Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
21
Favori
40.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakart: PEGATRON ipiel-la3 rev 1.02 (2a94h)
    RAM: 2x4=8GB DDR3
    Sonuç: %100 Başarılı (Bios modlamadan çalışmıyor. Bios modu kendim yaptım. Sistem çok yavaş çalışıyor ise bios ayarlarından intel c state kapatmanız lazım. Ayrıca bios işlemci soğutucusunun ayarlarını sıfırlıyor onlarıda istediğiniz şekilde tekrar ayarlayabilirsiniz biostan.)

Not= Yabancı forumlarda bu anakart ile E5450 nin çalışmadığı belirtilmiş.
  • İşlemci: XEON E5472 3,00ghz 1600 MHz FSB
    Anakart:Asus P5 G41 TML X
    Ram:2+4 =6 GB Ddr3

2014 Mayıstan beri kullanıyorum,eğer anakartım sınırlı bir kart olmasaydı çok daha verimli olabilirdi ne yazıkki g41 chipsetlerin sınırları var,buna rağmen özellikle evga gtx ftw 970 ile aldığım keyf müthişti eğer anakart bırakın oc yapmayı gerçek hızında bile çalıştırsa çok çok daha iyi olacaktı hâla kullanıyorum ve çokda memnunum 1070 takarsam dar boğaz yapar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

İşlemci: XEON E5472 3,00ghz 1600 MHz FSB
    Anakart:Asus P5 G41 TML X
    Ram:2+4 =6 GB Ddr3

2014 Mayıstan beri kullanıyorum,eğer anakartım sınırlı bir kart olmasaydı çok daha verimli olabilirdi ne yazıkki g41 chipsetlerin sınırları var,buna rağmen özellikle evga gtx ftw 970 ile aldığım keyf müthişti eğer anakart bırakın oc yapmayı gerçek hızında bile çalıştırsa çok çok daha iyi olacaktı hâla kullanıyorum ve çokda memnunum 1070 takarsam dar boğaz yapar mı?

Yazdıklarına aynen katılıyorum.G41 Anakartlar 8GB DDR3 RAM Kısıtlaması ile Xeon işlemcilerdeki istenen Performansı tam olarak vermemektedir.
    DDR3 16GB Ram Destekli P43 yada P45 Chipsetli 775 pin anakart olmuş olsaydı işte o zaman Tam verim alaınabilir düşüncesindeyim.
    Bu aralar P43 yada P45 Chipsetli Anakart Aramaktayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 25 Şubat 2017; 14:24:23 >

• Bende çok aradım ama millet uçuk paralar isteyince vazgeçtim,bu sistemi kurmanın amacı düşük bütçeyle sistem kurmak en azından benim için öyle yine forumda arayan bir arkadaş var ilanını görüyorum ama yinede bu haliyle bile işimi fazlası ile gördü ve görmeyede devam ediyor şayet elimde ddr2 ram olsaydı yine iyi kartlar bulunabilirdi ve çokda iyi performans alınırdı,Örneğin p35 ile canboz nikli arkadaşın cpuz sonucu
    valid.x86.fr
    Intel Xeon E5420 @ 3246.83 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    http://valid.x86.fr/f7sagv
    buda benim cpuz sonucu
    valid.canardpc.com
    Intel Xeon E5472 @ 2983.46 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    http://valid.canardpc.com/1t39ym

onun işlemcisi E5420 benimki E5472 aradaki farkın sebebi anakart üstelik o ddr2 ramlerle

• En sonunda İstediğim Anakartı buldum.
    Aşağıda Sonuçları ve Videosunu Ekledim..

İşlemci:XEON X5460
    Anakart:GIGABYTE GA-P43T ES3G
    RAM:4GBX4GB=16GB DDR3 1600MHZ-1333MHZ
    Sonuç:%100 Başarılı (Hiçbir Bios Ayar veya Eklenti Yapmadan.Daha Sonra Bios Modlama Yapıldı)

Gigabyte GA-P43T-ES3G

XEON X5460 İşlemci ile GIGABYTE GA-P43T ES3G DDR3 16GB 4DIMM Slota Sahip Anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 9 Nisan 2017; 15:21:54 >

• islemciye delid ve bu gibi islemler hep ilgimi cekmistir guzel konu
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Foxconn g41mxe anakart 1333 mhz

4+4 1600 mhz ram

Hd7850 ekran karti

Xeon E5450 3.44 max

240 gb ssd- eski bilgisayarlar için ssd bir nimet.

Modsuz çalıştı....

Bende gtx 1060 ekran kartı almayi düşünüyorum. :) 1920x1080 için uretilmiş bir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinciplak -- 2 Mart 2017; 5:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akinciplak

Foxconn g41mxe anakart 1333 mhz

4+4 1600 mhz ram

Hd7850 ekran karti

Xeon E5450 3.44 max

240 gb ssd- eski bilgisayarlar için ssd bir nimet.

Modsuz çalıştı....

Bende gtx 1060 ekran kartı almayi düşünüyorum. :) 1920x1080 için uretilmiş bir kart.

Sistem güzelmiş.
    Kullandığın PSU Nedir?7850 256bitlik Ekran Kartın olduğuna göre iyi bir PSU olmalı.
    Birde Merak Ettiğim SSD performansı.
    Normal 7200RPM lik bir HDD ile arasında ne gibi farklar var.Mesela Oyunlardaki FPS değerleri,yada Windows açılış Hızları gibi...
    775 Socket Anakartlarda SSD desteği yoktur diye biliyorum.Ancak '240 gb ssd- eski bilgisayarlar için ssd bir nimet.' dediğinize göre vardır bir bildiğiniz.

• Kardeş Sata3 sadece veri aktarım teknolojisidir.

Sata 2 de aktarım hızı KAPASİTESİ 350MB/Saniye civarıdır. Oysa ki mevcut en hızlı 7200rpm lik diskler en fazla 150MB saniye gibi hızlar görmekteler.

Sata3 ün çıkma sebebi SSD lerdir. Zira SSD ler Sata2 nin 350MB saniye limiyini ilerleyen zamanlarda rahatlık ile geçeceklerdir.

Yani Sata3 HDD lerin hiçbir espirisi yok. Sata3 SSD ler için çıktı. HDD üreticiler ise her zamanki gibi pazarlama aracı olarak kullanma peşindeler hepsi bu. @DigitalWorld alinti.

Hdd yavaş birde yavas bilgisayar kullaninca baya yavaşlıyor. Ssd ise 350mb hizda kesintisiz sata 2 de çalışabiliyor. Bu da baya performans artışı sagliyor.

Farkini örnegin wep sayfasi acarken, oyun acarken,programlarin açılışı,dosya tasimalar, tarama yapma felan, dosya yuklenmeleri, resim onizlemeleri, bilgisayar acilisi, hizli reset atmak, oyunlarda takilmalari engellemesi de var gta5 oynuyordum bu bilgisayarla takilmalar vardi. Ssd alinca takilma felan kalmadi çünkü hızlı işliyor. Bunun gibi yazamadigim bir çok faydasi var. Hdd de bir isi ilk kez yaparken bekletir mesela ogrenmesi lazim. Bunda her seyi temiz olarak açıyor. :)

Psu olarak VP-550 kullaniyorum 500w ama 12v kanali 408w...

P45 anakart almayi dusunuyorum bulursam. 4.2 ghz de calistiracagim. Overclock yapıp. G41 chipi engel oluyor...

Usb ler gibi, ekran kartlari x16 gibi, sata larda geriye doğru destekli.

Ssd çıkışları satadır Yani sata destekli baglayabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinciplak -- 5 Mart 2017; 3:37:19 >

• Eski anakartimda G31M ES2L corsair 560/530 SSD takılıydi testlerde en fazla 240 MB okuma yazma görüyordu ama onunla bile muazzam hızlı çalışıyordu

• P43 yada P45 775 Socket Anakart Bulmak zor.Testlerimdeki Gigabyte GA-P43T-ES3G Anakartı Zar zor buldum Bende.
    Elinde olanlarda haliyle uçuk fiyatlar istiyorlar..İnşallah Bulursun....
    Verdiğin bilgilere göre Bu anakartda SSD Olmuş olsaydı çok farklı olurdu Demekki...
    Gigabyte GA-P43T-ES3G Anakart da Zaten ICH10 Mimarisine sahip olmasının yanında SSD de olmuş olsa daha neler göreceğiz demekki...
    En kısa zamanda Bu Anakart ile Birlikte SSD Testini yapmaya başlayacağım...
    Verdiğiniz Bilgiler ve izlenimleriniz için Teşekkürler...
    onurs27 ve akinciplak
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurs27

Eski anakartimda G31M ES2L corsair 560/530 SSD takılıydi testlerde en fazla 240 MB okuma yazma görüyordu ama onunla bile muazzam hızlı çalışıyordu

merhaba.

200mbps lik hdd bile 100mbps lik ssd ile baş edemez.çok farklı mimariler mevcut...

@BLWFTURK

tesadüfen konuyu buldum..Umarım işlemciden memnun kalmışsınızdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

quote:

Orijinalden alıntı: onurs27

Eski anakartimda G31M ES2L corsair 560/530 SSD takılıydi testlerde en fazla 240 MB okuma yazma görüyordu ama onunla bile muazzam hızlı çalışıyordu

merhaba.

200mbps lik hdd bile 100mbps lik ssd ile baş edemez.çok farklı mimariler mevcut...

@BLWFTURK

tesadüfen konuyu buldum..Umarım işlemciden memnun kalmışsınızdır..

Eyvallah selahattın ısık.İşlemciden Son derece Memnunum.Burada Bulduğunuza göre Beni Ne yapmak İstediğimi Umarım Anlamışsınızdır.
    Her Şey için Tekrar Teşekkürler..
    Bu Arada Aklıma Gelmişken Bana Bir de Şimdi SSD Lazım.
    Bunuda Dikkate Alırsanız Sevinirim.

• Makinadan söküp yollarım gerekirse...

En kısa zamanda haber vereyim..

edit : çoğu insan copy paste yaptığı için genelde min çalışabileceği yonga oolarak G31 leri ifade etsede bi çok güncel rev li 965 ve 975 chipsetli anakartında çalıştığını belirtmek isterim..
    üstelik çok yıpranmamışsa sağlam o.c yapılabildiğini not düşebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Mart 2017; 5:35:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Makinadan söküp yollarım gerekirse...

En kısa zamanda haber vereyim..

edit : çoğu insan copy paste yaptığı için genelde min çalışabileceği yonga oolarak G31 leri ifade etsede bi çok güncel rev li 965 ve 975 chipsetli anakartında çalıştığını belirtmek isterim..
    üstelik çok yıpranmamışsa sağlam o.c yapılabildiğini not düşebilirim..

Eyvallah Selahattin bey.Makinadan söküp Yollayacağınızdan Şüphem Yok.İyi Temennileriniz için Teşekkür Ederim.
    Elimde 2008 Yılında Satın Aldığım Asus Maximus FORMULA X38 Chipsetli ICH9R Anakart Vardı.Xeon E5450 ve X5460 İşlemcileri denedim ama maalesef Sonuç Alamadım.
    Asus Maximus - Intel® X38/ICH9R mimarisine sahip olduğundan bu mimariye sahip tüm anakartlarda Özellikle X38 Yada X48 Yongalarda Xeon 771 Socket E5xxx. ve X5xxx. serisi İşlemcilerin çalışmadığını biliyorum.
    965 Chipsetlerde ICH8/R mimarisine sahip ancak bu seriyide hiç denemedim.Selahattin Bey Siz çalıştığını belirtiyorsanız vardır bir bildiğiniz o zaman.

• X38 ve X48 serisi kartlarda bağlantı sayısı 2 olan işlemciler donanım tabanlı engellidir...

Dolayısı ile istediğiniz kadar uğraşın sonuç yine hüsran olacaktır...

Bu kartlar Xeon X3XXX serisi kullanabiliyorsunuz ki 0 LA (örnk X3360) direk lga 775 olarak üretilip başka rakamla biten (örnk 3363) sonradan 775 pine çevrilip kullanılabilen modellerdir..

Önceki yıllarda getirdim ama işin kurdu arkadaşlar yangından mal kaçırır gibi elimden aldı...

Şimdiki fiyatları epey yüksek olup Quad serisinden dahi pahalı olabiliyor..

Ama stabilite anlamında 1 gömlek iyidir..
  • Yazdıkalrımdan sanki x3xxx serisi sanki x38 ve x48 dışında kartla çalışmaz gibi anlam çıkmasın..

X3XXX serisi X5XX - E5XXX - L5XXX serisi gibi seçici değildir.

Bu 3 serinin çalışabildiği kartlarda dahil bir çok kartla sorunsuz çalışabilmektedir..
  • Elinizdeki anakart ile çalışan işlemci X3363 X38 chipset yerine P45 olsa daha iyi olurmuş gözüküyor.

Ayrıntılı bilgi için Link:http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER

• Reklam Yapmayı Sevmem ama,'Yiğidi Öldür Ama Hakkını Yeme' Demişler..
    Selahattin Beyden satın aldığım X5460 SLBBA E0 Xeon İşlemci ile GTA V Oyun Testine Bakınız...
    Yok Böyle bir şey....Bu Sistemle Bu Performans....Fiyat+Performans Derlerya..Bence Bu işte Denilen Şey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 9 Mart 2017; 18:8:7 >

• X5460 ve E5450 arasında oyun performansı farkı nasıl? X5460 daha güçlü diye biliyorum ama? Hangisi ne kadar güçlü biliyormusnuz?
    Anakart: Gigabyte G41M-ES2L
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.