Şimdi Ara

7 NCİ KOMD.TUG. TAŞKISIĞI K.YRD.LIĞI/SAKARYA ADAPAZARI Bedelli yapacaklar buraya (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
79.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 38. Celp askerliğini yapıp gelmiş birisi olarak tek söyleyebileceğim şey sakın hasta olmayın arkadaşlar. Giderken yanınızda bol bol vitamin, grip ilacı, boğaz spreyi, pastil ve takviye besin götürün. Çünkü 60 kişilik koğuşlarda 1 kişi hasta olunca otomatik olarak herkes hasta olmaya başlıyor. Bundan dolayı kendinizi ne kadar fazla koruyabilirseniz o kadar iyi. Sabahları ihtiyaç duşlarını 2 günde bir muhakkak kullanın. Hastalığın yayılmasının en kolay yolu kirlilik ve pislik. Her ne kadar ben temizim diye düşünseniz de dediğim gibi 60 kişilik koğuşlarda sadece sizin temiz olmanız yeterli kalmıyor. Ben askerden geleli 3 gün oluyor 2 kere hastaneye gittim.

Kantin beklentinizi minimumda tutun. Bizim dönemde yıl sonu yıl başı muhabbeti olduğu için kantin imkanları yok denecek kadar azdı. Tost geliyordu yarım saate bitiyordu. Alanlar ya 10ar 10ar alıyordu ya da pişirtmeden koğuşa götürüp geceleri ekmek arası diye yiyorlardı. Bunun dışında 1 hafta boyunca çay bile bulamadığımız günler oldu. Çantanıza şöyle 15-20 tane sallama çay, kahve koyun kantinde çay kahve olmayan zamanlarda sıcak su alarak yanınızda götürdükleriniz sizi idare eder. Kantin yoğunluğu olarak yemekhane yanındaki kantin en yoğun olanı. Gazino ve revir yanındaki kantinler bir nebze daha tenha oluyor. Gazinoda TV izlerken bir arkadaşınız da sıraya girer, alacaklarınızı alır. Zaten kantin sıralarına tek kişi koyun alacaklarınızı tek kalemde alın.

Yemekhane yemekleri gerçekten ama gerçekten çok kötü. Bir yemek firmasına bağlı olmadıkları için gelen yemekler kötü yani arkadaşlar. Askerler merkez kışladan yapıp gönderiyorlar işte. Karnabahar ve beyaz lahana yemeklerine hiç yaklaşmayın. Balık ben yemedim ama yiyen arkadaşlar iyi diyorlardı. Tercih meselesi. Kuru fasulye ve nohut da yenebilecek seviyede oluyor. Kahvaltıda zaten süngerimsi bir omlet gelecek evlere şenlik. 3 zeytin yanında ya bir paket bisküvi ya da kek falan oluyor işte. Kahvaltılık paketlerde reçel bal falan oluyor ekmek üstü sürüp yersiniz.

Köpek ve kedileri sakın ama sakın sevmeyin, ellemeyin, elletmeyin. Hepsi hasta ayakta zor duruyorlar.

Dediğim gibi hasta olmayın. Revire gitseniz yazılan ilaçlar 3-4 gün sonra geliyor bir anlamı kalmıyor.

Telefon vs. şeyleri ziyaretçi ile içeri sokmak daha mantıklı ama akşam teslim olursanız sizin aramalarınızı rütbeliler yerine uzun dönem askerler yapacaklar. Çantalarınızı fazla aramayacakları için telefonları içeriye bu şekilde de sokabilirsiniz. Bizim dönemde yarı yarıya millet kullanıyordu ama komutanlar arada koğuşlara baskın yapıyorlar yakaladıklarını topluyorlardı. Ona dikkat edersiniz. Dışarıdan yemek söylemeyin nizamiyeden içeri almıyorlar parasını ödetip yemeği geri gönderiyorlar. Ziyaretçi gibi ancak kendinize söylersiniz.

Namaz kılan arkadaşlar için kışlada sorunsuz yapılabilecek tek şey ibadet. O konuda içiniz rahat olsun. 2 tane mescid var birisini normal vakit namazlarında kullanıyorsunuz diğeri ise cuma namazları için kullanılıyor. Yakın köylerden bir imam geliyor namazı kıldırıyor.

18 gün dişinizi sıkın. Mümkün olduğu kadar takım olarak hareket edip birbirinizle zaman geçirin. Komutanlarla eğitim aralarında gidip sohbet edin. Hepsi çok iyi insanlar gerçekten. Arada size bağırıp kızacaklar, sesleri yükselecek ama 450 küsür adamı hizaya sokmak için de arada bir seslerin yükselmesi gerekecek.

37. Celp burada. Soğuk nasıldı hocam? Ben hayatımda o kadar soğuk yaşamamıştım. Sizi düşünemiyorum bile. Yağmur yağdı mı, töreni nerede yaptınız? Bir de sizin takıma hangi komutan denk geldi?
  • Töreni hep içeride yapıcaz dediler bize. Yürüyüşlerde falan fazla zorlamadılar hatta. Sadece uygun adım yürüyüş çalıştık ama son 3 gün kala albay "Hava güzel yemin törenini dışarıda yapın." dedi ve kabus başladı. 3 gün boyunca tören adımı yürüyüşü yaptık. Soğuk bir yandan, yağmur bir yandan. Zaten sen de biliyorsundur o eğitim alanı acayip bir rüzgar alıyor.

Takım komutanı da Cihan Asteğmendi ama ilk hafta takım komutanları belirsizlikten dolayı sürekli değişti. Bir ara İsmail Asteğmen geldi, Cihangir Asteğmen geldi. Ama 2. Haftadan sonra Cihan Asteğmen oldu takım komutanı.

Soğuk hava ve yağmur baya etkiliydi. İçtimalarda öksürük sesinden komutanlar ne diyor duyamıyorduk bazen. 20-30 içtimayı koğuş binası içinde veya yatak başında yaptığımız oldu. Zaten millet hasta diye de yemin töreninde parkaları çıkarttırmadılar sağ olsunlar. Acıdılar halimize resmen.

• wala aben 31 mayıs miydi ne bitirdim. sıcak olsa da konum itibaryla güzeldi. yemekler de şartlar da gayet hoş idi.. 35 kişi kaldık koğuşta. Pencereler sabaha kadar açık olduğundan ortam havalanıyordu hep..., her sabah bile duş alabilyorduk. Rahat geçirdim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wndrby -- 17 Ocak 2020; 19:33:52 >
    Hemen hemen aynı geçmiş hocam. Töreni dışarıda yapacağımız için bizi daha çok tören adım yürütmüşlerdi. Yaptıkta. Tören günü bize parkaları çıkarttırdılar.
  • TEMMUZ 2020 Bedelli Whatsapp Grubumuz
    WhatsApp.com
    Sayfa Bulunamadı
    https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabataserkek -- 17 Haziran 2020; 0:45:42 >

• AGUSTOS CELBİ ;

SAKARYA ;
    7 NCİ KOMD.TUG. TAŞKISIĞI K.YRD.LIĞI/TAŞKISIĞIhttps://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser
  • filozofdegilim F kullanıcısına yanıt
    hocam ağustos 29 taşkısığı benimde. öm atarak wp grup paylaşırmısınız
  • hocam watsap aradığınız safya bulunamadı diyor tekrar paylaşır mısın
  • filozofdegilim F kullanıcısına yanıt
    Benimde Sakarya agustos celbi whatsapp grubunu tekrar paylaşabilir misin?
  • Selam herkese 3 ekim sevk tarihli arkadaslar varsa whatsapptan ya da sosyal medyadan birbirimizi bulalim, yabancilik cekmeyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurogrunc -- 30 Eylül 2020; 0:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende ekim 3 yolcusuyum. Sevk belgesi ve korona testi için işlem yapamıyorum 26 sından sonra diyorlar bilginiz var mı

• Temmuz ve ağustos celbindekiler önceki dönemdeki yazılanlardaki farklılıkları yazarlarsa memnun oluruz. Hem 30 gün hem de korona varken durumlar daha farklı olabilir.

• 28 Eylülde Terhis oldum. Önümüzdeki ayda gidecek olan herkese şimdiden hayırlı teskereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fdylmz

28 Eylülde Terhis oldum. Önümüzdeki ayda gidecek olan herkese şimdiden hayırlı teskereler.
    Genel olarak memnun muydunuz hocam?

• Covid testim negatif çıktı. Sevk 3 katılacağım tarih 5 ekim. Birliğe 5 ekim katılıyoruz değil mi?
  • onurogrunc O kullanıcısına yanıt

kasım celbi grubunun whatsapp grubu var mıdır ? 

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.