Şimdi Ara

8 adet ekran (ev kokpiti) için sistem tavsiyesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, direk konuya gireceğim. Ev kokpit yapımcısıyım bu nedenle 8 adet ekranı mümkün ise 1 değil ise 2 pc üzerinde çalıştırmam gerekli. Kafamda bir sürü soru işareti var, bu soru işaretlerini ancak burada giderebilirim diye düşünerekten bu başlığı açıyorum. İlk olarak elimdeki donanımları yazacağım:

1- HD7800 serisi ekran kartına sahip bir pc
    2- "Club 3D Sense" Sadece ATI ekran kartları ile çalışan bir ekran çoklayıcı (1 DP giriş 3 HDMI çıkış)
    3- 3 adet 42" LED TV (3'ü birlikte Club 3D ile ana ekranı oluşturuyor)
    4- 3 adet 10,4" 800x600 LCD ekran (kokpitin çeşitli enstrümanları için)
    5- 2 adet 4,5" ekran (kokpitin çeşitli enstrümanları için bunlar henüz gelmedi ama kısa zaman alınacak)
    6- Elimde bir de Matrox Dual Head2Go var.

Kullanacağım simülasyon programı "Falcon BMS 4.33" bilenler vardır. Mümkünse tek PC ile bu işi halletmek mükemmel olur, olmadı mecbur 2 pc. Her türlü fikre açığım. Şimdiden teşekkürler..

• Kimse yok mu arkadaş yardımcı olabilecek?
  • takip hocam
  • Acaba konuyu yanlış yere mi açtım?
  • Yanlış değil, fakat çok kimsenin tecrübeli olduğu bir konu değil sanıyorum.
  • Yakında ben konuyu çözeceğim olmadı öğrendiklerimi yazarım belki başkasının işine yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: alangrant

Yakında ben konuyu çözeceğim olmadı öğrendiklerimi yazarım belki başkasının işine yarar

Kulllandığın uygulama oyun mu profesyonel bir program mı, sistem ihtiyaçları neler, bütçen ne kadar? bunları belirtebilsen yardımcı olan çıkacaktır arkadaşım.. ben de dahil.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Yakında ben konuyu çözeceğim olmadı öğrendiklerimi yazarım belki başkasının işine yarar

Kulllandığın uygulama oyun mu profesyonel bir program mı, sistem ihtiyaçları neler, bütçen ne kadar? bunları belirtebilsen yardımcı olan çıkacaktır arkadaşım.. ben de dahil.. :)

Falcon BMS 4.33 , oyun değil simülasyon. Sistem gereksinimleri önemli değil önemli olan 8 ekranı mümkünse 1 pc ile halletmek. Bütçe ucu açık şimdiye kadar totalde 10u geçtik zaten, ama mümkün olduğu kadal ekonomik olması işime gelir

• quote:

Falcon BMS 4.33 , oyun değil simülasyon. Sistem gereksinimleri önemli değil önemli olan 8 ekranı mümkünse 1 pc ile halletmek. Bütçe ucu açık şimdiye kadar totalde 10u geçtik zaten, ama mümkün olduğu kadal ekonomik olması işime gelir

Yaptığın iş ya da kullandığın program hakkında bilgim yok ama anlattıklarına göre sana sağlam bir ya da iki sistem lazım arkadaşım.. öyle 1500 - 2000 liralık sistemler senin işini görmez benim tahminime göre.. en az 3000 liralık güçlü sistem(ler) lazım sana.. monitör de hariç üstelik..
  • 3 adet 42" LED TV
    3 adet 10,4" 800x600 LCD ekran
    2 adet 4,5 ekran

Bukadar çok ekranın render alınabilmesi için kafada 2Way CF-SLI düzenek öneririm ben.
  • belki ilgisiz olacak ama genede yazmak istedim videowall veya benzeri uygulamalarda zaman zaman pc ihtiyacı olduğunda Nvidia NVS serisi kartlaradan 2 tane takıp 8 çıkış alıp kullanıyoruz tabi içerik çok önemli çünkü kartlar zayıf kalabiliyor

içerik çok yoğun ve garafik yükü fazla ise gene çoklu kurulumda quadro kartlar kullanıyoruz. Ekran kartları hariç donanımlar ise genelde WS tarifine uyan donanımlar oluyor LGA2011 cpu ve SSD olmazsa olmazımız oluyor,

En son 2 tane NVS510 ile 8 çıkış alıp kullandık şimdilerde tek kart ile 8 çıkış veren modelide çıkmış

yaptığınız işi tam olarak bilmiyorum fakat tek makina ile işinizi çözebilirsiniz bu tür ekran kartları kullanarak.
  • SLI-CF o kadar çıkışı desteklemez, (NVidia 5, AMD 6 çıkış destekler). 2 kart alıp ikisini de tek başına / single / SLI-CF olmadan kullanacak, 2x 980 vs. ile 8 çıkış almak vs. gibi.
  •  8 adet ekran (ev kokpiti) için sistem tavsiyesi!

1 PC, 2 Ekran kartı, 6 Ekran
    FPS yerlerde, bilgisayar bile yavaş çalışmaya başladı. Fakat ilginçtir önceleri 3 adet TV kullanırken ben bin küsürlerde olan çözünürlük 7600lere fırladı.

• linustechtips.com u incele bi ara böyle bir proje yapmıştı.yanılmıyorsam 2x980ti kullanmıştı
  • Çakılması normal 3 tane 1920 ekran 3 tanede 800 piksel ekran var

12 ekran çıkışlı bir makinede 1080p de çok kasıldığı için 720p inmiştim. Ekran kartları 1 gb özel kartlardı (Datapath image dp4) o halde bile 4x3 videowall da 5120x2160 gibi bir layer oluştu

Tavsiyem ekran kartı almanız matrox veya benzeri çoklu çıkış veren şeyler işinizi görmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redcell

Çakılması normal 3 tane 1920 ekran 3 tanede 800 piksel ekran var

12 ekran çıkışlı bir makinede 1080p de çok kasıldığı için 720p inmiştim. Ekran kartları 1 gb özel kartlardı (Datapath image dp4) o halde bile 4x3 videowall da 5120x2160 gibi bir layer oluştu

Tavsiyem ekran kartı almanız matrox veya benzeri çoklu çıkış veren şeyler işinizi görmez

hangi kartları önerirsiniz?
  • alangrant A kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız program nedir bilmiyorum açıkcası ekranları kullanacağınız çözünürlük ve içerik kart seçimine direk etken bu işlerde Nvidia bu işlerde hem desktop kartları hemde pro kartlarda daha iyi
    Öncelikler kendinizie en az 2 pci ex slotu olan bir anakart bulmanız 2 den fazla olusa daha iyi olur.

İlk alternatifiniz 2 tane NVS 510

İkicisi 1 tane NVS 810

Bunları tavsiye ediyorum fakat içerğinizi bilmiyorum grafik yükü fazla ise bu kartlar sadece çoklu çıkış verir size zorlanabilirler.

Yada 3 tane gtx 950 960 alıp ta kullanabilirsiniz çoklu çıkış için grafik yükünü kaldırır ama hem anakart hamde psu maliyeti çıkar

3 pci ex için adam akıllı lga 2011 e geçmek gerekiyor direk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  8 adet ekran (ev kokpiti) için sistem tavsiyesi!

7870in 3 adet 42" e yeterli olmadığını söylüyorlar. R9 tavsiye ediyorlar. Kimler derseniz bu işi daha önce yapanlar. Vatanda şunu buldum fiyat makul geldi

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-nitro-dual-x-oc-2gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

olay bunu ana ekran kartı yapıp HD7870mi 2 numaraya düşürüp ufak erkanları 7870e bağlamak, tabi buradaki sıkıntı Güç kaynağım yeterli olacakmı (650W) ve elimdeki anakarta bu 2 ekran kartını takabilecekmiyim? Araştırmaya devam

• konu takip. umarım başarırsın. Bende çok istiyorum matrix display de oyun oynamak , simulatörlerde vakit öldürmek .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.