Şimdi Ara

7.000 tl ye kadar komple sistem tavsiyesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Humboldt

Guru3d üç kartı da incelemiş

Tabi rog üst seviye ürün ama az paraya ayni işi yapacak ürün almanız mantıklı olur

Deluxe ile sorun yaşayanlar vardı yeni bioslarda fazla voltaj isteme, usblerde Sıkıntılar vb gibi

Sabertooth yeni bir kart nispeten ve 5 yıl garantili malum

Deluxe mu daha iyi rog mu ?

Deluxe ü technopat incelemesinde gördüm hoşuma gitti. Sabertooth biraz daha alt sınıfta kalıyor diğerlerine göre sanırım.
    Deluxe gibi bi kartin arıza vermesi çok tuhaf.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usb 3.1'li f/p olarak Msi X99A GAMING 7

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-x99a-gaming-7-x99-lga-2011-v3-ddr4-2133-mhz-anakart.aspx

Gayet yeterli bence, aşırı para vermeye gerek yok.

SSD kapasitesini yüksek tutman bu bütçeye göre daha mantıklı olur.
  • _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    Rog en üst seviyesi para sıkıntı değilse alabilirsiniz

Deluxe nispeten fiyat/performans

Ben de çok umutluydum Asus kartlardan ama farklı sorunlar başgösterebiliyor

En basitinden 20 gün önce vatandan mimar bir arkadaşa topladığımız 5960x ile Asus x99e ws anakartın biosunun üzerinden bir türlü oc yapamadık , teknik servisinden vatandaki x99 Asus sahibi arkadasın denemelerine rağmen 1 MHz bile oc yapılsa oc failed hatası alıyorduk. Biosu da güncelledik sorun yine çözülmeyince vatan direkt kartı iade aldı.

İşin ilginç yani Asusun yazılımı üzerinden 1.3v 4.3 GHz sorunsuzca hızaşırtılıyordu. Belki bize gerçekten sorunlusu geldi ya da biosunda sıkıntı vardı.

Arkadaş da msi x99a mpower almak istedi biosuna alışkın olduğu için ve tweaktown incelemesindeki ayarları referans alarak 1.280v 4.4 GHz stabil duruma getirdik işlemciyi.

Size gelecek olursam deluxe alıp böyle bir sıkıntı yaşamazsınız umarım ufak bir araştırma yapın her ihtimale karşılık yeni bios sürümleriyle bir sorun olup olmadığı gibi,

Kalitede rog bir başka oluyor ama 1700 lira gibi bir para verilir mi diye sormadan edemiyor insan. Ayni fiyat olsalar deluxe yüzüne kimse bakmaz mesela boyle de düşünebilirsiniz :))

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Usb 3.1'li f/p olarak Msi X99A GAMING 7

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-x99a-gaming-7-x99-lga-2011-v3-ddr4-2133-mhz-anakart.aspx

Gayet yeterli bence, aşırı para vermeye gerek yok.

SSD kapasitesini yüksek tutman bu bütçeye göre daha mantıklı olur.

SSD vat 120 GB yeter sistem için. Harici de 1 tb var zaten.
    Ama asus dışında anakart kullanmam.

• quote:

Rog en üst seviyesi para sıkıntı değilse alabilirsiniz

Deluxe nispeten fiyat/performans

Ben de çok umutluydum Asus kartlardan ama farklı sorunlar başgösterebiliyor

En basitinden 20 gün önce vatandan mimar bir arkadaşa topladığımız 5960x ile Asus x99e ws anakartın biosunun üzerinden bir türlü oc yapamadık , teknik servisinden vatandaki x99 Asus sahibi arkadasın denemelerine rağmen 1 MHz bile oc yapılsa oc failed hatası alıyorduk. Biosu da güncelledik sorun yine çözülmeyince vatan direkt kartı iade aldı.

İşin ilginç yani Asusun yazılımı üzerinden 1.3v 4.3 GHz sorunsuzca hızaşırtılıyordu. Belki bize gerçekten sorunlusu geldi ya da biosunda sıkıntı vardı.

Arkadaş da msi x99a mpower almak istedi biosuna alışkın olduğu için ve tweaktown incelemesindeki ayarları referans alarak 1.280v 4.4 GHz stabil duruma getirdik işlemciyi.

Size gelecek olursam deluxe alıp böyle bir sıkıntı yaşamazsınız umarım ufak bir araştırma yapın her ihtimale karşılık yeni bios sürümleriyle bir sorun olup olmadığı gibi,

Kalitede rog bir başka oluyor ama 1700 lira gibi bir para verilir mi diye sormadan edemiyor insan. Ayni fiyat olsalar deluxe yüzüne kimse bakmaz mesela boyle de düşünebilirsiniz :))

İşte neden fiyat aynı olsa kimse deluxe é bakmaz ? Rog un artısı neler deluxe un artısı neler ?

• http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1423&page=3

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1434&page=3

X99-Deluxe
    Mosfets: 8x IR3550
    Chokes: 60A Blackwing chokes
    Controller: ASUS DIGI+ ASP1257

by Kitguru
    Asus uses eight power phases to feed the CPU and a further four to provide for the eight DIMM slots. The CPU power system is controlled by a Digi+ ‘EPU’ ASP1257 digital controller, while a Digi+ ASP1250 chip manages the DRAM power. International Rectifiers PowIRstage IR3553M MOSFETs drive up to 40A of current through each power phase with a peak efficiency (quoted by International Rectifiers) of 93.2%.

Rampage V Extreme
    Controller: Digi+ EPU?
    Not too sure about these chokes.

Mosfetler aynı ancak rog serisinde kullanılan bobinler daha dirençli ve kaliteli oluyor. MicroFine Alloy tam olarak kullanılan bobinlerin adı.

Digi+ olayı da Deluxe olayından farklı.

quote:

Extreme Engine Digi+ IV :
    – IR3555 PoweIRstage
    – MicroFine Alloy Chokes
    – 10K Black Metallic Capacitors
    ROG Extreme OC kit

Görsellerine bakarsanız (alıcı gözüyle) ramlerin çevresindeki dirençli bobinlerin sayısının rampage anakartta daha fazla olduğunu direkt görürsünüz.

Bunlar ne işinize yarar kısmına gelirsek elinizdeki işlemcinin overclock potansiyeline de bağlı olarak az çok benzer işlemci overclock potansiyeli, extreme overclock denemelerinde daha stabil bir performans sergilemesi.

Ramlerinizin overclock potansiyeli de rampage anakartta daha iyi olacaktır.

Aynı para olmadığı için rampage önermiyorum ama 500 lira fark bunlara değmeyecek diye aradaki farkın az olduğu bir fiyatta görürseniz rampage almak mantıklı.

Tabi diğer değişkenleri de gözönünde bulundurmanız gerekli, benim işime gelmeyecek şeyleri söylüyorsun bana diyorsanız zaten kararınız deluxe modelinden yana olur.

• Asus'un servisi rezalet almadan önce bir daha düşün derim, Giga ya da Msi biraz daha iyi bu konuda kardeşim.
  • quote:

Asus'un servisi rezalet almadan önce bir daha düşün derim, Giga ya da Msi biraz daha iyi bu konuda kardeşim.

servis rezalet olabilir ama çok güzel pc yapıyorlar
  • quote:

Tabi rog üst seviye ürün ama az paraya ayni işi yapacak ürün almanız mantıklı olur

Deluxe ile sorun yaşayanlar vardı yeni bioslarda fazla voltaj isteme, usblerde Sıkıntılar vb gibi

Ayda ortalama 2-3 adet satıyorum. Kusura bakmayın ancak hiç sorun yaşamadım.

Rog veya deluxe ürünleri ile msi x99x99sli gibi giriş seviyesi kiyaslanamaz.

Not:Vatanda çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TREMİLA_ -- 6 Haziran 2015; 9:11:20 >
  • Dikkatinizi çekerim ben msi ürün önermedim

Deluxe modelinin eski ve yeni iki farklı serisi olduğunu söyleyenler var eski ilk revizyon diyelim daha doğrusu usb flashback portu dahi yanlış işaretlenmiş durumda , technopat incelemesinde bunu görebilirsiniz(Türkçe inceleme açısından elimizdeki bu) yeni revizyonda o sıkıntı düzeltilmiş.

Voltaj vb dengesizlikleri , usb arızalarının ilk revizyon mu diyelim ilk çıkan kartlarda mi diyelim olması normal geliyor bu haliyle usbflashback bile yanlış konumlandırılıyorsa asusun ya acelesine geldi yada gerçekten gözden kaçırılmış durumu var.

Ackırıklar nickli üye aldı en son bildiğim deluxe modelini ve kullanıcı olarak önermediğini belirtiyordu. Yeni bios veya bir önceki sürümle sıkıntılarını atlatmış da olabilir.

Ancak deluxe modeli ile rog serisi kıyaslamak yanlış olur nasıl msi ile deluxe modeli karşılaştırılamaz diyorsanız.

• Dediğim gibi haftada ortalama 2 adet civarında satıyorum. Bizzat bios en guncelini kuruyorum ve ortalama 4-5 saat testte kalıyor. Geri dönüş veya hiç şikayet gelmedi.

Msi konusunu genel olarak yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: #Potlea

quote:

Asus'un servisi rezalet almadan önce bir daha düşün derim, Giga ya da Msi biraz daha iyi bu konuda kardeşim.

Örnek verin bakalım ?
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Cg8890 tytan diycek eminim 😂😂😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru.sti -- 6 Haziran 2015; 10:53:01 >
  • quote:

quote:

quote:

Örnek verin bakalım ?

Cg8890 tytan g30AK
  • quote:

Dediği gibi sıkıntı çıkabiliyor asus'ta. Ben z87 almıştım telefon takınca wifi takınca drop oluyordu sürekli.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Örnek verin bakalım ?

Cg8890 tytan g30AK

O paraya X99 V3 usb 3.1'li sistem toplanır.

Böyle bir sistem sırf sevdiğiniz için asusa emanet edilmez hocam, elektronik ürün elbette sorunlu olabilir her ürün gibi ama bu katsayı asusun x99 anakart ağacında oldukça fazla (diğerlerine göre) ve servisi gerçekten rezalet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1423&page=3

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1434&page=3

X99-Deluxe
    Chokes: 60A Blackwing chokes
    Controller: ASUS DIGI+ ASP1257

by Kitguru
    Asus uses eight power phases to feed the CPU and a further four to provide for the eight DIMM slots. The CPU power system is controlled by a Digi+ ‘EPU’ ASP1257 digital controller, while a Digi+ ASP1250 chip manages the DRAM power. International Rectifiers PowIRstage IR3553M MOSFETs drive up to 40A of current through each power phase with a peak efficiency (quoted by International Rectifiers) of 93.2%.

Rampage V Extreme
    Controller: Digi+ EPU?
    Not too sure about these chokes.

Mosfetler aynı ancak rog serisinde kullanılan bobinler daha dirençli ve kaliteli oluyor. MicroFine Alloy tam olarak kullanılan bobinlerin adı.

Digi+ olayı da Deluxe olayından farklı.

quote:

Extreme Engine Digi+ IV :
    – IR3555 PoweIRstage
    – MicroFine Alloy Chokes
    – 10K Black Metallic Capacitors
    ROG Extreme OC kit

Görsellerine bakarsanız (alıcı gözüyle) ramlerin çevresindeki dirençli bobinlerin sayısının rampage anakartta daha fazla olduğunu direkt görürsünüz.

Bunlar ne işinize yarar kısmına gelirsek elinizdeki işlemcinin overclock potansiyeline de bağlı olarak az çok benzer işlemci overclock potansiyeli, extreme overclock denemelerinde daha stabil bir performans sergilemesi.

Ramlerinizin overclock potansiyeli de rampage anakartta daha iyi olacaktır.

Aynı para olmadığı için rampage önermiyorum ama 500 lira fark bunlara değmeyecek diye aradaki farkın az olduğu bir fiyatta görürseniz rampage almak mantıklı.

Tabi diğer değişkenleri de gözönünde bulundurmanız gerekli, benim işime gelmeyecek şeyleri söylüyorsun bana diyorsanız zaten kararınız deluxe modelinden yana olur.

Aradaki 300 400 tl lik fiyat farkına değer mi rampage ?

• quote:

Servisin rezalet olduğunu biliyorum ama Asus iyidir.

İleri derecede overclock yapacağım 4.5 ghz üzerinde bana iyi değerler versin diyor ve 300-400 lira vermeniz zorlamayacaksa değer.

http://www.techpowerup.com/forums/threads/your-haswell-e-max-stable-oc.204965/page-3

http://www.techpowerup.com/forums/threads/your-haswell-e-max-stable-oc.204965/page-12

7.000 tl ye kadar komple sistem tavsiyesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 6 Haziran 2015; 13:28:06 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.