Şimdi Ara

8 Watt PLL Kontrollü(TSA5511) FM Verici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda resimlerini göreceğiniz devreyi yaptım çalıştırdım. Kararlı çalışmakta aşağıda vereceğim linkte devreye ait şema, baskı devre, 16f84 ve 16f628 için ayrı ayrı iki adet hex, malzeme listesi ve LCD bağlantısına ilişkin açıklamalar bulunmaktadır.
    Benim yaptığım uygulamaya ait resimler.

DOWNLOAD LİNKİ
    http://rapid-share.com/files/94463539/8_WATT_PLL_FM.rar.html

Not: Kırmızı renk ile gösterilen işareti kaldırın.

• stabil, güçlü aynı zamanda long range bi rf devreye benziyor. Ancak yine de sormam gerek en fazla kaç metreden çektiğini denedin mi ? bi de frekans metreye ihtiyaç duyması çok kötü olmuş, kurmak isterdim ama dc gerilimle nasıl uyumlu bi hale getiririm? osilatör devresini falan nası kurarım bilmiyorum. Bi bilgin var mı ?
  • çok güzel bir devreye benziyor.
    sağlam bir antenle bir ilçeye rahat yayın yapar diye düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

çok güzel bir devreye benziyor.
    sağlam bir antenle bir ilçeye rahat yayın yapar diye düşünüyorum

5-6 km yi geceçeğini samıyorum.çıkışına bir amplifikatör katı yapılırsa süper olur ama oda deneyim ister tabiki
  • Merhaba,
    Bir verici ile yayın yapmanın kuralları vardır.
    Öncelikle, herhangi bir izin, lisanv vs. gerektirmeyen belli frekanslarda ve belli güçlerde yayın yapılmasına izin verilmektedir ki PMR telsizleri bu gruptadır.
    İkinci olarak, belli frekanslar amatör telsizcilere ayrılmıştır. Bu frekanslarda ancak geçerli bir amatör telsizci lisansı olanlar, belirlenen frekanslarda, belirlene güçte ve modülasyonda yayın yapabilirler. (Yayından kastım göndermedir)
    Üçüncü tür ise broadcast dediğimiz yayındır ki, ancak belli frekanslarda ve mutlak olarak izinle yapılması gereken bir gönderme şeklidir. 88-108 MHz frekans alarılığındaki VHF bandında (ki yanlışlıkla FM bandı da denilir) izinsiz yayın yapmak kanunen suçtur.
    Hasarsız ve cezasız günler dileğiyle..

• quote:

Orjinalden alıntı: hamix_hamix

Merhaba,
    Bir verici ile yayın yapmanın kuralları vardır.
    Öncelikle, herhangi bir izin, lisanv vs. gerektirmeyen belli frekanslarda ve belli güçlerde yayın yapılmasına izin verilmektedir ki PMR telsizleri bu gruptadır.
    İkinci olarak, belli frekanslar amatör telsizcilere ayrılmıştır. Bu frekanslarda ancak geçerli bir amatör telsizci lisansı olanlar, belirlenen frekanslarda, belirlene güçte ve modülasyonda yayın yapabilirler. (Yayından kastım göndermedir)
    Üçüncü tür ise broadcast dediğimiz yayındır ki, ancak belli frekanslarda ve mutlak olarak izinle yapılması gereken bir gönderme şeklidir. 88-108 MHz frekans alarılığındaki VHF bandında (ki yanlışlıkla FM bandı da denilir) izinsiz yayın yapmak kanunen suçtur.
    Hasarsız ve cezasız günler dileğiyle..

Yanlış hatırlamıyorsam FM de 1km üzeri yayın için lisansa gerek var.Tabi işin doğrusu kanunda yazar araştırmak lazım.
    Sanırım daha önceden söyledim ünide arkadaşımın biri bundan dolayı ceza yemişti :) aklınızda olsun.

• Siz X FM'în bandını işgal ederseniz ve herhangi biri "bulunduğum yerde X FM çekmiyor" tarzı bir şikayetle radyoya başvurursa hiç erinmeden bölgede verici arıyorlar. Bulurlarsa kanunda yazana göre cezasını alırsınız. 8 Watt !! ciddi bir güç sayılır radyo için.

Bu devredeki BB109'u nereden temin ettiniz, onu sorayım. Sanırım herkesin takıldığı yer burası. Ebayda 10'luk paketle satan biri var.
  • 88-108 MHz VHF bandında 1mW ile bile olsa havaya yayın yapmak kanunen izne tabidir.
    Kaçak göçek yayın yapabilirsiniz ancak bir şikayet üzerine veya bir başka yolla tesbit edilirse ciddi yaptırımlarla karşılaşırsınız.
  • Selamlar ,
    Devrede iki adet kritik parça var. Bunlardan biri TSA5511 için referans olan 3,2MHz kristal. İkincisi ise varikap diyot. Varikap diyodu İstanbul ve Ankara'da olanlar temin edebilir diye düşünüyorum bulamayanlar ise eski siyah beyaz tv tünerlerinden temin edebilirler. Kristali yakın bir değer taksanızda olur sadece ekranda yazan frekansla yayın frekansınız biraz farklı olur hepsi bu. Bu durumun frekans kararlılığına bir etkisi yoktur. Devreyi yapmak isteyenler gönül rahatlığıyla yapabilirler. Devre sorunsuz çalışıyor. Şu olabilir biraz RF konusunda acemi arkadaşlar belki 7-8 watt değilde 2-3 watt alırlar hepsi bu bu devrede maksat zaten bu haliyle yayın yapmak değildir. Amaç bir çıkışı sürmektir. Bu haliyle merkezi kablosuz yayın sistemi olarak kullanmak için çok idealdir. Bu aralar internete fazla bakamıyorum. Sorularınız olursa yine elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım. Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.

• USTACIM SADECE BENİM EKSİĞİM 3.2 MHZ KRİSTAL ARAMADIĞIM TV İÇİ KALMIŞTI ONADA BAKACAM BULAMASSAM BANA GÖNDERİRMİSİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozkarabacak

Arkadaşlar aşağıda resimlerini göreceğiniz devreyi yaptım çalıştırdım. Kararlı çalışmakta aşağıda vereceğim linkte devreye ait şema, baskı devre, 16f84 ve 16f628 için ayrı ayrı iki adet hex, malzeme listesi ve LCD bağlantısına ilişkin açıklamalar bulunmaktadır.
    Benim yaptığım uygulamaya ait resimler.

DOWNLOAD LİNKİ
    http://rapid-share.com/files/94463539/8_WATT_PLL_FM.rar.html

Not: Kırmızı renk ile gösterilen işareti kaldırın.

gardaş dosyaları indiremedim.bir upload etsen sana zahmet...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.