Şimdi Ara

7 AYDA +110 TYT MÜMKÜNMÜDÜR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olmak istemek motive
    Ben bilmek istemek ne düşünür forum
    Ben görmek istememek bu kadar trol
    Ben aldırmamak onlar kötü yorum
    Ben aldırmak onlar iyi yorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • . Nısım kacayamşılaç kesed liğed

• değil misin nasıl desek mümkün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ben kendim için söyliyim biz olmaz desek çalışmayacak mısın gibi yorumlara ayar oluyorum bu benzeri konularda hep o tarz yorum var onun için arkadaşlara katıldım bu arada soruna gelirsek şuan çok kötü değilse netlerin 110 ları görürsün 70ten aşağı değilsen olabilir bu gözle 45-50den 100gördü yani tamamen çalışma yani 100netşere kadar çalışma sonrası şans kapasite hız vs

• Hocam bende sormam aslında böyle sorularda sınav dönemi herşey üst üste geliyor.
    Bu yıl sadece tyt kasıp aldığım puanı 2 yıl kullanacağım gelecek yılda full ayt kasacagim.

• Şu mümkün mü sorularına gerçek bir hikayeyi örnek vererek cevap verelim:
     7 AYDA +110 TYT MÜMKÜNMÜDÜR?

Tue Nguyen, 1979 sonlarında İngilizce bilmeden Amerika'ya gelen Vietnamlı bir mülteci. 78-79 arasında 9 ay Malezya'da mülteci kampında kalmış.
    İngilizce'ye hakim olması 3-6 ay arasında zamanını almış. 1981 Eylül ayında, 19 yaşındayken MIT'ye girmiş. Normal öğrencilerin 3 katı ders yükü altında, derse girmekten ödevlerini zor yapacak bir tempoyla okumuş. İlk senesinde, parasını çıkarmak için 3 ayrı işte çalışmış. 3 sene sonunda ilk bölümünü bitirmiş. Sonraki sene ise, 4. sene sonunda 1985'te 4 bölüm daha bitirerek MIT'de toplam 5 bölümden mezun olmuş.
    MIT'de 4 senede bitirdiği 5 bölüm: Fizik, bilgisayar bilimi ve mühendisliği, elektrik mühendisliği, matematik ve nükleer mühendisliği.

Sonrasında, herhalde nükleer mühendisliğini sevmiş olacak ki, 86'da MIT'de nükleer müh. masterını bitirmiş. 1989'da ise yine MIT'den nükleer mühendisliği alanında doktorasını tamamlamış. Bunları yaparken bir yandan da daha sonra evleneceği nişanlısının ailesiyle konuşmak için Harvard'dan Çince dersleri almış.

Kendisine, niçin bu kadar çok bölüm okuduğu sorulduğunda Nguyen gülerek cevap vermiş: "Boş zamanımda başka ne yapacaktım? Okumayı ve öğrenmeyi seviyorum."

Bence güzel bir hikaye Bu arkadaşın, MIT'den şimdiye kadar en çok diploma alan kişi olduğu söyleniyor. 5 undergaduate + master+ doktora = 7 tane
    İngilizce bilmeden, mülteci olarak ülkeye geldiğini de düşünürsek birçok kişi için mümkün olmayacak, hatta hayal edilmesi bile güç şeyler başarmış.
    O yüzden bir şeylerin mümkün olmadığını düşünüyorsanız, o kadar da emin olmayın.

Edit: kaynak:https://www.upi.com/Archives/1988/11/16/Vietnamese-refugee-earns-seventh-degree-from-MIT/4582595659600/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 20 Kasım 2018; 1:10:2 >

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Konuları çabuk kavrayıp bolca deneme çözersen olur baya bi ama. Her soruyu ve konuyu bilerek geçmek. Zaten bilgiyi kalıcı öğrenebilmek için unutmak lazım yoksa bilgi öğrenilmez.

• Şu aylarda +95, +100 yapıyorsan mümkündür, yapamıyorsan değildir.

• Müdür müdür müdür?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.