Şimdi Ara

760 sli 2gb mı yoksa 4gb modeli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

hayir iki kart da kendi bellegini kullanir ama 2+2=4 degil 2+2=2 seklinde olur yani sli cf'de ram artmaz.msi afterburner ile oyun ici bakarsiniz 1900 der mesela tek 2gb kartta ama sli yaparsan 3800 der 4000'i gecerse 2gb'yi geciyor demektir.kafa karistirir diye hic bu sekilde anlatmadim ama boyle.sleeping dogs max payne gibi oyunlar 1gb cf'yi 2gb gibi gorur ama her kart da kendi 1gb'sini kullandigi icin toplam 2gb olmaz.

soruya gelince 1080p sli icin 4gb yapin.700-750w olmali psu oc de yapacaksan ozellikle kartlara.islemciye oc cekersen sorun olmaz.anakart sli destekli 8x8 seklinde.16x16 yapan yok sanirim nvidiada son cikanlarda varsa bilen soylesin.

Ben msı afterburner le bakıyorum ıkıncı akrtın belleğini hıc kullanmıyor :D Orada gpu usage var o kısımda yanı monıtorıng kısmında gpu1 gpu2 var. orda sadece usttekı kartın gpu yuzdesi ve memory yuzdekı ayzıyor fan yuzdelerı ıkısınde de yazıyor. Alttakı akrt ıcın vram kullanımını gostermıyor.

@OvernightSensation

Kardesım snın soruna gelecek olursak mesele çok basit. Bllek akrtın bırınden kullanılıyor ve hangı akrtın belleği daha dusukse onun akdar kullanıyor. örneğin 1+2 gb cf lı sıstem de vram ın 1 gb görünür. ama oyun gpu nun çizmesi gereken grafiği ıkıye böler ıkı gpu da çizer aynı anda. Bence o kadar apra vereceksın ıelrde sıkıntısını yasamaman ıcın 4 gb al ama yine bence 4gb gereksız. Nedenine gelecek olursak 2 gb bellek su an fullhd çözünürlüğe yeter de artar. 2 gb den fazla bellege sahıp akrtlar da fazla kullanıyor gıbı gosterıyor dogru mesela 3 gb lı sıstem de 2.5 gördüm 4 gb lı de ise 3.2 gördüm bunun da nedeni çok basit oyun hesaplayıp ekran akrtına çizdirdiği grafıgı vramden sılmıyor kı olursa gerı dönersen dıye tekrar hesaplamaya gerek kalmaması ıcın. Zaman ve iş kaybı oalrak görüyor ama nolurdu 2 gb belelgın olsa kı zaten 760 kızlı bır kart oyunda ıelrledıkce bellege yenıden yazılır dururdu bu da sorun cıakrtmazdı cunku kart belli yani... fiyat farkı coksa bence gerek yok fullhd ye yeter 2 gb ama fıyat farkı azsa ve degecek kadarsa o kadar para vereceksın bari gelecege dönük olsun derim...

max payne ve slleping dogs kurup menusune baktin mi 4gb gostermesi lazim sende ama her kart kendi 2gb'sini kullanir.msi afterburnerde iki tane ram kullanimi gostermez bir tane gosterir ama 2000'i gectikten sonra yarilmiyor olmasi lazim sende.2000 uzeri gormedin mi yani hic?4000'e kadar gosterebilir afterburner 2gb kullaniyorsun demek.ekstra faydasi var demiyorum bu sekilde gorunur diyorum.

• Şimdi kafa karismi. Şöyle izah edeyim benim sistemim 2*2gb lik bir sistem ama 2*3 gb lik ve 2*4 gb lik sistemleri test etme imkanimda oldu oyun vs.. Bunlarin uzerine konustum ben.
    Ama bu diger sistemleri istedigim zaman kullanmya gidebiliyorum sorun değil. Yukardaki mesajimda anlattigim gibi 3 u de gecti farcry da. 4gb lik sistemde tabi. 3gb likte ise 2 yi sık sık geçiyor fullhd cozunurlukte. Ama bu 2 nin fullhd ye yetmemesi demek mi? Hayir.

Afterburnerin yalancisiyim birtane vram kullanimi gossteriyor o yuzden oyle konustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım arkadaşlar büyük ihtimal sli yapacakmış 760- oynadığı oyunlarda genel olarak crysis felan değil yani takmayacaktır o aa felan kasma işini. Battlefield 4'de en son ayarlarda kasmadan oynayım yeter diyor biraz da gelecek tabanlı olduğu için 760 sli tercih edecekmiş. Değerli yardımlarınız için teşekkür ederim onun adına da :)
  • OvernightSensation kullanıcısına yanıt
    Arkadaşınız 760 sli yaptımı
    Yaptıysa performası nasıl?
    Sıkıntı falan oluyormuş sli da bir sıkıntı varmı?
  • onerealife kullanıcısına yanıt
    siparişleri verdi 1 haftaya testleri yayınlayacaz aksilik çıkmazsa malum ünideyiz vize haftaları geldi :)
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Sizce
    4770k işlemci
    8gb ram
    400r 750w kasa ile
    Monitör de bu Mx279H

Asus gtx 760 sli mı yapmalıyım?
    yoksa
    Evga gtx780 mi almalıyım?
    http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=8181478&csid=_61
    (Evga kartı amerikadan alacağım kasımda akrabam getirecek)
  • OvernightSensation kullanıcısına yanıt
    Hadi inşallah hayırlısı ben 1 haftaya kadar kuracağım inşallah sistemimi :) bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onerealife

Hadi inşallah hayırlısı ben 1 haftaya kadar kuracağım inşallah sistemimi :) bekliyorum

gtx 780 imkanın varsa hele ki evga ise tabiki tek kart yap en güzeli biz fiyat performans olsun diye arkadaşa sli'a karar kıldık yoksa tek kart en güzeli.
  • quote:

Sizce
    4770k işlemci
    8gb ram
    400r 750w kasa ile
    Monitör de bu Mx279H

Asus gtx 760 sli mı yapmalıyım?
    yoksa
    Evga gtx780 mi almalıyım?
    http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=8181478&csid=_61
    (Evga kartı amerikadan alacağım kasımda akrabam getirecek)

760 SLI daha kuvvetli bir düzenek ama Evga gtx780 biraz daha ileri dönük olabilir belki , aynı karttan ilerde SLI yaparsan , fiyatlarını da kıyaslayabilirsin

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama omu bumu derken tekrar fiyatı artmış.
    şimdilik asus gtx760 alayım.
    Biraz daha zamanım var Belki amerikadan güzel bi kampanya ile gtx780 alırım. Elimdeki gtx760 ida satarım.
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama omu bumu derken tekrar fiyatı artmış.
    şimdilik asus gtx760 alayım.
    Biraz daha zamanım var Belki amerikadan güzel bi kampanya ile gtx780 alırım. Elimdeki gtx760 ida satarım.

o zaman bence 770 falan al yada 4gb 760/670 lerden al , ikinci ele ede bakabilirsin
    Gtx 760 sli için 750w 400r yeterlimidir.
    Birde bd4 için topladigim bu sistem de sli sikinti yaparmi ?

• quote:

Gtx 760 sli için 750w 400r yeterlimidir.
    Birde bd4 için topladigim bu sistem de sli sikinti yaparmi ?

750w iyi bir marka olursa gayet yeterli gelir , 400r de iyi kasadır yan kapağa vs. fan takviyeleri ile işi çözersin
    Vatandan alınacak 400r 750w psu lu modiler değilmiş galiba ama inşallah sıkıntı yapmaz

• quote:

Vatandan alınacak 400r 750w psu lu modiler değilmiş galiba ama inşallah sıkıntı yapmaz

modüler olması sadece kurulum kolaylığı sağlar önemli olan 12v kanalı , verimliği gibi şeyler gerçi Vatan daki PSU ların hemen hepsi kaliteli şu da işini görecektir
    http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/xilence-xp750-xp750-gaming-edition-750w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=38704

Zaten önce bir tane alacağım bakalım ileride ya bi tane daha alirim sli yaparim yada amerika dan gtx 780 alırım :) ya aslında 780 almak daha mantiklida 45 gün sonra gelecek akrabam o kadar sabredemem herhalde :) eğer hesabim musait olursa onuda alıp elimdeki gtx 760 da satarim
    Bf4 e baslamam lazim artik :)

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011011-750cx-carbide-serisi%E2%84%A2-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63473

Benim bahsettigim kasa şu ama :)

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011011-750cx-carbide-serisi%E2%84%A2-400r-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63473

Benim bahsettigim kasa şu ama :)

Kasayı boş al bence nasılsa kartı tek alacam diyorsun şuan 750 watt ihtiyacın olmaz

• Teşekkür ederim hocam

• quote:

Teşekkür ederim hocam

Bu Evga ne kadar gelecek vergi ödenecek mi ? 1000 liraya getiriyorsanız Tamam ama 2000 leri görüyorsa GTX 760 sli her türlü pataklar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.