Şimdi Ara

7 NCİ KOMD.TUG. TAŞKISIĞI K.YRD.LIĞI/SAKARYA ADAPAZARI Bedelli yapacaklar buraya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
79.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bnmde aynı tarih...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkımızda hayırlısı ...

• Şubat 19 ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mucahid.12 -- 13 Şubat 2019; 3:36:6 >
  • Askerde santraldeyken burayı her gün defalarca arayıp komutanları bağlıyordum. Telefon trafiği yoğun buranın. Eskiden ismi 7. komando tugayı değildi son 8 ay içinde değişti.
  • Arkadaşlar yol izni 2 gün ise, 1 gününü kullanmasak toplam süreden düşer mi ?

Zira 11 Mayıs tarihli memurlar , cuma terhis olacak muhtemelen ve eğer pazartesi resmi tatil olursa başlama yapılamaz ve yanar aradaki gunler maaş ...( Salı bayram çünkü )

• S.A Arkadaslar ben bugun sakaryada yenimimi ettim ve bitirdim belelliyi.Yeni gidecek olan arkadaslara ortamı anlatıp kafalarındaki sorularına cevp olabilecek birkac yazı yazıp yardımcı olurum.ANlatıcaklarım 7. komando tugayıiçin gecerlidir tas kışlayıdağil değidir.
    1-)İlk olarak sevk kagıdında her nekadar aadres merkez diyorsada merkezdeki askeriyede değil teslim olacagınız yer. bir gittimizde baska yere yonlendirdiler arabası olanlar için navigasyona sakarya supor külübü tesisileri diye yazın. zaen hemen yaninda arabası olmayanlarda merak etmeyin onunden minubusler geciyor.
    2-) oraya gittinizde koguslarınız yataklarınız ve yatak arkadaslarınız belli (ranza2 kattlı) 4 guruba ayrılıyorsunuz her gurup 50 şer kisilik ve bulundugu bina sadece bedellilere ayit. zemin katta tuvaletler ve konferans solonu var 2 katta 1kogus kalıyor sadece 3 katta sag tarafda 2 kogus sol tarafda 3. ve 4 kogus kalıyor.
    3-)Her kogustan sırayla cevre temizligi yemekane ve tuvalet temizliği için 10 lı gruplar olusturuluyor. ve ayrıca herkezin 1 saat olamak uzere yat istimasından sonra nobeti var nobeti 2 kisi tutuyorsunuz 10dk bir içeri havalandırıyorsunuz zeten depo gibi bir yeri kogus yaptıkları için rutubetli oluyor ve hasta ola bilirsiniz o yuzden gece havalandırlması gerekiyor.ve ayrıca bizde olmadı ama usta birlikden gece gelip botunuz calma ihtimalleri var.
    4-)herkez kendinden sorumlu depildir cezalar toplu oduller tektir. yani 1 kisinin yaptıgı hata 200 kısıyı etkiler
    5-) 3 hafta boyunca yurumesini selam vermesini ve teorik bilği ogreniceksiniz. dersler dısarıda hep bölugun kendi arasında cavuzlar tarafından yapılıyor. son hafta toren calısmanız var. eger hava guzelse herkez tas kıslada yapılıyor yemin etme toreni.eger yagmurluya yemekanede yapılıor.
    6- 2. hafta 25 metre g3 ile atısınız var bu yuzden herkezi otobuslere bindirip tas kıslaya götürülüyor
    7-) Telefon soka bilirsin ama tuslu olacak ve sivil hat yasak giriste arıyorlar ama yakalanmazsan sıkıntı olaz zorluk cıkmaz
    8-)iceride telefonla konusucaksan sivil hattında olsa aksam 6 dan sonra konusucaksın elinde yuruyerek telefonla konusmayacaksın komutan gördügünmde saklayacaksın eger bunları yapmazsan komutanlarınız zor durumda kalır bu yuzden de cezalar gele bilir.Eger cıvını cıkartırsanız mecbur tutanak tutukur ve askerliniz uzar.
    8-)Askeriyede nakit gecmiyor her alıs verisiniz kartla yapmak zorundasınız. zaten kantinucuz ama sıgara değil. bu yuzden kartınız varsa herkeze yardımcı olun biz birbirimze yardımcı oluyorduk ve para lafını etmiyorduk hiç bir zaman.yani kartın varsa birisine de birsey alırsan batmazsın zaten ucuz. yanınıza para olsun ama 100veya 150 tl. ( para toplanım cay seker bardak alıyorlar dısarıdan sizin için egidimlerde ara cay içe bilin diye. kisi bası 6,7 tl birde su için para toplarsınız ve 30 tl sıgorda parası )
    9-) sıgara içen arakadasslar 20 gunde kac paket sıgara içiyorlarsa dısarıdan girmeden alsınlar.kantinde her sıgara olmuyor. ve sıkıntılarda oluyor
    10-) arkadaslar su sorunu var kandınde su olamuyor herzaman zaten size komutanlar size yardımcı olacaklar bu sorun lar için gerekirse para toplayıp dısarıdan aldıracaklar ama siz giderken yanınıza 1 2 litre yinede su alın ne olur ne olmaz.mesala biz dun aksam 100 tl verdik 1 litre su için kisi bası2 tl ama 117 tane almıslar kalanları kogusta bırakdık bizden sonra gelenler için. yanı 18 ocakta teslim olup 2. kogusta olacaklar için diger koguslarda oyle yaptı.
    11-) bazı gönüllü işler vargönüllü islere gidenler hem derslerden kacar ayakta beklemek zorunda kalmaz hemde yemek sırasında ilk girer
    12-) g3 ile atıs procası yapcaksınız kasmayın kendinizi kolay ve vurmanız onemli değil.
    13-)birbirinize sahip cıkın kavca etmeyin vede en önemlisi siz iyi olursanız komutanlarda size karsı iyi olurlar yerlere cop atmayın zaten siz temizliyorsunuz. saygı bekliyorsanız saygı duyun yoksa sizden küçük cavusunuz size cocuk gibi bardıgında zorunuza gitmesin
    14-)siz sanlısınız tas kıslada 500 kisi bedelli var
    15 son olarak yanlıs anlamayın her tenden insan var orada bu yuzden dusları temz kullanın dusa büyük tuvaletinizi yapmayıyın(bizde ve onceki donemde vardı)
    18-) iban numaranızı mutlaka bir kagıda yazın iceride istiyorlar askerden sonra size para yatcak.

19-)son olarak hergun %10 revire cıkma hakkınız var oda 20 kisi ve agır hasta olanlardan seciliyor.
    ve kasmayın tail yapcaksınız bir nevi yeni arkadaslar edincek yeni kisiler tanıyacaksınız. Zorlamıyorlar en zorlanıcanız sey beklemek.Yatma surunme gibi seyler yok spor yok olsa bile basit hareketler.
    basarılar...

• Girişte telefon hattı ( askeri hat ) almayı zorunlu koşuyorlar mi? Yani telefon gotursek ama şahsi hattımı da saklasam, illa hat aldiriyorlar mi ? Zira 110 lira diye duydum

Yani hatsiz telefonu görünce , ben telefon kullanmayacam, oyun oynamak için getirdim deme luksum var mı
    ( Şaka bir yana ) :-)

Bir diğeri duş , sıcak su durumu nasıl ? ( Gerci ben Mayıs'ta gidecem ama )

Yine ramazanda oruç tutmak zor olur mu acaba ?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ..

• Telefon yakalatıpta yediğiniz tutanak yüzünden askerliğinizi uzatmıyorlar korkmayın. Burada bedelli yapıp dönen vatandaşlar öyle bir anlatıyorlar ki yakalatırsanız tutanak yersiniz askerliğiniz uzar diyorlar. Yok öyle bir şey.

Benim bir yıl boyunca çeşitli sebeplerden toplam 6 tane tutanağım vardı sadece ikişer hafta çarşılarım kitlendi. Bizim bölükte eleman içeriye kargo paketi içinde uyuşturucu sokmaya çalışırken yakalandı, yine de askerliği uzamadı. İçtimada erin biri komutanların yüzlerine karşı komutanların ailelerine sülalelerine aralıksız iki saat boyunca sövdü askerliği uzamadı. Ne kavga dövüşler oldu hiçbirinin askerliği uzamadı. Sık sık millet akıllı telefon yakalatırdı hiçbirinin askerliği uzamadı. 70-80 tane tutanağı olan azılı psikopatlar vardı hiçbirinin uzamadı.

Burada telefon yakalatırsanız askerliğiniz uzar diyenlere bakmayın. Rütbeliye saldırmadıgınız, rütbeliyi dövmediginiz sürece kolay kolay askerliğiniz uzamaz.

Telefon yakalatırsanız ne olur en fazla ki o da bak en fazla tutanak tutup telefonu alırlar, terhis olurken geri verirler. Belki tutanak bile tutmazlar sadece telefonu alırlar. Çarşınızı kitlerler diyeceğim ama zaten bedellisiniz altı üstü 20 gün yapıyorsunuz çarşınız zaten yok ki

Bir şey olmaz korkmayın. Ben bir yılı geçirdiysem siz 20 günü bir çırpıda geçirirsiniz.

Hepinize hayırlı tezkereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 18 Şubat 2019; 3:31:7 >

• Eywallah..
    Tek düşüncem temizlik, duş filan...

::))

• aynı zamanda aynı yerde yokmu bizim devrelerin ws grubu
  • Selamlar ,
    Bir kaç sorum olucaktı gidip gelenler için .
    1) İçeriye akıllı telefon sokabiliyor muyuz? Sivil hatta bir şey diyorlar mı ?
    2) Tam olarak ne gerekli kesin yanınıza almanız lazım dediğiniz ne var ?
    Teşekkürler. Herkese hayırlı tezkereler

• Merhaba arkadaşlar bende 12 Mart’ta taşkısığında bulunacağım giden arkadaşlar yanımızda neler götürmemiz gerektiğini söyleyebilirlermi

• Tuşlu ama kameralı telefon sıkıntı olur mu ? Kamerayı görünmeyecek şekilde bantlasam
  • kardes bende 15 gırıs dıye bılıyordum fakat bugun sulus aldım 11,03 gırıslı oldugumu ogrendım dıkkat et.
  • kardes bende 15 gırıs dıye bılıyordum fakat bugun sulus aldım 11,03 gırıslı oldugumu ogrendım dıkkat et.
  • eyupsosyolog E kullanıcısına yanıt
    Mart 11 ben teslim olcam
  • Sevk tarihi 03 Nisan 2019 devreyiz galiba :) var mı giden ???
  • Spectif kullanıcısına yanıt
    Aynı gün teslim oluyoruz kardeşim memleket nere :)

• 8 Haziran 2019 da teslim olcak arkaşları whatsapp grubuna beklerim..

WhatsApp.com
    WhatsApp Group Invite
    http://dhbr.co/bs3o

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.