Şimdi Ara

70 Km alana Ağ nasıl kurarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 70 km karelik bir alana ip kamera döşencek bu alanda sorunsuz bir şekilde nasıl veri transferi yapa bilirim.

• 70 km de sıze yada kurulusamı ait
  • Güvenlik şirketi olarak böylebi projemiz var 1200 adet kamera ile alanı izliycez merkezde 1 adet bina var ve alan dayresel.
  • ip kamera olarak olacaksa bence belli bir sayıya kadar olan mesela 10-20 kamera arası bir hub veya routerda toplanır bu router dan çıkacak olan lan kablsuda media converter ile fiber optik kablo uzerinden 20 km ye kadar taşınır ve merkez binaya ulaşır ama bu proje birim başına IP kamera olsun kullanıalcak network ekipmanları olsun, fiber optik kablo ve media converterda bir haylı masraflı olacaktır prejenini iyice fizibilite araştırması yapılmalı bence....
  • Kameralar samsung marka yuvarlak şekilde olanlardan 365 derece acılı 32 X zom var kameralarda Wrilles özelliğide var benim düşüncem berkezbinaya Access Pointer ler ve Para hol iç Dish anten yapmayı düşünüyorum sizce nasıl olur fiber optikten daha uygun maliyetli ve kablolamalarla uğraşmaya gerekyok. İlk önce Access Pointer lere uydu bağlamayı düşündüm ama 35 KM alanı algılayıp algılamıycağından emin değilim.

Para hol iç Dish anten : 12 derecelik tarama alanına ve 21 dBi lik sinyal gücüne
    sahiptir. Bu antenler de 40 Km lik mesafeye 2 Mbps lik veri, 18 Km lik mesafeye ise
    11 Mbps lik veri taşıyabilmektedirler.

Öneri ve görüşlere açığım.
  • Bu işi yapacağınızı düşünmüyorum. Yani bu teknik bilgi ile yapmanız imkansız. Gidipte ihale falan verin, sizde bunu yapıcak teknik bilgi, ekipman göremiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Bu işi yapacağınızı düşünmüyorum. Yani bu teknik bilgi ile yapmanız imkansız. Gidipte ihale falan verin, sizde bunu yapıcak teknik bilgi, ekipman göremiyorum...

Çok yardım etmişsin teşekkür ederim. Biliyosan paylaş bilmiyorsan teknik bilgimi sorgulama kardeşim. Ben burda bi bilen arkadaşlar varsa bi fikir versin diye topic açtım eleştirsin diye değil. Niyetim eleştiri almak olsaydı buraya yazmazdım bunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem184

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Bu işi yapacağınızı düşünmüyorum. Yani bu teknik bilgi ile yapmanız imkansız. Gidipte ihale falan verin, sizde bunu yapıcak teknik bilgi, ekipman göremiyorum...

Çok yardım etmişsin teşekkür ederim. Biliyosan paylaş bilmiyorsan teknik bilgimi sorgulama kardeşim. Ben burda bi bilen arkadaşlar varsa bi fikir versin diye topic açtım eleştirsin diye değil. Niyetim eleştiri almak olsaydı buraya yazmazdım bunu.

1. olarak:
    şehir içi 2.4 ghz kullanıcaksınız bu iş için tk dan izniniz var mı? Genelde 2.4 ghz kullandırtmazlar adama, bi ton enterferans vardır sizin etrafı, etrafın da sizi engellemesini istemezler o yüzden 5.3 ghz falan almanız gerekiyor onu de belediye falan veriyor...

2. olarak
    asla wi-fi özelliği kamerada bulunmasın...
    gidip ethernet kablolu alın hemen altına bir 5.x ghz link kurun.

3. olarak
    Arkanızda devlet yoksa bu iş için alacağınız lisans 120.000 ytl civarı, yani karasal hatlar üzerinden veri iletimi denilen lisansı almanız gerekiyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.