Şimdi Ara

7 İleri DSG Şanzımanlarda Ses Sorunu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
76.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 512M

Sayın ayaba,
    aracım 2010 passat variant 7 Dsg 122 BG comfortline. Kesinlikle böyle bir sorunum yok. Vites geçişleri sarsıntısız ve sessiz. Bu tartışmayı gördükten sonra dikkatle ve defalarca test sürüşü yaptım ama kesinlikle böyle bir ses duymadım...

Doğrudur... Herkesin temennisi 2010 modellerde bu sorunun giderilmiş olmasıydı. Umarız aracınızı ileridede bu sorundan muaf olarak kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akseaus

Merhaba arkadaşlar,

1 aydır kullanmakta olduğum 2010 model Passat 1.4 TSI Highline DSG

arkadaşım passat 1.4tsi'da bildiğim kadarıyla highline donanım yok,acaba özel siparişle mi aldın?bir arkadaşa istanbul avek vw ile görüştüğünde 1.4tsi highline siparişinin mümkün olmadığını söylemişlerdi.
  • bütün 7 ileri dsg lerde bu ses yok galiba
  • 1.4 122 7-DSG Golf 6'ya sahibim sorun doğal olarak (nasıl alıştıysam doğal geliyor artık) benim araçtada var.. Yukarıda da yazıldığı gibi arnavut kaldırımlarda geliyor ses misal köprü girişine 4-5 metre o taşlarla döşeli camı açtığınızda geliyor.. Daha öncede dik yokuşta 2.vitesle giderken kümsek var ve 1. vitese düşmesi gerekiyor tam oraya gelip zorlarken 1.viteste olmadığı için şanzıman ses yapıyordu sonra 1.vitese düşürüyordu öyle geçiyordu yazılım güncellendi ve artık hemen 1.vitese düşürmeye başladı araba.. Ondan öncesindede stop etme sorunu için yazılım atılmıştı.. O sorunda düzeldi..

Servis'e sorduğumda ses sorununu evet audi'lerdende şikayet alıyoruz ama normal deniyor bizede bir sorunda olmayacağını söylüyorlar dedi bayan Almanya bunun üzerinde çalışıyormuş dedi.. Acaba sorunu bulduğunda diğer 2 sorun gibi bunuda yazılımla çözeceklerinimi düşünüyorlar..

Ben sese alıştım artık hatta arkadaşlarında duyduğu oluyor cam açık müzik kapalıyken bu ne diyorlar bende 7-DSG nin gücü diyorum birşey anlamayıp susuyorlar..

dt1907 Yok diyen bi zamanlar bendim ama kafamı sarkıtınca camdan bende duydum..

Bunuda sunmak istedim bu garaja girerkende gördüğünüz yoldan inerken camın açık olması yetiyor bu ses ne? demek için sağ sol kapalı sanırım o yüzdende yüksek duyuluyor ses..

7 İleri DSG Şanzımanlarda Ses Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Devvil -- 9 Aralık 2009; 17:54:20 >

• acaba yazılımla mı cözülcek sorun bende merak ediyom acaba nasıl cözülcek
  • Sorun yazılımsal değilki.. Keşke öyle olsa.
  • Acaba sorunu bulduğunda diğer 2 sorun gibi bunuda yazılımla çözeceklerinimi düşünüyorlar..

böyle dediğin için belki yazılımsaldır dedim
  • Adamlar o kadar rahatki sanki yazılım kadar kolay çözülecekmiş gibi umursamıyorlar.. o yüzden yazdım..
  • Yazdıklarınızı okudum..Çoğunuzda bu sorun var, tek tük birkaç kişide yok.. Olmayanlar genelde 2010 gibi..ama başlığı açan kişinin aracı da 2010.. bu genelleme de gerçek değil o zaman

2010ların hepsinde giderilmiş diyemiyoruz yani.. e peki hangi araçlarda var bu?

1.4 tsi dsg octavia almayı düşünüyorum..ama 47 48 bin verip bir de tıkır tukur ses gelirse kafayı yerim.. Otomatik çok istiyorum ama sırf bu yüzden manuele dönebilirim... =(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 10 Aralık 2009; 19:39:57 >
  • Daha VW-Audi bu sorunu çözemedi. O yüzden 2009 veya 2010 bütün araçlarda bu sorunun ortaya çıkması an meselesi gibi duruyor.
  • VW'ye 7 ileri DSG ile ilgili olarak gelen en fazla şikayet "3000 kmden itibaren mekanik sesler peyda olduğu" yönünde... Tabii herkeste "3000 kmden sonra" diye birşey yok.
  • Hassas insanlar duyuyor olabilir, ama genel bir hata ise de kusurlu mal gibi çözüm bulunması gerekli bence.

Passat forumunu takip edenler varsa belki hatırlarlar, 3 ay evvel benim DSG mekatronik değişti, usta 30000 bakıma gittiğimde var mı bir şikayetiniz demişti, ben de köprü trafiğinde dur kalk sırasında bazen saçmalıyor demiştim. Bir de dar yerlere bol manevralı parklarda motor stop ediyordu. Ben bilhassa ikinci sorunu normal karşılıyordum, hani motor veya şanzıman kendini korumaya alıyor vs gibilerinden.
    Yazılım güncellemesi yetmeyince 1 ay bekledim ve parça geldi, garantide değiştirildi ve ben sanki hiç DSG kullanmamış gibi bir deneyim yaşadım.

Yani diyeceğim o ki, bana bu hatalar kabul edilebilir gibi gelmişti, çünkü makinadır, 80000 TL ödeyip aldığım arabanın şanzımanı bu tip bir şey yapabilir, çünkü rahatsız etmiyor, sadece fark ediyorsun, bu normal geldi bana. Ama servise göre arıza vardı ve parçası değişti. Hakikaten haklılar ve şanzıman daha sessiz, daha az sarsıntılı vs hale geldi.

Evet o yolcu kemerinin çarpması, kumandanın arada saçmalaması, park sensörlerinin saçmalaması, sağdan soldan gayri rijit şaseler gibi gacırtı gucurtu gelmesi vs alıştık artık.
    Sonuçta bu bir alet, bir araba ve ucuzlatılmış lüks arabalar, halk arabası.
    Matah birşeymiş gibi yüceltmemek lazım, ama hata varsa da hakkını aramak lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 10 Aralık 2009; 23:16:00 >

• Bende passat 1.4 tsı dsg araç sahibiyim...

Bahsedilen sesler benim aracaımda da var,Ben bu sesin plakalardan geldiğini düşünerek şimdiye kadar araştırıp servise gitmedim.
    Taki garantı kapsami içerisinde servise gidene kadar.

Servise gittikten sonra bu sesin araştırma yaptırdım plakaların boşluklarını aldım ve araç denemek için parke olan yola çiktim ve bu sesin yine var olduğunu gördüm.

Mekanik ustasını çağırdılar ve bana söylediklerini hala inananarsım gelmiyor arabanın sesi normal arıza değilmiş diyorlar.

Bende nasıl olur çok saçma dedim yeni arabadan ses çikarmi dedim ve ilgili yerlere şikayet ettim fakat onlarında dedikleri servisinkinden farkli birşey değildi.

Ben arabanın arkasına Teneke bağladım servise doğru takır tukur seslerde gittim Yerel tv çağırdım çekim yaptılar.
    Bu sesle herkes dişarı doğu yöneldı bende arabadan inip bu sesin normal olduğunu söyledim.

H a arabanın arkasına teneke bağlanmiş.
    H a dsg şanzımandan ses geliyor.

Varmı ikisinin arasında bir farklılık yok.

Yerel TV bu çekimini yayınlatamadım nedenmi?
    nedenı çok açık uğraşamayız dediler doğuş fırmasından.

Mahkeme yolu ile inceleme yaptırdım bundan sonuç çikarmı diye grup olarak davanızdan haklı çikarsınız kişisel olarak bir şey elde edemesiniz sonucu çikmiş.

WW marka sahibi olarak PASSAT yada DSG sorunu olanların toplanıp mahkeme yoluyla hakkimizi aramamiz gerekiyor yada bu sesi kabullenip susmamiz.

• aynı ses bende de azcık var, benim aracım jetta 1.6tdi 13000km de araç
    arkadasımda seat cupra var onda ses cok daha fazla, sanırım süspansiyonların farklı olmasından dolayı.
    genelde klima kullandığımdan ses beni rahatsız etmiyor, sadece bozulmasın da ...
  • şanzımandan ses gelme olayı benim araçta da var.gerçi siz 7 ileri dsg demişsiniz ama benim aracım 6 ileri manuel olanından.araç rölantideyken bariz dişli sesi duyuluyor.aracımı sıfır aldım ancak ilk başta bu ses yoktu.bence bu ses zamanla artıyor ve korkarım ki km ilerledikçe 7 iler DSG de de bu durumla karşılabilirsiniz.Ayrıca VW den bu tür sorunları nedeniyle soğudum.Üretim hatası olan ürünlerini geri çağırma diye bir olay yok bunlarda.Bu konuda Toyotayı tebrik etmek lazım.
  • Benzer sorun arkadaşımın arabasında mevcut, 2 gündür serviste bu sesin orjinal olduğunu anlatmaya çalışıyorlar

En son ikna olmadık ama ne olur ne olmaz, şikayet formumuza bu sorunun DSG şanzumanın karakteristik özelliğinden kaynaklandığına dair yazı aldık. İleride sorun yaşatırsa en azından elimiz kuvvetli olur.
  • Bugün yabancı bir ilaç firmasında çalışan ve şirket arabası olarak DSG'li Jetta kullanan arkadaşıma arıza olayını sordum.Verdiği cevap aynen şu;abi bizim grupta toplam 19 tane DSG şanzımanlı Jetta var ve bugüne kadar bunların 17'sinin şanzımanı çeşitli arızalardan dolayı komple değişti dedi.Kendi aracı 60.000'de mekatronik arızası vermiş ve 40 gün serviste yatmış.Değişim sonrası şimdiye kadar sıkıntı olmamış ama zamanın ne göstereceğini kendi de bilmiyor.
    Bu DSG muhabbetinden sonra VW grubu markalarından yavaş yavaş soğumaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Misterr -- 1 Eylül 2010; 18:14:14 >
  • bu dsg sorunundan dolayı jettadan vazgecip yeni astraya yöneldim.Jettaya teste gittiğimde ordaki yetkililere dsg cok sorun varmış dedim okadar cok şikayet yok sadece %1 i sorunlu dedi.
  • quote:

bu dsg sorunundan dolayı jettadan vazgecip yeni astraya yöneldim.Jettaya teste gittiğimde ordaki yetkililere dsg cok sorun varmış dedim okadar cok şikayet yok sadece %1 i sorunlu dedi.

İstedikleri kadar çok şikayet yok desinler,Polosundan Skodasına,Passatından Seatına kadar hepsinde oluyor.Sorun yok diyenler gitsin o palavraları başkalarına anlatsın.Herhangi bir Volkswagen forumuna girip biraz araştırma yaparsanız olayın ne kadar vahim olduğunu direk anlıyorsunuz.Daha 50.kilometrede arıza veren araçlardan bahsediliyor.Olayın daha ilginç boyutu uzun vadede şanzımanın dayanıklılğının ne olacağını kimse bilmiyor.Allah araç sahiplerine sabır versin.
  • otomatik ne alcaz ozaman
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.