Şimdi Ara

720p videoları donmadan izleyebiliyorum ama sadece Youtube da kasıyor bunun nedeni ne olabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Inverness

ben 800kbps ile full hd izleyebiliyorum 7.2mb vodafone

Mesela arkadaşın dediğini söylemeye çalışıyorum ben. Adama benle gelen hız aynı 7.2mbps. Adam donmadan izleyebiliyor youtubeda ben izleyemiyorum.
  • Altyapı + Youtube'un bizden az para kazanıyor diye bant genişliğini kısması.
  • YAHU ARKADAŞ ADAM BANA KÜFÜR EDİYOR ŞİKAYET EDİYORUM İŞLEM YAPILDI DİYOR ADAMDA BİRŞEY YOK. BİZ BASSAK KÜFÜRÜ DİREK BANLARLAR:
  • Youtube band genişliği vermiyor türkiyeden bi cacık olmaz diye ee haklılarda adamlar
  • İşin aslı Youtube'daki hızın yavaşlığı tamamen TTNET'in yurtdışı trafiğini korumak için uyguladığı bir tür musluk kısma politikası. Burada TTNET youtube'un musluğunu kısmış.

Bu sonuca şöyle vardım, ben Kablonet kullanıyorum ve 5 Mbit internet hızım var. Mesela 5 mbit hıza rağmen Vimeo videolarını fullhd dahi takılmadan izleyebilirken youtube'da 320p yi takılarak izleyebilmem. Youtube 'un teknolojisi yetersiz miydi ? Tabiki hayır.

Sabah 09:00 gece 00:00 saat dilimlerinde 320p'de bile takılmalar olarak izleyebiliyorum, ama işin ilgincei 5 mbit hızımda sabah 03:00'de FullHD kaliteyi takılmadan izleyebilmem. Bu da youtube ayrılan band genişliğinin TTNET tarafından sınırlandırıldığını gösteriyor, kablonet diğer servis sağlayıcılar gibi - TTNET omurgasını kullanıyor. İzleyici sayısı arttıkça size düşen paket sayısı azaldıkça takılmalar fiberiniz olsa dahi normal. 20 mbit Fiberle'de benzer bir durumu yaşadım. (istisna)

TTNET'in youtube'un bant genişliğine ayar çektiğini nasıl anladım :

Uluslararası bir şirkette çalışıyorum, ve bazen evden homeofice çalıştığımdan VPN kullanmak durumunda kalıyorum. VPN ile Polonya üzerinden internet'e tünel olarak çıkıyorum. Ve günün her saatinden 5 Mbit Kablolu net üzerinden VPN ile polonya'dan çıkış aldığımda Youtube'u takılmadan fullHD izleyebiliyorum.

Kuzenim HMA tünel'e para ile üye oldu ve o da takılmadan youtube videolarını yüksek kalitede izleyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmorium -- 9 Ekim 2013; 22:36:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: P4P800

youtube kısıyor 3.dünya ülkelerinin hızlarını bazen. internetin ne kadar hızlı olursa olsun donabiliyor. heryerde oldugu gibi youtubeda da amerika,ingiltere,kanada,avrupa birligi ülkeleri degerli.
    iptal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoson -- 23 Ekim 2020; 3:54:36 >
  • Vpn kullanın veya gece saatlerinde kullanın. Bende hiçbir google servisi gündüz saatlerinde düzgün çalışmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.