Şimdi Ara

7 m2 olan odama klima tavsiyesi :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre_saganak34

quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Mesela hangi markalar sorunsuzdur... Vestel alayım mi :-D

Arcelik markasına neye ıstınaden guvenmıyorsunuz markayamı klimaya mı?

Arçelik ürün alıp da servise götürmeyen kimseyi görmedim bugüne kadar. Kaliteli değil. Sadece pazara iyi yayılmış bir firma. Bunu da çok eskiden yaptıkları için.

http://www.akakce.com/klima,1,pr,a.html

Şu sayfadan hangisini seçeyim

• quote:

quote:

quote:

Arçelik ürün alıp da servise götürmeyen kimseyi görmedim bugüne kadar. Kaliteli değil. Sadece pazara iyi yayılmış bir firma. Bunu da çok eskiden yaptıkları için.

Altus al desem?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Altus al desem?

Neden Altus derim?

Mesela bu klima neden değil? Altustan daha fazla özelliği var.
    Vestel Cool Plus 9
    Klima
    Antibakteriyel Filtre, Koku Giderici Filtre, Toz Filtre, 9000 BTU, Duvar

• hero4262321 Sanırım sende İzmirdesin. Koçtaşta satılan gree al geç. Ben kullanıyorum memnunum.
  • 7 metre yere yeterde artar bile. Gree 9000 btu.

http://www.koctas.com.tr/U/Gree-GR-09-Split-Klima-9000-BTU/-/57264?R=126
  • samsung a da bakın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Altus al desem?

Neden Altus derim?

Mesela bu klima neden değil? Altustan daha fazla özelliği var.
    Vestel Cool Plus 9
    Klima
    Antibakteriyel Filtre, Koku Giderici Filtre, Toz Filtre, 9000 BTU, Duvar

Öellik olarak koku giderici filtre vs. sizin için önemlimidir? bunlar klimanızın çalışması yada çalışmamasını etkileye özellikler değildir. Toz filtresinin üzerine ince bir elyaf koyarsınız bu daha etkili.

• Pek önemli değil...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Pek önemli değil...

Beni eski tanıyalar bilir ben marka ovmem yada kotulemem ama neyın ne olduğunu bilmeden amcam aldı beğenmedi dayım aldı çay içemedi vs. gibi yorum yapanlara herturlu klımayıda savunurum. markası ne olursa olsun. Herkez burada diyorki butcem kısıtlı ama çok ıyı bır klıma almak ıstıyorum. Ayrıca su ınverter klıma az yakar çok kacar gibi kelimeleri kullanan arkadaşlar var sankı benzinli arabayla dizeli kıyaslıyorlar. İnverter klımanın hangı amacla hangı mahalde kullanılacağı çok onemlı yoksa klasık klımadan hiçbir farkı kalmaz yanlış şartlandırmada. bunları gozardı ederk yorum yapılmasın bu forumda.
  • Yani hangi klima :-D

• quote:

Yani hangi klima :-D

Göstermiş olduğunuzklimaın performanslarında herhangi bir farklılık bulunmamaktadır. Bütçenize en uygun olanı secin iverter klima 4 saatlik kullanım için size fiyat fazlalığından başka birşey yapmıyacaktır.
  • Tamam en ucuzunu alacağım :-D keşif'e gelsinler de bi bakalım. Klimayı koyacakları yer sorunlu biraz :-D

• bu listeden en uygunu auer. gree üretimi bir klimadır kim ne kadar övsede orta karar bir üründür.

ama şunu söyleyeceğim emre arkadaşımız alınmasın. zaten tarafsız yorum yapıyor bildim bileli öyledir kendileri.

arçeliği her ne kadar tavsye etsemde zaman zaman. vestelden kesinlikle uzak durunuz. montajı ayrı dert silah dayıyıp montajı düzgün yaptırcaksınız kafalarına.. plastik kalitesinden gelen şikayetler ayrı dert. mesela koçticaret volkan kardeşimizse yinede vestel diyor. bunca şikayete rağmen artık bilemiyorum arçelik ile vestelin birbirlerinden üstünlükleri nelerse.

ben görüşlerimi yazacak olursam arçeliğin plastik kalitesi vestelden iyi.. ama tekrar ediyorum arçelikler devamlı çalışmaya gelmiyor. çok arıza çıkartıyor. (aslında emre arkaşımızın foruma gelmesi çok iyi oldu. çünkü bizler her ne olursa çinden parça toplanıp yapılsada.. bu dünyanın gerçeği artık. %100 japon klimada bulamazsınız.. ille içinde çinde şurda burda üretilen parçalarla imal edilmişlerdir.. zaten bu durum çok büyük sorun değildir artık.. bu yüzden arçelikte vestelde türk ürünüdür sonuçta. emre bey bu durumalarda ileri görüşleri ile mutlak durumları üst birimlere taşıyacaktır arkdaşımızın yapısını biliyorum)

greeler ne alemdedir dayanıklılık açısından bunu bilmğiyorum. ama övüldüğü kadarda olmadığını zannediyorum. kıiın ankaranın donmuş havasında dahi birr gree ürünü olna zass la bir avukat arkadaş memnuniyetini açıklmıştı yanlız.

vestel'inde tek dişe dokunur ürünü midea ya ürettirdikleri model ismini bilmediğim bir ürünü var ama servisleri onlarıda kötü montajla beter ettikleri bilgisi forumda hep yazıldı.

emre bey inverter klima konusunda haklısınız 4 saat için değmez. yanlız ben şunu tespit ettim özellikle yaz kullanımı açısından. inverter çok çabuk foruma giriyor. kesinlikle sevmezdim inverter klimayı dizel araca benzettiğimden dolayı ama bu tabuyu geçtiğimiz yaz yıktım. eskiden cengizumur arkadşın birkaç destekçisinden birisi bendim. ben yaz kullnımından çekildim:)) kışında tasarrufu var ama okadar değil..

inanın denemk amaçlı 12000 inverteri 70-80m2 alana vurdum çok çabuk kısıyor kendisini. gündüz 350-400 watt larda dolaşan bir tüketimi var. gece ise 180 wattlara kadar düştüğünü gördüm.

ben bu açıdan arkadaşa bilgi vermiştim. arkadaş her nekadar kullanmıycam desede tadını aldımı devamlı kullanacak o klimayı hatta kışın bile kullanacak burdan iddia ediyorum:)) ama çok ısrar edici olmadım inverter diyerek.

emre bey bu konu uzun oldau ama bgene burdan soim size. arçeliğin 9064-12064 serisi klimaları vardı çok övüldü forumda bende lamadığım bin pişmam oldum inanın. forumda klima kullanımında profesyonel olan koko69 isimli arkadaşımız durumu çok güzel analattı bize. sonrasında elindeki ürüne güvenerek 9064 sonuna Y kodu eklenmiş olanını aldı. ama maalesef aynı çıkmadı klima. aynı üründen çalıştığım firmanın taşeronların kullandığı ofise kendilerince alındı. klima gerçekten güzel ısıtıyordu ama sapıttımı serin üfleme vs sorunları vardı. kapatıp tekrar açarak düzeltiyorlardı. iç ünitesi çok korunaklı güzel hava alan kapalı alandaydı

yani benim demek istediğim arçelik biraz değil baya kendi ayağına sıkıyor. yanlı olarak söylemem mümkü değil bunları sizde beni tanıyorsunuz az çok. benim amacım tamamdır arçelik bir me vey daikin değildir. ama parasına göre kalite sınıfında bu kadar kendini düşürmemeliki en azından ithalatımız azalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

bu listeden en uygunu auer. gree üretimi bir klimadır kim ne kadar övsede orta karar bir üründür.

ama şunu söyleyeceğim emre arkadaşımız alınmasın. zaten tarafsız yorum yapıyor bildim bileli öyledir kendileri.

arçeliği her ne kadar tavsye etsemde zaman zaman. vestelden kesinlikle uzak durunuz. montajı ayrı dert silah dayıyıp montajı düzgün yaptırcaksınız kafalarına.. plastik kalitesinden gelen şikayetler ayrı dert. mesela koçticaret volkan kardeşimizse yinede vestel diyor. bunca şikayete rağmen artık bilemiyorum arçelik ile vestelin birbirlerinden üstünlükleri nelerse.

ben görüşlerimi yazacak olursam arçeliğin plastik kalitesi vestelden iyi.. ama tekrar ediyorum arçelikler devamlı çalışmaya gelmiyor. çok arıza çıkartıyor. (aslında emre arkaşımızın foruma gelmesi çok iyi oldu. çünkü bizler her ne olursa çinden parça toplanıp yapılsada.. bu dünyanın gerçeği artık. %100 japon klimada bulamazsınız.. ille içinde çinde şurda burda üretilen parçalarla imal edilmişlerdir.. zaten bu durum çok büyük sorun değildir artık.. bu yüzden arçelikte vestelde türk ürünüdür sonuçta. emre bey bu durumalarda ileri görüşleri ile mutlak durumları üst birimlere taşıyacaktır arkdaşımızın yapısını biliyorum)

greeler ne alemdedir dayanıklılık açısından bunu bilmğiyorum. ama övüldüğü kadarda olmadığını zannediyorum. kıiın ankaranın donmuş havasında dahi birr gree ürünü olna zass la bir avukat arkadaş memnuniyetini açıklmıştı yanlız.

vestel'inde tek dişe dokunur ürünü midea ya ürettirdikleri model ismini bilmediğim bir ürünü var ama servisleri onlarıda kötü montajla beter ettikleri bilgisi forumda hep yazıldı.

emre bey inverter klima konusunda haklısınız 4 saat için değmez. yanlız ben şunu tespit ettim özellikle yaz kullanımı açısından. inverter çok çabuk foruma giriyor. kesinlikle sevmezdim inverter klimayı dizel araca benzettiğimden dolayı ama bu tabuyu geçtiğimiz yaz yıktım. eskiden cengizumur arkadşın birkaç destekçisinden birisi bendim. ben yaz kullnımından çekildim:)) kışında tasarrufu var ama okadar değil..

inanın denemk amaçlı 12000 inverteri 70-80m2 alana vurdum çok çabuk kısıyor kendisini. gündüz 350-400 watt larda dolaşan bir tüketimi var. gece ise 180 wattlara kadar düştüğünü gördüm.

ben bu açıdan arkadaşa bilgi vermiştim. arkadaş her nekadar kullanmıycam desede tadını aldımı devamlı kullanacak o klimayı hatta kışın bile kullanacak burdan iddia ediyorum:)) ama çok ısrar edici olmadım inverter diyerek.

emre bey bu konu uzun oldau ama bgene burdan soim size. arçeliğin 9064-12064 serisi klimaları vardı çok övüldü forumda bende lamadığım bin pişmam oldum inanın. forumda klima kullanımında profesyonel olan koko69 isimli arkadaşımız durumu çok güzel analattı bize. sonrasında elindeki ürüne güvenerek 9064 sonuna Y kodu eklenmiş olanını aldı. ama maalesef aynı çıkmadı klima. aynı üründen çalıştığım firmanın taşeronların kullandığı ofise kendilerince alındı. klima gerçekten güzel ısıtıyordu ama sapıttımı serin üfleme vs sorunları vardı. kapatıp tekrar açarak düzeltiyorlardı. iç ünitesi çok korunaklı güzel hava alan kapalı alandaydı

yani benim demek istediğim arçelik biraz değil baya kendi ayağına sıkıyor. yanlı olarak söylemem mümkü değil bunları sizde beni tanıyorsunuz az çok. benim amacım tamamdır arçelik bir me vey daikin değildir. ama parasına göre kalite sınıfında bu kadar kendini düşürmemeliki en azından ithalatımız azalsın.

İnverter klmadan çok az bahsediyim. Şehir şebekesinden gelen AC gerilimi içerisinde bulunan IPM kartı sayesinde kompresöre sahte AC akım göndererek çalışma sağlar. 185V-415V arası. buda maximum kapasiteye erişebilmesi için iç mahali minimum sürede şartlandırmaktadır. Şartlandırma gerçekleştikten sonra Frekans aralığını düşürerek istenilen ısıda odayı muhafaza etmektir.

İnverter klima kesinlikle alınmaz demiyorum ben yanlış anlaşılmasın, durumu olmayan bir insan a bu klima invertermiş bunu alayım zaten fazla kullanmıyacağım diyorsa gerek yok külfiyeti fiyatı olur.

Arçelik kalite açısına değinmek gerekirse ürünlerin kalitesi hakkında yorum yapamıyacağım ama üretimde harcaan miktar minimum tutulmaya çalışmakta bundan dolayıda fiyat-kalite oranı azalmakta. Diyeceksiniz ki vestel gree samsung hyundai vs. daha ucuz evet işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde üretimi sağlanan her ürün ucuza mal edilir. Arçelik fabrikası yada üretimi çinde olsaydı ve aynı kalite de ürünler piyasada olsaydı haklısınız derdim ama şuanda yorum yapmam taraf olmama anlamına gelecek.

9064-12064 ürünleri ben arçelikten ayrıldıktan sonra uretimine başlanıla ürünlerdir. Fakat sadece barkod numaraları değişmiştir. 4020AA 12064 gibi. O ürünün serin üflemesi vs. konusuna gelecek olursak üründe sıkıntı olmalı defrost yapmadığı sürece ki yaklaşık 40dk çalışma 4dk defros olmalıydı çok düşük sıcaklık değerlerine göre bu şartları sağlamıyorsa cihazda sıkıntı olmalı.

• quote:

Arçelik kalite açısına değinmek gerekirse ürünlerin kalitesi hakkında yorum yapamıyacağım ama üretimde harcaan miktar minimum tutulmaya çalışmakta bundan dolayıda fiyat-kalite oranı azalmakta. Diyeceksiniz ki vestel gree samsung hyundai vs. daha ucuz evet işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde üretimi sağlanan her ürün ucuza mal edilir. Arçelik fabrikası yada üretimi çinde olsaydı ve aynı kalite de ürünler piyasada olsaydı haklısınız derdim ama şuanda yorum yapmam taraf olmama anlamına gelecek.

Emre kardeşim bu yorumuna aynen katılıyorum 300-500 bin klima üreterek Çinli ile rekabet edebilmek mümkün değil.Adamlar 10-40 milyon adetlerden bahsediyor.Gree ana fabrika 2 milyon m2 kapalı alanı var.Çalışan sayısı 300 000 kişi.Toplam Gree çalışanlarının sayısı Arç.ves. üretim adeti gibi neredeyse.

Yani ya az ve öz yapacaksın,yüksek kalite ve yüksek fiyat,Ucuz klima dersen en iyisi Çin'den ithalat.Bak Ves. önce antidanping içn dava açtı kazandı Çin den ithalata %25 antidanping vergisi koydurdu,şimdi kendi Çinden İnv.Klima ithal ediyor.%25 bile koruyamaz.Bu durum sadece Türkiye için geçerli değil,tüm dünya klimayı Çin den alıyor neredeyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Emre kardeşim bu yorumuna aynen katılıyorum 300-500 bin klima üreterek Çinli ile rekabet edebilmek mümkün değil.Adamlar 10-40 milyon adetlerden bahsediyor.Gree ana fabrika 2 milyon m2 kapalı alanı var.Çalışan sayısı 300 000 kişi.Toplam Gree çalışanlarının sayısı Arç.ves. üretim adeti gibi neredeyse.

Yani ya az ve öz yapacaksın,yüksek kalite ve yüksek fiyat,Ucuz klima dersen en iyisi Çin'den ithalat.Bak Ves. önce antidanping içn dava açtı kazandı Çin den ithalata %25 antidanping vergisi koydurdu,şimdi kendi Çinden İnv.Klima ithal ediyor.%25 bile koruyamaz.Bu durum sadece Türkiye için geçerli değil,tüm dünya klimayı Çin den alıyor neredeyse...

Aslında klima değil bir çok şey çin üretimi Adidas ayakkabıları içerisinde bile made in china yazıyor sa daha klima tartışmaya gerek yok derim:) DFM Chery gibi arabalarla araba piyasasını bile sallamaya başladıysa Türkiye de Ya Türkiye nin Üretimi maksimuma çıkarmak için fabrikaların iç pazarda üretimi sağlayarak istihdam sağlayacak ekonomi azalacak alım gücü artacak sonra üretilen mal ve hizmetin kalitesi artmaya başlayacak dış ülkelerden ihracata gerek kalmamaya başlanacak o naçizane belki bu çin pazarı azalır. Buda benim naçizane görüşüm:)

• Emre 1-2 ay önce Gree nin çin lileri geldi vrf için,adamların cirosu 20 milyar dolar aşmış,ama ihracatlar 1.9 milyar dolar.Yani büyümek için iç pazar çok büyük olmalı,adamların çinde kendine ait 10 000 nin üzerinde mağzası varmış.Ayrıca çin içerisinde 28 distirübitör varmış.Bu sadece 1 tane firma.Bence Türkiye klima vs. üretmeyi bir kenara bırakım kaliteli ve teknolojik ürünlere yönelmeli.Yada 300-500 TL aylıkla adam çalıştırmak lazım,baş edebilmek için....
  • quote:

Emre 1-2 ay önce Gree nin çin lileri geldi vrf için,adamların cirosu 20 milyar dolar aşmış,ama ihracatlar 1.9 milyar dolar.Yani büyümek için iç pazar çok büyük olmalı,adamların çinde kendine ait 10 000 nin üzerinde mağzası varmış.Ayrıca çin içerisinde 28 distirübitör varmış.Bu sadece 1 tane firma.Bence Türkiye klima vs. üretmeyi bir kenara bırakım kaliteli ve teknolojik ürünlere yönelmeli.Yada 300-500 TL aylıkla adam çalıştırmak lazım,baş edebilmek için....

diğer tarafa matematik felan yazmışsın sömürgeci zihniyet seni daha 23 gün öncesine kadar japan japan deyip duran benmiydim

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Emre 1-2 ay önce Gree nin çin lileri geldi vrf için,adamların cirosu 20 milyar dolar aşmış,ama ihracatlar 1.9 milyar dolar.Yani büyümek için iç pazar çok büyük olmalı,adamların çinde kendine ait 10 000 nin üzerinde mağzası varmış.Ayrıca çin içerisinde 28 distirübitör varmış.Bu sadece 1 tane firma.Bence Türkiye klima vs. üretmeyi bir kenara bırakım kaliteli ve teknolojik ürünlere yönelmeli.Yada 300-500 TL aylıkla adam çalıştırmak lazım,baş edebilmek için....

diğer tarafa matematik felan yazmışsın sömürgeci zihniyet seni daha 23 gün öncesine kadar japan japan deyip duran benmiydim

ulen birol adam sıcak fırsatlardaki sayfayı kaldırmış harbiden bu yazıyı yazdıktan sonra ordada yazdıydım sana sen bana kızyon ama adam inceden gitmiştri orada senin gibi prof bile kapana düşmüştü. sonuçta 70 e montajı herkez yapar. bundada bakır yoktur. ha bakır olursa tabi kurtarmaz işte sen buna kapıldın ama arkadaş sendende daha sıhhi şekilde planlı çıkmış. sen düştükten sonra herkez düşer.

• quote:

quote:

quote:

Aslında klima değil bir çok şey çin üretimi Adidas ayakkabıları içerisinde bile made in china yazıyor sa daha klima tartışmaya gerek yok derim:) DFM Chery gibi arabalarla araba piyasasını bile sallamaya başladıysa Türkiye de Ya Türkiye nin Üretimi maksimuma çıkarmak için fabrikaların iç pazarda üretimi sağlayarak istihdam sağlayacak ekonomi azalacak alım gücü artacak sonra üretilen mal ve hizmetin kalitesi artmaya başlayacak dış ülkelerden ihracata gerek kalmamaya başlanacak o naçizane belki bu çin pazarı azalır. Buda benim naçizane görüşüm:)

quote:

şimdi arkadaşlar, ben artık yaklaşık 8-10 yıldır ticaretle uğraşmadığım için. diyeceklerimde yanlışlıklar olabilir. çünkü yeni, tip ticaret affınıza ne em. nede g. meye geliyor. her şey küçük ülkeleri ve bağlı olarak esnafı ve küçük sanayiyi batırmak üzereglobal olarak planlanmış gibi.

birol ne kadar konuşursa konuşsun. birol bir araba tamircisi olsa çok daha rahat olurdu benle bile uğraşmazdı:)) ama ben bir yolunu bulup onla gene uğraşırdım:))

bu arada kocausta çıkıp beni tokatlayabilir burda

ben defalarca çeşitli topiklerde yazdım. ben çocukluğumdaki gençliğimdeki ticareti özlüyorum. sanayi sitelerinde büyüdüm ben. ozamnalar türkiye kim nederse desi daha iyiydi.

arçelik fabrikalarını satmamıştı yatırımlarına devam ediyor ve isithdam artıyordu. (koç grubu olarak söylüyorum) şimdiyse düzen değişti herkez çine gidip mal getirmeye başladı. yok borsalar bursayı geçti bursa bıçağımız bile yok olmak üzere. ben bu borsadanda anlamam. global ekonominin dayattığındanda.

fakat piyasa kendini her zor durumda olsada iyi kötü döndürüyor Allah daha beterini göstermesin.

hiç anlamıyorum hem çini tv lere çıkarıla kötü şartlarda insanları karın tokluğuna çalıştıryorlar diyerek. hemde ekonomide düny alideri ilan ederler. birol usta diyor ancak 3-5yüz tl adam çalıştırısak olur diyor. e merak etme çok var asgari ücrete çalışan 500 dende çok farklı değil. birde paralarını 15-20 gün geç alıyorlar afedersin para iyice piç oluyor. bazı firmalarda 2-3 aylık maaşı içeri atarak çalıştırıyorlar.

sonra türkiye büyüyor deniyor ne büyümesi be hocam lar diyim.

şimdi depremle ilgili yeni bir ysamıdır her neyse meclisten geçti. eski evler yıkılcakmış. kulağa az biraz hoş gelebilir yıkın bu evleri ama sizler yeni binalarda bile avurpanın enerji yönetmeliğini uygulamıyorsunuz. adamlar 16cm ısı yalıtım malzemesi kullanırken bizler şu bu deriz gene 4-5cm geçmeyen yalıtım yaparak paramızı dışa veririz. sonrada metematik oyunları ile iyiye gidyoruz deriz dünyada öyle der

neyse hayırlı geceler diliyim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.