Şimdi Ara

70 km. hızla gireken geri vitese takıp gidebilen araba. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • böylesi adamın arabası alınmaz canına okumuştur arabanın.Denemediği ilginçlikler kalmamıştır.Sonra bigüzelde hevesi geçince satar bi saf bulur parasını alır yeni oyuncaklarıyla oynar.
  • denemek isterdim , cok enteresan ve ilk defa duydum
  • genelde show car lar stunt car larda kullanılan şanzıman ı koymus adam..

kısacası bole bişi mümkün..
  • yakında 100de cıkar bunun
  • merhaba arkadaşlar,

özellikle orta kasa BMW E30 larda Getrag şanzıman denilen bir tür şanzıman var, benim bildiğim kadarı ile 60kmh sürate kadar hızlarda araca geri vitesi takabilirsiniz. bunun amacı spor sürüşte aracı durmak veya yavaşlamak istediğinizde çok çabuk bir şekilde aracı yavaşlatabilmek. kendi gözümle çok defalar bu olayı gördüm.

Kıbrısta takriben 1990-1998 yılları arasında üniversitelerde okuyan arkadaşlar bunu çok iyi bilir (ZZ plakalılar)

saygılar

Ali

bu arada yazmayı unuttum, bu tür şanzımanlarda geri vites dişli şeklinde değil de balata tipinde birşeydir o yüzden öne giderken geri vitese takmakla şanzımanı dağıtmak sözkonusu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cypriot4x4 -- 4 Mart 2007; 10:22:59 >
  • 2002 Kasa 3 serilerinde varmı bu şanzımandan ?
  • Bence 70 km. ile geriye giderken arabanın 1. vitese geçmesi daha kullanışlı, ki zaten her arabada var.
  • ARABA ÇOK GÜZEL ilk defa bi 190 kasa hoşuma gitti
  • ne gerek var ki göyle bir araça rallici değilizki arkadaş
    1-zaten bu araçla yapılmayan hareket kalmamıştır
    2-açıklamayı dikkatli okusanız bütün parçaları değişmiş yani tüm parçaları ayvayı yemiş arkadaşta biraz masraf yapıp elden çıkartmaya çalışıyo
    3-herkes arabasını modlamaya çalışıyo zaten böyle modlanmış bir araba neden satılmak istensin
    gibi şeyler sıralanabilir diye diyorum dedim
  • artislik olsun diye yapıyolar işte
  • ileri gitmek varken
    niye geri gideyim hem de 70 km hızla?
  • o yazıyı okuduktan sonra alacağım varsada almam
  • 70 km hızla giderken geri vitese takıp geriye doğru gidebiliyor

• arkadaşlar bmwde g track denen şey dogrudur
    normalde şartlarda 100 km hıza kadar oneriyorlar ama ben kendim 70de denedim 320 bmw ile
    şanzımana hic bir şey olmadı şanzımanı yapısal olarak anlatıyım normal bir araba dişliler duz dişlilerdir o yuzden o arabalarda geri vitese girmez zaten girersede şanzumanı elinize alırsınız
    bmw arabalarının manuel olanları %80 85inde bu vardır onların şanzuman dişleri normaldir ama geri vites dişlisi ovaldir
    yani çap 0 dan yükseğe dogru gider oyuzden geçişlerde ufak bir cırtlama yapsa bile hic bisey olmaz ve bü ozellik mercedesin bir tane aracındada varmıs dıye duydum dogru mu bilmiyorum
    ama gel gelelim 70den fazla hızla yapmayın yinede siz ne olur ne olmaz :))
  • bide biraz mantıklı dusunun 70 ile giderken arabayı geri vitese taktıgında araba geri gitmez lastikleri ters yone cevirir ve lastik yakar yavaslar durur ondan sonra geri gitmeye baslar..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.