Merhabalar. Anakartım Gigabyte GA-EP43T-USB3 1333 Mhz yi desteklemekte. Elimde 12 Gb 1066 Mhz ve 7 Gb 1333 Mhz ram var. İşlemcimde DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz 1333 Mhz yi destekliyor. Sorum 7 Gb 1333 Mhz ramlerimi yoksa 12 Gb 1066 Mhz ramlerimi kullanayım ? şimdiden teşekkür ederim.
Bellek boyutu hızdan daha önemli diye düşünüyorum. Ama 7 yeterli bir rakam. Ben de merak ettim bakalım ne cevaplar gelicek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: BRO EAGLE
Bellek boyutu hızdan daha önemli diye düşünüyorum. Ama 7 yeterli bir rakam. Ben de merak ettim bakalım ne cevaplar gelicek
Bende şöyle bir cevap vereyim, bellek boyutu önemli ama, mhz arttıkça, anakartın - ram ile olan bant genişliğini olumlu yonde etkiliyor ve işlemcinin ile ram arası saniyedeki okuma - yazma miktarı artıyor. Yani mhz artması çok olumlu,
Hatta enteresan bir bilgi de vereyim, örneğin ddr3 1600 mhz ramlerin, sıradan bir anakartta (z yada b çipset) verdiği okuma - yazma oranı ile, x79 çipsete ait bir anakartta verdiği okuma - yazma oranı çok farklı, ram aynı ram olmasına ragmen x79 (büyük ihtimal x99 da aynı şekilde) platformunda okuma yazma hızı daha yüksek oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme