Şimdi Ara

8-10k arası Tıplar mı Hacettepe Diş mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: brkbrbrgl

quote:

Orijinalden alıntı: hücreçeperi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir kardeşim dişçi gaziden,diğeri tıpçı kırıkkale üni.den istediğini sorabilirsin dostum yardımcı olmaya çalışırım

gazideki diş okuyan arkadaşın ne diyor??

8 sene önceki mezun, bizim zamanımızda manyak hoca vardı 1-2 tane diyor baya zor diyor ama şu an maaşı gayet iyi
    yani dostum cefa çekmeyene sefa yok

ilk mezun olduğunda nerde başladı ne kadar maaşla
    şimdi nerede ne kadar maaşla sorar mısın
    bi de çok sevmek mi gerekiyo okurken filan bunu sorabilir misin???

Açıkçası öyle el becerisi falan yalan dolan çünkü sabunlara kalptir yazıdır falan öyle öyle gelişiyor yani.Onun aklında hiç olmayan bi meslekti odtü matematik yazmıştı gelmedi,
    İlk mezun oldğunda yani özel poliklinikte direk iş buldu şu an ağız ve diş sağlık merkezinde (devlette) çalışıyor.Aylık 4-5 arası alıyor eşiyle beraber yani aylık 9-10 giriyor eve benim de hedefim tıp olmadı diş inşallah bakalım ama,dostum eğer şu güne kadar hiç büyük şehir tadı tatmadıysan istanbul diş derim yani yok tattıysan kırıkkale tıp'a gelebilirsin fena değil memleket bende kırıkkalede ikamet ediyorum

yani okumaya sonradan mı karar verdi ama şu an işini hyapıyo ve bitirmii adam ben de sonradan karar verdim ama tıp istemedim hiç bi zaman bu sene ablamdan dolayı daha da soğudum tıptan o yüzdden genetik ten dişe yöneldim diyebilirim şimdide arştırma yapyom işte
    başka okuyan bi tanıdığın vr mı???

işte onun arkadaşları falan da var dostum sen dişten şaşma genetik neymiş aq ya belki iyileri vardır ama dişte kimsenin emri altında değilsin

zaten diş fikrini anneciğim soktu aklıma laborant mı olcan doktorlar eziyomuş filan dedi beniiiiiiii bezdirdi ama ben dişe soğuk bakardım hep şimdiyse diş hek. olmaya çalışıyorum işte böyle veee benim dişi sevmemmmmm lazımmm

dostum açıkçası şöyle sevindirim seni iyi bi yerde okursan dişde uzmanlık sınavı dus diye bişi var yani ordan implant uzmanı falan olursan daha iyi para kırabilirsin.Eğer riske atıp da kendi yerini açarsan vay diyim başka bişi demiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: cartilage

Ben sana şöyle söyleyeyim : Tıp ın zorluğundan bahsetmiş arkadaşların.. ama diş hekimlerine sormadın sanırım. Benim oda arkdaşım diş hekimliği öğrencisi idi. Ben ondan kat be kat daha rahattım. çok rahat geçtim derslere tıp da derslere gitmek en önemli anekdot bence. ama diş te gerçekten garip bir zorlama var. anatomi yi tıp kadar yoğun görüyorlardı. her gün traş oluyorlardı. hem final sınavı var 2 defa hem de ders ders ayrı oalrak sınavlara giriyorlar. okulları sınavlardan dolayı baya uzuyor. tus konusuna gelince tus tamamen kişiseldir. eğer çok iyi yerlerle ilgisi olsaydı inönü den 1.ler çıkmazdı.. tabi ki inönü bir hacettepe olamaz ama tıpa girdiğiniz zaman tüm tıpların aynı olduğunu işin sende bittiğini anlıyrsun zaten. bunları zamanla yaşamaman için şimdiden söylemek istedim. bence zor diye tıp dan vazgeçersen diş de hayal kırıklığına uğrarsın çünkü o da zor :)

Anatomiyi yoğun görüyorlardan sonra her gün traş oluyorlar yazmışsın traş ne alaka?

• quote:

Orijinalden alıntı: xyz41

quote:

Ayrıca 4-6k arası tıplarla 8-10k arasındaki tıplar arasında farkın olmadığını tıp a girince zaten anlarsın.. 4 binde yer alan Çukurova da kadavra yokken İnönü de 5 kadavra var.. biliyorum bu sadece bir örnek .. Ve hala bir şeyi değiştirmeyecek bu.. çünkü tercih de malesef il tercih ediliyor..

1) 4k olsam Çukurovayı zaten yazmadım saçma bir kıyas olmuş.Benim için önemli olan yaşadığım şehre yakın olması
    2) Üniversiteleri küçümsediğim yok,ama ilk 5bin ve son 5bin arasında farkın olduğunu yadsıyamazsın.Tıp fakültelerinin TUS'taki başarı yüzdelerine bakarsan bariz farkı görürsün.Sonuçta bütün tıplara giren öğrenciler aşağı yukarı aynı düzeyde öğrenciler,sınavdaki ufak nüanslar ile birbirlerinin önlerine geçiyorlar,iş sadece öğrencide bitmiyor.

Çukurova yı örnek olarak söylemiştim ki zaten çok kaliteli bir yer kesinlikle .. 3 büyük il dışında uludağ akdeniz çukurova gelirler.. Neyse , benim amacım gerçekten yardımcı olmak.. Şunu belirteyim ki tıp istiyorsan eğer bence 8 bin sıralama ile çok güzel yerlere girebilirsin hakikaten kaliteli perifer tıplar var. Tercihte hastane nin bölge için ne ifade ettiğine de özellikle dikkat edin. Ne kadar yoğunsa o kadar vaka görürsünüz. Bu da bir avantaj. Ve de internliğe de bakmak gerek. Rahat olan yer tus açısından çok ideal olacaktır. Çapa nın c.paşa nın internleri son sene ders çalışırken hacettepe de mahvoluyor intern. Her gün bunlarla ilgili şikayet okuyorum ve duyuyorum inan i. Ha diyelim hiç istemediğn bir tıpa girdin, bu da engel değil derslere adam akıllı girip çıkıp günlük 1 saat tekrar edip son 2 3 hafta asıldığın zaman çok rahat 90 ortalama yaparsın ve 3 büyük il biraz zor olsa bile senin şu an dediğin 4k 5k yerlere de rahatça girersin.. Bu da bir çözüm sonuçta.. Diş ile tıp farklıdır. Alanlar farklı öncelikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Ben sana şöyle söyleyeyim : Tıp ın zorluğundan bahsetmiş arkadaşların.. ama diş hekimlerine sormadın sanırım. Benim oda arkdaşım diş hekimliği öğrencisi idi. Ben ondan kat be kat daha rahattım. çok rahat geçtim derslere tıp da derslere gitmek en önemli anekdot bence. ama diş te gerçekten garip bir zorlama var. anatomi yi tıp kadar yoğun görüyorlardı. her gün traş oluyorlardı. hem final sınavı var 2 defa hem de ders ders ayrı oalrak sınavlara giriyorlar. okulları sınavlardan dolayı baya uzuyor. tus konusuna gelince tus tamamen kişiseldir. eğer çok iyi yerlerle ilgisi olsaydı inönü den 1.ler çıkmazdı.. tabi ki inönü bir hacettepe olamaz ama tıpa girdiğiniz zaman tüm tıpların aynı olduğunu işin sende bittiğini anlıyrsun zaten. bunları zamanla yaşamaman için şimdiden söylemek istedim. bence zor diye tıp dan vazgeçersen diş de hayal kırıklığına uğrarsın çünkü o da zor :)

Anatomiyi yoğun görüyorlardan sonra her gün traş oluyorlar yazmışsın traş ne alaka?

Ya tüm dişlerde durum öyle mi bilmiyorum ama inönü diş de öyleydi :) Hocalar sakal traşı olmalarını istiyordu..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Ya tüm dişlerde durum öyle mi bilmiyorum ama inönü diş de öyleydi :) Hocalar sakal traşı olmalarını istiyordu..

Bezmi Alemde yok o sorun
    2 aylık sakalla gelen de var sinek kaydı da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xyz41

Arkadaşlar tahmini 8-10k arası bir MF3 sıralaması bekliyorum ama kafam çok karışık.Bu sene mezun olarak hazırlandım Fen lisesinden mezunum ve geçen sene tıp fakültelerine yerleşen arkadaşlarım çoğu şikayetçi okulun zorluğundan.Bir tanesi de mesela anadoluda bir tıpta bizim tıp çok kolay her şeye vakit buluyorum fln diyor ben bu duruma şaşırdım ve Ankara tıpta okuyan bir üst döneme sordum o da anadoludaki tıplar üniversite okurken rahatlar ama hepsi TUS'ta patlıyorlar dedi nitekim öyle yani çok başarılı değiller.Kendimi sağlık sektörüne yakın görüyorum Dişte seçebilirim Hacettepe de çok prestijli bir üniversite sizin fikirleriniz neler bu konuda?

Dostum, ben yerinde olsam kesinlikle Tip yazardim. Dis hekimliginde birazcik da piyasa yapip siyrilman gerekiyor,, evet kazananlar var ama cok az maas kazananlar da var. Doktorlukta oyle ya da boyle belli bir seviyenin ustunde kazanirsin, sayginligin olur ve hem dunyalik hem ahiretlik bir is yaparsin diye dusunuyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir kardeşim dişçi gaziden,diğeri tıpçı kırıkkale üni.den istediğini sorabilirsin dostum yardımcı olmaya çalışırım

8 sene önceki mezun, bizim zamanımızda manyak hoca vardı 1-2 tane diyor baya zor diyor ama şu an maaşı gayet iyi

Açıkçası öyle el becerisi falan yalan dolan çünkü sabunlara kalptir yazıdır falan öyle öyle gelişiyor yani.Onun aklında hiç olmayan bi meslekti odtü matematik yazmıştı gelmedi,
    İlk mezun oldğunda yani özel poliklinikte direk iş buldu şu an ağız ve diş sağlık merkezinde (devlette) çalışıyor.Aylık 4-5 arası alıyor eşiyle beraber yani aylık 9-10 giriyor eve benim de hedefim tıp olmadı diş inşallah bakalım ama,dostum eğer şu güne kadar hiç büyük şehir tadı tatmadıysan istanbul diş derim yani yok tattıysan kırıkkale tıp'a gelebilirsin fena değil memleket bende kırıkkalede ikamet ediyorum

yani okumaya sonradan mı karar verdi ama şu an işini hyapıyo ve bitirmii adam ben de sonradan karar verdim ama tıp istemedim hiç bi zaman bu sene ablamdan dolayı daha da soğudum tıptan o yüzdden genetik ten dişe yöneldim diyebilirim şimdide arştırma yapyom işte

işte onun arkadaşları falan da var dostum sen dişten şaşma genetik neymiş aq ya belki iyileri vardır ama dişte kimsenin emri altında değilsin

zaten diş fikrini anneciğim soktu aklıma laborant mı olcan doktorlar eziyomuş filan dedi beniiiiiiii bezdirdi ama ben dişe soğuk bakardım hep şimdiyse diş hek. olmaya çalışıyorum işte böyle veee benim dişi sevmemmmmm lazımmm

dostum açıkçası şöyle sevindirim seni iyi bi yerde okursan dişde uzmanlık sınavı dus diye bişi var yani ordan implant uzmanı falan olursan daha iyi para kırabilirsin.Eğer riske atıp da kendi yerini açarsan vay diyim başka bişi demiyim

iyi bir yerden kastın ne mesela??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

iyi bir yerden kastın ne mesela??

hacettepe falan yani sınavı zor olan yerler ya da kolay da olur kendini geliştirirsen tabi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.