< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 12 Mayıs 2024; 22:54:15 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
7 kamu bankasının hizmeti tek ATM'de toplandı: TAM ATM (3. sayfa)
-
-
QNB hitachi atm aldı.Görünüş olarak 1960'lar
Şuanda en iyisi hız bakımından GRG yüklemesi vsde çok kolay.NCR'in yeni modelleri çok pahalı almıyorlar.NCR ve Wincor eski modelleri tam bir çöp kullanılacak gibi değil ağır makinalar zaman kaybı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 12 Mayıs 2024; 22:59:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Denizbank ve İsbank ATM de var ilçede bunlar birinci sınıf bir kere arızalı olduğuna denk gelmedim.
Buram buram 90'lar kokuyor ATM 'lerinde.
Bir tane külüstür atmışlar haftanın üç günü servis dışı. Şu ortak ATM olayı bunlara da ugrasada işkence bitse . Taksitleri bitsin zaten hepten kapatacam bunları. Mecburen katlanıyorum
Bu gözlerin gördüğü en dandik ATM kendilerinin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 12 Mayıs 2024; 23:6:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mevzu ATM kullandırmakla kalmıyor? ATM deki paraları yatıran/toplayan şirketin de ortak yapılanması lazım. Tek ATM ile de bitmiyor bankalarla da ortak çalışacak bir şirketin olması lazım. Şuan piyasada bu işi yapan şirketlerin de ortaklaşa iş paylaşımı yaparsa özel bankalar da dahil olabilir. Misal TEB Denizbank ve QNB ATM leri ortak parayı toplayan merkez bankasına götüren çalıştığı şirketleri de ortak
Ziraat, Vakıf, Halkbank zaten birbirlerinden komisyonsuz para çekiliyordu bu yeni bir şey değil de önemli olan diğerlerinin katılımı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 13 Mayıs 2024; 9:40:5 > -
Sorun halihazırda kullanılan ATM'lerin çoğunun eski olması. Sistem içindeki her bankaya full işlem seti ile hizmet verebilmek için arka planda her bankanın yazılımı yüklü olması gerekiyor. ATM'ye gelen müşteriden gelen bilgiye göre hangi bankadan işlem yapacağını tespit edip o bankanın yazılımını devreye alıyor. Arka planda tüm bankaların yazılımlarını hazırda bekletmek ciddi bir donanım kaynağı istiyor. Ancak çoğu eski olan ülkemizdeki ATM cihazlarında bu işin altından kalkabilecek donanım yok maalesef. Bu nedenle yazılım adaptasyonu konusunda sıkıntı yaşanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 13 Mayıs 2024; 14:53:23 >
yıllardır hayal ettiğim bir hizmet. tek atm tüm bankalar. o kadar zor olmamalı
-
Kamu bankalarının hizmetleri tek bir ATM'de toplandı ve TAM ATM'de hizmet verecekler. Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT işlemleri aynı ATM üzerinden yapılacak. TAM projesi ile üye bankaların müşterileri masrafsız ve komisyonsuz bir şekilde hizmetten yararlanabilecek. Böyle bir hizmeti kolaylık sağlayıcı ve yenilikçi buldum. Ben bir müşteri olarak bu durumdan baya memnun kaldığımı söylemeliyim.
-
Mesajın bildirimini yeni gördüm o yüzden şimdi cevap veriyorum bu arada o bankalardan birisinin bilgi işlemde çalışıyorum.
Sırayla olsun,
TAM olan ATM'ye hiç bir bankanın kendisi hizmet vermiyor, arıza çağrı kayıtları zaten bankalara gelmiyor.
Para yükleme kısmını ATM'deki arkadaşlara sorarım ama arıza ve problemlerle bankalar ilgilenmiyorlar
Şuanda oldukça hızlı ilerliyor tahmini 2025 yılında tamamen geçmiş olacak, bankaların ATM devir oranı %70 i geçti. Aslında geçilmesi beklenen tarih 2022 sonu idi.
Anlık olarak sadece kamu bankaları ve onların katılımları katıldı. Diğer bankalar için öyle bir durum yok, katılan bankaların TAM'da temsilcileri var. Özünde bağımsız yeni bir şirket.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X