e34 zaten daha rahat konforlu ve donanımlı araba zaten 95 kadar üretildi ama 92 den sonrasını alman tavsiye ederim vanos var çünkü diğerleri eski tip motor var yakıt tüketimi ve donanım olarakda daha iyi zaten eğer çıkabiliyorsan 1-2 fazla ver araba temiz olsunda başın ağrımasın kolay gelsin
yanlış anlaşılmalar olmasın (ki sanırım olmuş) arabalar kesinlikle kötü değil.ben 1990 model E30 kasa 3.20i kullanıyorum.2 ay kadar önce aldım.ve bunun 1 ayı sanayiide geçti ve 4 civarı para harcadım,halen harcamam gereken 2-2,5 gibi bir rakam var. ama kesinlikle pişman değilim.yine olsa yine alacağım araba 3.20i veya 3.25i E30. en ufak gaza dokunmada arka tamponun asfalta değecek gibi aracın kalkışı,gidişatı, iç konforu halen çoğu arabada yok.ama eksi yönlerininde bilinmesi gerekir alırken.zevk için alınır bu arabalar.mantık aranmaz çok fazla bir yerden sonra.ve satmak üzere kesinlikle alınmaz.
bu yola BMW alıcam diye çıktım..kimi boşver honda civic al rahat et diyo, kimi skoda al ekonomik , sıkıntısız diyo..yaw ben bmw istiyordum ama..off..off...hepsi hayal olarak kalacak mı yani.? :(
niye hayal olsun ki? demekki zevkin için bir araba arıyorsun.BMW de hoşuna giden arabaysa gerisi teferruat. şunlara dikkat et E30 kasa alacağını varsayıyorum; -Yakıt senin için önemlimi? eğer önemli ise 3.18 ve bulabiliyorsan 3.18is al.hem performans hem yakıt iyidir.ama 3.16'da iyidir.ve nispeten ucuzdur.yanlış bilmiyorsam 200-250 TL arası bir yakıtları var benzinde -yok önemli değilse performans için 3.20 veya 3.25 (tercihen 3.25) -aracı alırken donanımına ve donanımının çalışırlığına dikkat et. (sunroof- otomatik cam, checkboard, yol bilgisayarı gibi) bak misal piyasadan almaya kalksan tam yol bilgisayarı 600 civarı, yarım olanı 300 gibi.bunun yerine saat bulunanlarda var.saat sanırım 40 civarı birşey.ama sen arabayı alırken bunlar fiyatta çok farkettirmez.o açıdan önemli. ve E30 sunroofsuz olmaz :) -kaporta-boya-iç döşeme çok önemli değil.motoruna ve yürürüne dikkat edersen alacağın aracın çok paran gitmez. -aldığın araçta mümkünse lpg olmasın. enjeksiyonlu tip motorlarda lpg olupta sanayiiden çıkmayana ben denk gelmedim.benim aracım 15 lt yakıyor 100 kmde (basarsam) ama zerre gözüme gelmiyor. -konsola dikkat et.çatlak filan bulunmamasına özen göster. -yedek parça gözünü korkutmasın.ben neredeyse herşeyini değiştirdim aracın.parça bulamama gibi bir sıkıntım olmadı şimdiye kadar.parçalarıda yeni araçlara kıyasla pahalı değil.ama bir doğan-şahin gibi ucuzda değil.Tek kötü yanı İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerin dışında yaşıyorsan parçaları 1-2 gün filan beklemen gerekebiliyor zaman zaman. -Her usta bu arabanın dilinden anlamaz.ustasını bul ve aracı her ustaya bırakma.
bu kadar.yeteri kadar paran varsa neden hayal olsun ki? gerçi sonradan gördüm E34te karar kılmışsın. üç aşşağı beş yukarı aynı şeyler onun içinde geçerli.
bu detaylı açıklaman için çok memun oldum..evet. E34 istiyorum hala ama bugün yakınımda bir araç buldum E30 kasa 3.16i..yarın akşam arabayı görmeye gideceğim.söylediklerin hep aklımda olacak :) Ankara da yaşıyorum ve burada işini iyi yapan, ve dürüst bir usta varmış Şaşmaz da..ona bi göstermeye götürürüm sanırım..görüşlerimi ileticem yarından sonra..tekrar teşekkürederim ilgin için..
arkadaşım sırf bu yazını görüp üye oldum haberin olsun şimdi sana bir bmw kullanıcısı olarak söyleyeceklerim 1- benim bir 1990 318 is ima var 2008 in aralık ayında aldım bu aracı bana bu aracı satan çok büyük kazık attı yani arkadaşlar burda yazmışlarya ölü araç aldım 2- sırf bu yüzden arabayı satıcam dedim ama alan olmadı dönüp kimse bakmadı bile bakanda benim verdiğimin çok altında bi fiyat söyledi ben kabullenmedim 3- 2009 un temmuzunda arabamı baştan ayağa kadar toplama kararı aldım ve arabamı vericeğim ustaları araştırdım ve arabamı usta eline bıraktım şimdi aracım toplanıyo 4- harcadığım para akıllara zararr bi para heberin olsun araba aldım die alma bence aradığım araba bu die al 5- eğer arabanı seviyorsan kesinlikle ve kesinlikle hiçbir sıkıntı olmaz ben aracımı aldığımda nelerle karşılaşmadım ama beni 1 defa yolda bırakmadı ne olursa olsun yağı katran gibi oldu değiştirmeden 4000 km yaptım arabamı toplamaya vermeden yakmayı bile düşündüm 6- sonra toplatıyorum geleyim sonuca şimdi burda arkadadşlar sana olacakları yazmış ben başına gelmiş biri olarak yazıyorum benimde ilk aracımdı bu araç şimdi harcıyorum ve 9 -10 aydır aldığım maaşın tamamını arabama harcıyorum heeee gözünde varmı kesinlikle 1 gram gözümde değil çünkü arabamı seviyorum çünkü ne olursa olsun benim aracım araba böyle bişey burda yazanlar senin için önemli olmasın senin ne istediğin önemli hee bu arcı aldım die pişmanmısın die sorsalar evet pişmanım kim ne derse desin ancak ve ancak ben aldım benim aracım ne olursa olsun bunu kabul ediyorsan hiç düşünme al para harcayacağım diyosan hiç düşünme pişman olmayacağım diosan hiç düşünme Bak arkadaşım kimin ne söylediği öenli değil senin istediğin önemli bmw istiyorsan düşünmeyeceksin ancak pişmanda olmayacaksın çünkü konforu performansı rahatlığı ve hız tutkusunu hiç bir araçta bu araç kadar bulamazsın şimdi sana bazı püf noktaları 1- ilk olarak alcağın aracın motoruna dikkat et 1.6 alıp az yakmak olmasın derdin çünkü bunar hız makinaları ve 1.6 motor yeri geldiğinde seni kesmeye bilir ilk motorunu seç benim 1.8 litre is motrum 320 performansında ve 3.15 cimriliğinde eğer akıllı kullanırsan yeni nesil dizellerden daha az yakarsın 2-arabanın rengini seç hangi renk istiyorsun onu bil bmw de 2-3 renkten başka renk hiç bi işe yaramaz a- siyah b- kırmızı c- parlament mavi en göze güzel gözüken renkeler bunlardır haberin olsun 3- koltuklarını seç eğer rahatlık istiyorsan bmw orjinal koltuğuyla idare et derim ancak yok ben hız aracı aldım diyorsan recaro dan saşma 4- donanım seç bmw zor bi araçtır ve 1 arabası diğer arabasını kesinlikle tutmaz birinde full donanım olur yol bil 6 tuş olur birinde hiç birşey olmaz yol bil. 13 tuş olur çalıştıklarıda aklında olsun onu zaten en başında kontrol et ben rahatıma düşkünüm diyorsan bmw de hidrolikten şaşma ancak hidrolik direksiyon bmw de -25 beygirdir buda aklında bulunsun 5-alcağın zaman garanti bi ustaya götür baksın alcağın kişi sana başlar sallamaya orası ölyle burası böyle die kesinlikle alacak oldugun kişiye inanma ustaya inan ama onun götürdüğü ustaya değil senin gittiğin usta olmasına özen göster 6- arabamda çürük yok diyene kesinlikle inanma ne olursa olsun bu bir bmw ve senin alcağın bmw 20 yaşında unutma 20 yaşında biri kesinlikle hastalık geçirir geçirmediysede bundan sonra geçirir 7- bmw parçası o kadar zor bir parça değil bazıları var acayip ucuz bazı parçaları var bi o kadar pahalı onun yerine sağlam çıkma bakmak daha akıl karı haberin olsun 8- bide ben bu arbada yanlamadım diene inanma yan olmadan bmw olmaz DİĞER SÖYLECEKLERİMİ ZATEN SÖYLEMİŞLER AKLINDA BULUNSUN ELİNDE NAKİT PARA YOKSA ARBANI KESİNİLİKLE SOYDURTMA ÇÜNKÜ NAKİTSİZ SOYULAN ARABA 60 AY VADEYLE EV ALMAYA BENZER ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme