Şimdi Ara

80 bin liralık araca ekspertiz yapmaya değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçen sene 91 model araç aldım. Ekspertiz yaptırmadım. Arayan arkadaş araca ekspertiz yaptırabilirmiyiz diye sordu. Kapatıp engelledim numarasını  

• O markaya bakan usta bulun. Sık arıza yapan, masraf çıkaran, kronik sorunlu olan yerlerini bilir, nokta atışı inceler. Kaporta için orijinallik iddaasi varsa eksper yapılabilir, yoksa gereksiz masraf olur, motor ustasının kankisi olan kaporta ustasına gidip yuruyeni etkileyecek ağır darbe var mı diye sorulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence eksper yerine araca binip sürüş yapın. Çukurlardan geçerken nasıl geçiyor, özellikle avans vuracak kadar düşük devirde dipgaz yapın anlık, gaz mı kesecek avans mı vuracak ona bakın. Motoru biraz yoklayın.
    Aracın iç ve dış kondisyonu da düzgünse alınabilir.
    Ekspertiz zira her kusuru yazıyor, ister istemez araba enkaz gibi gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 bin benim için çok para ben olsam iyice baktırırım

• Ekspere baktırmakta fayda var, iki parça kaynaklı önü başka arkası başka olursa yolda ikiye ayrılabilirsiniz, satarken de kimse almak istemez, 500 liradan kaçarken, paranın tümü gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba ekli cıksa da, pertten donme olsa da sorun degil dersen yaptırılmayabilir. bana kalırsa ise asıl bu arabalara ekspertiz yaptırmak lazım, kendi kafanda kriterlerin belirli ise cıkan sonuca gore degerlendirir sonrada supriz yasamazsın.

turkiyedeki genel kanın aksine motorda buyuk bir sıkıntı yok, şasede ciddi bir işlem yok ise boya, cizik, degisen sorun edilmemeli.

• ekli çıkmasın sonra?

onu anlarım diyorsanız airbag kontrolünü falan yapabiliyorsanız, motorun da ömrü bitmiş mi anlayabiliyorsanız boya değişen için expertize gerek yok bence de.

ama mesele sadece boya değişen değil, airbag ve kemerlerin kontrolü vs daha önemli, kendiniz yapamıyorsanız expertiz yaptırın.  

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.