcısına yanıt
    Tam size videoyu atacaktım izlemişsiniz zaten , konunuza gelirsek elinizde kart olmadan düşünsek o zaman 690 alınabilir ama GTX 780 Ti varken gerek yok. TITAN la falan takasa da girmeyin TITAN DP birimleri açık render kartıdır insanlar bunu anlayamadı GTX 780 Ti ya OC ile Full HD ve 2K da her türlü yeterlidir. GTX 690 yerine ileride 790-890 vari çift gpulu kartlara geçer yada SLI yaparsınız gerisi size zarardan başka bir şey sağlamaz Ha GTX 690 ile az bir miktarla takas olursa belki olabilir fakat SLI ile tecrübeniz var mı , her oyun SLI desteklemez yani ilk çıktığında oyunun desteği yoksa şu an "Daylight" veya eski bir oyunda oynarken gücünüz yarıya inecektir. Ben şu an SLI kullanan birisi olarak SLI yı kesinlikle önerrim ama SLI yerine tek kart olursa çok daha rahat olunur bu bir gerçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 15 Mayıs 2014; 2:14:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FAKAZLI

Videoda gösterilen fps artışı tek kartta yok onu belirteyim hocam.Bizzat kendi sistemimde test ettim ve forumda konu olarak paylaştım ve 1080p de tek kartta bir kaç oyun hariç diğerlerinde 1 fps artış ya oldu ya olmadı

Bu sürücü yine diğerlerinde olduğu gibi SLI için artışa neden oluyor tek kartta neredeyse hiç fark olmuyor.Ayrıca beta aşamasında ve birkaç sorunu mevcut bu sürücü üzerine hem hotfix hemde buıld 2 yayınlandı buda demek oluyor ki henüz tam oturmamış bir sürücü whql sürümünü merak ediyorum performans artışının whql ile dahada artması ve stabilitenin sağlanması muhtemel ama yine tek kart için fark olacağını sanmıyorum çünkü bu zamana kadar çıkan sürücüler yeni çıkan oyunlar için game ready sürücüleri oldu performans artışı pek göremedik neredeyse 1 yıl önceki benchmark sonuçlarımla şimdikileri karşılaştırıyorum yine aynı fpslerde.Ayrıca sürücüler geldikçe garip bir şekildede kartların oc performansları 10 mhz civarında düşüyor betalarda ise oc whql lere göre daha iyi.Bir forumda gördüm 320.xx serisi sürücüler hem benchmark sonuçları hemde oc stabilitesi açısından daha iyi sonuçlar veriyor ama bu sürücü serisinide kullanmak istesek bu seferde güncel oyunlarda sorun yaşayacağız bu yüzden olsa gerekki durmadan kart çıkarıyorlar iyi olan yazılımlarını biraz daha performans yönünde geliştirseler idi gk110 gpulu kartlar çok daha önce performansını artırabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

quote:

Videoda gösterilen fps artışı tek kartta yok onu belirteyim hocam.Bizzat kendi sistemimde test ettim ve forumda konu olarak paylaştım ve 1080p de tek kartta bir kaç oyun hariç diğerlerinde 1 fps artış ya oldu ya olmadı

Bu sürücü yine diğerlerinde olduğu gibi SLI için artışa neden oluyor tek kartta neredeyse hiç fark olmuyor.Ayrıca beta aşamasında ve birkaç sorunu mevcut bu sürücü üzerine hem hotfix hemde buıld 2 yayınlandı buda demek oluyor ki henüz tam oturmamış bir sürücü whql sürümünü merak ediyorum performans artışının whql ile dahada artması ve stabilitenin sağlanması muhtemel ama yine tek kart için fark olacağını sanmıyorum çünkü bu zamana kadar çıkan sürücüler yeni çıkan oyunlar için game ready sürücüleri oldu performans artışı pek göremedik neredeyse 1 yıl önceki benchmark sonuçlarımla şimdikileri karşılaştırıyorum yine aynı fpslerde.Ayrıca sürücüler geldikçe garip bir şekildede kartların oc performansları 10 mhz civarında düşüyor betalarda ise oc whql lere göre daha iyi.Bir forumda gördüm 320.xx serisi sürücüler hem benchmark sonuçları hemde oc stabilitesi açısından daha iyi sonuçlar veriyor ama bu sürücü serisinide kullanmak istesek bu seferde güncel oyunlarda sorun yaşayacağız bu yüzden olsa gerekki durmadan kart çıkarıyorlar iyi olan yazılımlarını biraz daha performans yönünde geliştirseler idi gk110 gpulu kartlar çok daha önce performansını artırabilirdi.

Hocam benchlerle sonuçları karşılaştırmayın nedense gerçeği vermekten biraz uzaklar , şöyle ki aynı oyunun benchinde skor düşükken oyun içinde fps yüksek ve daha akıcı olabiliyor Ben bile tek GTX 480 ile %3-5 lik artışlar gördüm hemde 2010 yılının bir oyunu olan Bad Company 2 de , tabiki SLI da sonuçlar muazzam orası ayrı 120-135 arası iken 145-165 arası fpsler

SLI için CPU-GPU kullanım dengesi ayarlanmış , kabaca açıklarsam CPU üzerine yaptırılacak işlemlerin bir kısmı driver ile CUDA tarafından işleniyor bu da sonuçları bu denli güzel kılıyor(yeni driverları asıl geciktiren mesele bu bu arada)

Edit:Tek kartta artış gördüğüm oyunlar ARMA3 , GRID2 , Borderlands 2 , Far Cry 2-3 , ETS2 de bile vardı yahu aklıma geldikçe yazarım malum çok oyunla test etmemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 15 Mayıs 2014; 3:32:35 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin oyunlarda deneme fırsatım olmadı denediğim daha güncel olanlarda ise pek fark yok bunu kesin olarak söyleyebilirim Benchleri zaten biliyorum sürücüde gelse performans yine aynı pek değişmiyor onlardaki durum.Oyun içi fpslerle benchde görülenler arasındaki farka katılıyorum genelde bench sahneleri en kasan zorlayan sahnelerden seçiliyor oyunda ise ya 1 kez yada iki kez denk geliniyor böyle yerlere.Bu sürücüdeki temel şey cpularda olan daha doğrusu dx 11 in oluşturduğu limitlemeyi bir nebzede olsa iyileştirmek cpudaki limitlemede en çok SLI da kendini belli ediyor bu yüzdende çoklu kartta sürücünün performans artışı sağlaması son derece normalTek kartta cpu açısından sorun olmadığı için sürücü katkısını göremiyor olabiliriz ama SLI da iş gördüğü kesin.

Dediğim gibi bad company vs hiç denemedim denediklerimde tek metro last lightde dişe dokunur bir artış var diğerlerinde ise ihmal edilecek kadar farklar mevcut.

• Hocam işin ilginç yanı bir kesim sizin gibi düşünürken diğer kesim ise benim gibi artışın olduğunu söylüyor ben 480 ile gördüm sizin artış görmemeniz bana çok garip geliyor işte tamda bu noktada küçük bir sızıntı: whql driverlar ile daha fazlası sunulacak deniliyor herkes beklemede

• Bu arada ben benchlerin kıstas olarak bakılmmamasının nedeni olarak dengesiz cpu gpu kullanımını gösteriyorum. Tamam oyunda o tarz sahneler az ama yapılmazda değil yıkın bir binayı etrafa bir sis bombası bir de araba patlatın dahası var mı

BU arada BF 3 te de artış oldu sanırsam ama onu sayısal olarak izlememiştim
  • Birde böyle bir tablo var;

690 gtx mi yoksa 780 Ti Oc mu tercih edersiniz ?
    Bf4 artık ilgi alanıma girmiyor çünkü oyun hesabımı devrettimartı bu oyunda denememiştim sürücüyü çünkü single playeri oynayalı çok olmuştu ama gtx 760 ın fpslerini görünce hangi ayarda test yapılmış bilemedim doğrusu çünkü tomb raiderda tressfx açıkca belli kapatılmış zaten kapatınca fps fırlıyor acaba bf4 de ne kısılmış görmek lazım işlemci kullanımını artıracak yada etkileyecek ayarlar var bf4 de ve ultra mı yoksa tombdaki gibi bir şeyler kapatılmış mı bilemiyoruz sanırım.

• Aynı ayarlar demiş ama diğer ayrıntı yok tabi ki , o değilde aklıma Physx e performans düşürüyor diye laf edenler geliyor bunda sadece saç efekti açıkken kart yamuluyor burası da ironik ya , onu bunu boş verelimde hocam ben artık yatayım size de iyi geceler iyi uykular
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Birde böyle bir tablo var;

690 gtx mi yoksa 780 Ti Oc mu tercih edersiniz ?

Assasins creed black flag o kadar kötü optimize edilmiş bir oyun ki test sitelerinin bu oyunu neden dahil ettiklerine bir anlam veremiyorum doğrusu Oyun tek 780 le bile doğru düzgün oynanmıyor zaten fps 62.5 e limitlenmiş bu yüzden gpu kullanımı sürekli değişken ve ne zaman fps 62.5 in altına gerilese işlemcinin ilk threadi %100 yükleniyor ama diğerleri %0 da kalıyor 62.5 olduğunda ise bütün çekirdekler belirli bir yüzdede çalışıyor bu sırada olanda oluyor zaten çünkü fps limti yüzünden gpu kullanımı çok dengesiz.Ubısoftun zaten düzgün optimizeli bir oyununu göremedim almamda zaten ekran kartından hediye olduğu için oynadım watch dogsda böyle olacak buradan yazıyorum assasinsdede yok txaa yok hbao dediler sonradan zaten bozuk olan oyuna birde physx eklediler ateş edince her tarafı duman alıyor nerede kim var göremiyorsun gerçekçi olsun diyede biraz abarmışlar olayı.Bu yüzden bunuda denemedim malesef.

Kendi testlerimde thıefde artış olduğunu bende görmüştüm diğerlerindede 1080p için aynı durum sözkonusu.Nvidia dx 11 e değil amd oyunlarında fps artırmaya bakıyor oyun seçiyor yani Zaten çoğu kişi hitmanide metroyuda bitirip silmiştir ama hala sleeping dogsa fps artışı var deniliyor ne yapalım bu artışı sanki her gün çince konuşuyoruz oyunu anca çince öğrenmek için oynarım dahada bakmam çıkalı epey oldu ama performans artışı hala devam ediyor Nvidia çalışıyor ama boşuna.

Sizede iyi geceler teşekkür ederim.
  • tek kart her zaman dir 690 gercekten canavar ama 780 ti bence cok cok basarılı bir kart tek gpu da f/p olarak lider dir bnce 690 bulasmayın hem fiyat hemde sli sorun cıkarabilir
  • Yeni seri olmasından dolayı 780Ti derim ben ancak illede yeni bir kart almak istiyorum diyorsanız yerinizde olsam Maxwell'i beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faradayy -- 15 Mayıs 2014; 8:17:19 >
  • Herkese cok degerli yorumlarindan dolayi tesekkur ederim. Suan karti yanima aldim ve ise gidiyorum. Yani bir aksilik olmazsa aksam eve 690gtx ile donucem. Yanilmiyorsam Gecen sene bu zamanlarda satmistim ilk 690 kartimi. Daha oncesinden gecrubeliyim yani. Bu iki gunde tecrubelerime ve okuduklarima gore aslinda 780i degistirmemem gerekiyor ama malesef ki zotacin bu tasarimini hic begenmedim. Bir de cok oyun duskunu degilim. Watch Dogs U bu muhtemel uc ay icin de ya ps4 ya da pc de oynarim. Ee diceksiniz oyun oynamiyorsun ne isin var ? O da benim arizam iste. Birazda hobi olarak aliyorum. Her hangi bir fark alma ya da verme olmadan direk takas edicem kartimi. Muhtemel 8 serisi ya da 790 cikisinda artik o zaman icin ne fark cikarsa degistirmeyi dusunuyorum. Acikcasi 690inin o tasarimi ve gucu birazda beni cezbeden taraf oldu. 780 nin kasa tipi zamaninda kullandigim 480gtx ile ayni gibi

Olurda denk gelebilirsem forumda 780ti ve referans kasa o zaman 690 nin yuzune bile bakmam saniyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 690 gibi bir kart sadece adı olan bir kart dünyanın en hızlı 2.ekran kartı diye geçiyor çift gpu kartlar bence gereksiz 780Tİ yeterde artar ek olarak 8xx serisi yolsa ve 2 nesil önceki bir karta 3.000tl vermek mantıksız

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-kart/gigabyte-nvidia-kepler-gtx690-4gb-ddr5-512-bit-pci-ekspres-ekran-karti-gv-n690d5-4gd-b.html
  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    Kımsenın 3000 lıra verdıgı yok zaten..

Şuan 780Ti az kullanılmıs bır kart forumdan 1500 lıraya alınabılıyor.. Yanılmıyorsam sıfır satn bişle oldu..

690 içinse zaten fiyatlar ortada.. En fazla 1550 1600 lira verilebilir ona da forumda.. Temiz ve 1 yıl garantısı olacak şekilde. @Gandalf81
  • 780 ti bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bilgisayarın varlığına alıştırdıktan sonra bir iki ay içerisinde 144mhzlik monitor almayı planlıyorum.

• Leaderjack1 kullanıcısına yanıt
    Evlilik en delikanlıyı bile malesef
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.