Şimdi Ara

8 Ayda TOEFL'DAN 60 almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene öss giricem fakat calısmıyorum yurtdısında bi koleje gidicem. okul için yabancı ögrencilerden 60 TOEFL IBT isteniyor danışmana sorduk kursa gitmen lazım dedi buna en az 8000 dolar arasında orda 1 sene . konaklama felan hariç ingilizcem elemantary 8 ayda öss ye çalışmayıp günde 2*3 saat çalışarak 60 almak mümkünmüdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangyoua -- 1 Kasım 2010; 23:03:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

8 Ayda TOEFL'dan 60 Almak: Gerçekçi Bir Hedef Mi?

TOEFL sınavında 60 almak, yurtdışındaki üniversitelere ve kuruluşlara başvurmak için yaygın olarak kabul edilen bir puandır. Bu, orta derecede güçlü İngilizce dil becerilerine sahip olduğunuzu gösterir.

8 ayda TOEFL'dan 60 almak zorlu bir hedef olsa da imkansız değildir. Düzenli çalışma, etkili öğrenme yöntemleri ve doğru kaynaklarla bu hedefe ulaşabilirsiniz.

İşte TOEFL'dan 60 almak için 8 ayda izleyebileceğiniz bir yol haritası:

• Gerçekçi bir çalışma programı oluşturun: Haftada en az 15-20 saat TOEFL hazırlığına ayırın. Çalışma sürenizi okuma, yazma, konuşma ve dinleme bölümlerine eşit olarak dağıtın.
    • ???? öğrenme materyalleri kullanın: TOEFL iBT sınav formatına ve soru türlerine aşina olmanızı sağlayacak resmi Öğretim Müfredatı ve diğer kaynakları kullanın.
    • Pratik yapın, pratik yapın, pratik yapın: Ne kadar çok pratik yaparsanız, sınav gününde o kadar kendinden emin ve hazırlıklı olursunuz. Resmi TOEFL denemelerini çözün ve cevaplarınızı gerçek TOEFL puanlama kriterlerine göre değerlendirin.
    • Zayıf yönlerinizi belirleyin ve bunları geliştirin: Deneme sınavlarından ve alıştırma sorularından aldığınız sonuçları analiz edin ve geliştirmeniz gereken belirli alanları belirleyin. Bu alanlara odaklanarak zayıf yönlerinizi güçlendirin.
    • Motivasyonunuzu yüksek tutun: TOEFL hazırlığı zorlu bir süreç olabilir, ancak hedefinizi göz önünde bulundurarak motivasyonunuzu yüksek tutun. Başarı hikayelerini okuyun ve başkalarıyla ilerlemenizi paylaşın.

Unutmayın ki her öğrenci farklıdır ve hedeflerine ulaşmak için gereken çalışma süresi kişiden kişiye değişebilir. Düzenli çalışma, özveri ve doğru yaklaşımla 8 ayda TOEFL'dan 60 almak mümkün olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 60 çok bi puan değil 8 ay her gün düzenli olarak 2-3 saat çalışırsan
    70'i bile geçeblirsin.
  • abi bilmiyorum ya danışmana sordum yapamazsın illa bi kursa gitmelisin dedi.. birisi çok zor yapamazsın dedi kafamı yiyorum suanda ..
  • Tamamen iyiniyetle yazıyorum; imkansız. Ben imkansız diyeyim, sen bu imkansızı başarmak istiyorsan günde 10 saatten aşağı zaman ayırmaman gerektiğini bil.

Ayrıca, dil öğrenimi çok kişisel bir durumdur. Çünkü bunun içinde grameri öğrenmek, duymak ve konuşabilmek var. Benim 2 yıl kursa gitmesine rağmen duyma konusunda, dolayısıyla konuşma konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşım da var, yıllarca sadece yabancı dizi izleyegeldiği için kulağı açık bir şekilde başladığı kursta, duyma sorunu yaşamaksızın, 2. haftasında bilgisi oranında konuşmaya başlayıp hızla ilerleyen arkadaşım da var.

Kursa zaten gitmelisin. Bunun haricinde ayıracağın maksimum zamanı ayırmak durumundasın. Süreç sonunda ise çıkacak sonuç tamamen senin yatkınlığına bağlı.
  • TOEFL IBT tamamen farklı bir konsepttir.

Çok sağlam bir temelin olmadığı taktirde özellike Writing ve Listening kısımlarında zorlanman muhtemeldir.

Bir kursa gitmeni öneririm.Ama iş kursa gitmeyle de bitmiyor malesef.Kişisel yeteneğin ,kulak aşinalığın,kelime bilgin gibi durumlar alacaın sonuca etki edecektir.
  • 3 Ayda yurtdışında bi kursa gitsem ? burda 3 ay da öğrendigini orda 1 ayda öğreniyormuşşsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WHISPERZ-

3 Ayda yurtdışında bi kursa gitsem ? burda 3 ay da öğrendigini orda 1 ayda öğreniyormuşşsun?

Bu kesinlikle çok olumlu olur. Çünkü burada kursa gidersen muhtemelen duyma ve konuşma açısından kendi minimum düzeyinde gelişeceksin. Ama şunu da ekleyeyim: Eğer 8 ayım var, hazırlığımın 3 ayını yurt dışında geçireceğim diyorsan bu 3 ay orta veya son bölümde olsun. Yurt dışına gitmeden önce gramerini olabildiğince eksiksiz hale getirmeye gayret et. Bu durumda, gramer+kelime bilmeme nedeniyle, yurt dışında olmanın getireceği duyma-konuşma avantajından gerektiği gibi faydalanamazsın. Daha basit ifadeyle, "yurt dışındayken, zamanları ve aralarındaki farkları algılamak için harcama vaktini" diyorum. Bu hataya düşen bir arkadaşım kaldığı 9 ayın yarısını bu şekilde yaktı diyebilirim.

Bunun haricinde, buradaki hazırlığın sırasında da bir kursa gitmelisin. Bu, en basit haliyle seni bir program içerisinde tutar. Hangi kursa gidersen git iş daima sende bitiyor olacaktır. (Genel konuşuyorum) Şirketler kazancını düşünürken, karşına çıkacak öğretmenlerin çoğu ise dünyayı gezmek amacıyla bu işe girmiş, asıl mesleği eğitmenlik de olmayan kişiler olacak; bu nedenle, eğitmenin ve sana verebilecekleri büyük oranda şans meselesi. Dolayısıyla sen elde edebileceğinin en fazlasını almak için uğraşaksın, hatta türlü sorunlarla uğraşacaksın; yani "para verdim, gerisini hallederler" yok. (Bu konularla ilgili yazılacak çok şey var da yeri değil diyelim.)

Bu tabloya bakarsak, sen ciddi bir motivasyon yakalar, burada grameri hızlıca yutup (ki bu en kolay kısımdır ve yapabilmişsen devam edersin) ardından yurt dışına da çıkarsan, yatkınlığına göre oldukça iyi bir noktaya gelirsin. En kötü ne olur? Bu sene 60 alamazsan da yakaladığın tempoyu devam ettirir, seneye, tespit ettiğin açıklarını kapar ve daha rahat bir şekilde kazanırsın.

Son olarak, kesin bir dille yazıyor görünsem de bunlar sadece benim yorumlarımdır. En kötü haliyle birilerinin üzerine konuşabileceği fikirler sunmuş oluyorum. Umarım sana bir şekilde faydası dokunur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IELTS 6.5 almak zor mu
    3 yıl önce açıldı
    YDS'den 70 Almak
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim de önümde 2 sene var, sıkı bir çalışma programına gireceğim yılbaşı itibariyle..2. senenin sonuna doğru da şöyle bir yurt dışı yapıp gelmeyi umuyorum

kursa gideyim diyorum da kurslar da çok pahalı, kendim çalışmam gerekecek
  • 8 ayda İngilizce öğrenilmez ancak TOEFL'dan çok rahat 60 alınır. İlk 5 ay boyunca gramer, kelime çalış. Basit kitaplar oku. İngilizce altyazı ile yabancı dizi izle ve anlamadığın yerleri sözlükten bak.

Son 3 ay test taktiklerine çalış. Writing ve speaking bölümlerindeki kalıplara bak. Son 3 ayda yapabildiğin kadar pratik + full deneme testi yap.

Günde 4 saat yeterli olur.

TOEFL sadece bir sınav. Her sınavın bir taktiği vardır. TOEFL'dan geçtikten sonra asıl İngilizce öğrenmeye başlarsın.

Kolay gelsin.
  • ben canada da yasiyorum burada esl kursu aliyorum ama tofele gitmek isdiyorum buradaki esl kursundan diplomalarim iciin keredi topluyorum neyse....
    diyecegim burada sadece tofelda calismis bir ders hocamla muabbet esnasinda sinava girecegimi felan soyleyince bana 10 tane cumle yaz dedi yazdim kontrol etti ve hicbiri dogru degil dedi sadece notyalama yada ozel harflerin buyuk kucuk olmasi degil sikinti ben ingilizce konusuyorum is yerinde gunluk yasantimda ama kurallar ve sinava gelince ingilizce tamamen degisiyor sanki yukarda arkadas soyledigi cok dogru tofel bir teknik gunluk yasantida kullandigin ingilizceden biraz uzak bencede bu teklik uzerinde cok durmalisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.