Şimdi Ara

8 gb ramim var 3.12 gb görüyor yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhaba bilgisayara windows 8.1 64 bit yükledim 8g rami görüyor kullanılabilir 3.12 gb yazıyor ne yapmam lazım ?

• Yardım !!!
  • Up
  • Yardım edicek yokmu ?
  • Başlat gibi yere msconfig yaz açılan yerde gelişmiş özellikler tarzında bi yer olması lazım tam hatırlamıyorum.Orda işlemci çekirdek saysı ve ram üst sınırı yazıyo.ram üst sınırı aktifse onu en yüksek yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8192 en yüksek yaptım değişmedi. Biosta bir yer varmış remap memory diye orayıda bulamadım.
  • Biosu resetleyip yeniden güncelleyin
  • Bios nasıl resetleyebilirim ? Bide biosu güncelleyemedim daha doğrusu nerden güncelleyeceğimi bilemiyorum anakart msi 7210
    Yardımlarınız için Teşekkürler
  • biosu resetlemen yada güncellemen hiç bir şeyi değiştirmez yararı olur diğer konularda ama ram konusunda bir şey değişmez biosta memory remapping var ordan yapılıyor anakart modeline görede değişebiliyor memory extension da yazabilir biosta burayı bul ve düzelt eğer biostan anlamıyorsan kalıcı sorunlara neden olabilirsin hiç elleme bilen birine yaptır
  • dostum işletim sistemi 64 bit kurulu olması lazım eyer 64 bit kurulu ve bu sorunu yaşıyorsan tekrardan bana bildir sorun büyük ihtimal 32 bit kurulu oldugundan kaynaklanıyor fix yanı bildiğin 32 bit kurulu 64 bite çevir onu :)
  • TRTURK449 kullanıcısına yanıt
    En başı okuyun sıkıntı zaten 64 bit kurulu olmasına rağmen görmemesi
  • -Yeni belleklerin sağlamlığından emin misin? Sadece yenileri Tek tek veya beraber taktığında problem devam ediyor mu?
    -Tüm bellekler en yavaş belleğin frekansında ve gecikme değerlerinde mi?
    -Bios update diyeceğim
    -Bellekler Dual-Channel olarak çalışıyor mu? Mavi slotlara 4+2, siyah slotlara 4+2 şeklinde olur genelde.

Bunlar yapılmış olduğu halde sorun devam ediyorsa, Microsoft'un sitesinden öğrendiklerimi söyleyeceğim:

- Msconfig'te "Önyükleme" kısmında gelişmiş seçeneklere tıkladığınızda "Bellek Üst Sınırı" işaretlenmiş mi? İşaretli ise işaretini kaldırın, misal bende o kısımda hiçbir şey işaretli ya da değer girilmiş değil.

Eğer bu da işe yaramadı ise büyük ihtimal sorununuz biostaki dediğim ayardır. Biosta "Memory Remapping" diye pek kurcalamadığımız bir seçenek var. Farklı anakartlarda adı farklı olabiliyor "Memory Extension" gibi. Bu ayarı kurcalayın. Kitapçığı bulabilseydim biostan tam yerini işaret edecektim ama olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRTURK449 -- 3 Ocak 2015; 12:56:36 >

• Soracağız ama arkadaş uğramıyor işletim sistemi kaynaklı olduğu da oluyor.
  • windows 7 kullanırken 4 gb kullanıyodum sıkıntı yoktu windows 8.1 geçiyim dedim ayrıca ram aldım 8gb ramim oldu ama 3.12 gb görüyor sorun burda. Biosta dediğiniz memory extension yerinide bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanoke -- 3 Ocak 2015; 12:57:23 >
  • kardeşim dediklerimi okuyup bi deneyeiblirmisin
  • belleklerin sağlamlığından eminim.
     8 gb ramim var 3.12 gb görüyor yardım !!!
  • Bios sürümümü nasıl yükseltebilirim ?
    Anakart msi 7210
  • yeni ramleri çıkardım eski ramleri kullandım 4gb gözüküyor ama yine 3.12 gb kullanilabilir yazıyor, yenileriyle de denedim aynı sonuç.
    Anakartta toplam 4 slot var 4+2 4+2 çalışıyor.
  • Önyükleme kısmındaki bellek üst sınırı kapalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.