Şimdiki sorunum Ram taktığımdan beri sanki bilgisayar fazla ısınıyor gibi hissediyorum, özellikle oyun oynarken sıcaklık 96 dereceye kadar çıkıyor. Ram takmadan önce sıcaklık ne durumdaydı bilmiyorum, ısınma ram'den mi kaynaklanır ondan da emin değilim, fan ile ilgili de olabilir. Şüpheye düşüren ram'i taktıktan sonra aşırı ısınmaya başlamış olması... Mesela sadece chrome açıkken 55-60, video izlerken 60-65 derece ısınıyor.
Biraz araştırma yaptım sistemin ilk slottan ve ikinci slottan eşit oranda ram aldığı gibi yazılar okudum, 8 gb ram'dan yeteri kadar alıp 2 gb ile karşılaşınca tökezliyor mu ne anlamadım :D
Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...
Extra takılan ram ısınma sorunu yapacağını sanmıyorum. Ramlerin yine ısınma sorunları olabiliyor fakat bunlar ramin kendi devreleri için geçerli olur diye düşünüyorum. Yani yanındaki işlemcinin ısınmasına yol açmayacaktır. İşlemciniz eskiye göre daha fazla ısınıyorsa aklınıza ramden önce fan bakımı ve mümkünse termal bakım gelmelidir. İşlemci üzerinde ve fan altındaki termal macunu alkolle iyice sildikten sonra kaliteli bir macun alıp işlemci üzerine bir damla kadar sürmeniz tekrar fanı o şekilde oturtmanız yeterlidir. Ne kadar çok macun o kadar iyi soğutma anlamına gelmiyor :) tüm aldığınız tüpü boşaltmayın.
Temizlik vakti gelmiş .Kolay gelsin
:) Teşekkürler sağolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme