Merhaba arkadaşlar yeni anakart arıyorum. ddr3 destekli 775 pin sli destekli bildiğiniz modeller markalar var mı acaba. benim yaptığım araştırmalarda bu isteklerimin hepsini içeren bir anaklart bulamadım. hem ddr2 hem ddr3 destekleyen modeller de olabilir.
Gıgabyte GA-EP45C-DS3R
quote:
Orijinalden alıntı: PC_TeKNiSYeN
Gıgabyte GA-EP45C-DS3R
DDR2 ve DDR3 destekliyor fakat SLI bağlantıyı desteklemiyor bu anakart. CrossFire bağlatıyı destekliyotr.
asus striker II extreme SLI ddr3 var 790 chipsetli
benzer konu bende açmıştım ama ddr3 ile 775pinler tam performans veririmi onu bilmiyorum i7 ddr3'e tam destek veriyor
1333 fsb li işlemci ile 1333mhz ram kullanılabilir ama tam emin değilim tam destek konusunda(çok fazla bir bilgimde yok bu konu hakkında)
o yüzden ddr2 1066 corsair ram ile P5Q yada ep45 xxx alacağım
E6750 p35c-ds3r corsair 1600 ddr3 kullandım. ddr2 ye göre gayette iyi performans vermişti. q9550 aldım ve anakartımla ilgili bir sorun oluştu işlemciyi enfazla 3.33 ghz ye çıkarabiliyorum daha yukarılara çıkamıyorum. nedenini anakarta bağladım. araştırmalarımda p35 ile q9 serisi işlemciler çok overclock olmuyormuş daha üst seciye anakart alcam işte bu sebeble.
sli istememin sebebi elimde gtx275 var belki ilerde sli yaparım diye düşünmüştüm. ama Gıgabyte GA-EP45C-DS3R bu kartıda benim kartın bir üstü gayette güzel özellikleri var. olmazsa bu anakartı alcam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme