Şimdi Ara

800 mhz ram 667 mhz görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba..

İntel dp965lt anakartım, p D 3.4 ghz işlemcim ve iki adet 1gb kingston hyperx 800mhz olan bir sistemim var. (sadece gerekli olanları yazıyorum)

Ram'lerin ve anakartın 800 mhz desteklemisine rağmen biosta ve intel deskopt programında, ramlerim 667 mhz olarak görünüyor. bu konuyu birçok forumda araştırdım. Kimileri işlemcinin 800 mhz olmasından kaynaklındığı söyledi. Yani işlemcim 1066 olursa bu sorun düzelecekmiş.

Biostan ram hızını 800 mhz yaptığım takdirde ise bilgisayar sürekli olarak reset atıyor. Şu an ramler 5-5-5-15 667 mhz durumunda. önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim..

• Benim 667'lerde 533 olarak görünüyor...
    Overclock işinde acemiyken FSB'yi artrmıştım, durmadan reset atıyordu alet, kafayı yemek üzereydim...
    Ben sadece işlemciye yüklendiğimi sanarken ram'lerin 711MHz ile çalıştığını gördüm
    Daha sonra bios'tan menüleri baya bi kurcaladım şimdi işlemciyi 2.5 olarak bellekleri 660 olarak kullanıyorum, 670'i geçtiğim an reset sorunları başlıyor. (CPU:RAM oranı 6:5)

Yani demek istediğim RAM'e azar azar yükleneceksin ya da 800'den geriye doğru reset atmayıncaya kadar gideceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 15 Ağustos 2007; 21:31:01 >

• teşekkürler kardeş ama ben hiç overclock yapmadım.. işlemciye overclock yaparsam sorun düzelecek mi? yani bu aslında tam olarak bir sorun da değil..
  • Hayır işlemciye overclock yapamazsın, pd9xx serisi o/c işinde sakata gelebilir...

Belleklerin timinglerini düşürmeyi dene;
    Mesela 4-4-4-12 yap...

(Benim bios'ta bunu ayarlayamadım 5-5-5-31 çalışıyor, 5-5-5-15 yaparsam 667 olacak ama beceremedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 15 Ağustos 2007; 21:44:26 >
  • 5-5-5-15 olanları diyorsun de mi? yanlış birşey değiştirmeyelim :) çok teşekkür ederim arkadaşım ilgin için..

(tamam arkadaşım bi deneyim ben)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fi-ToNe -- 15 Ağustos 2007; 21:50:53 >
  • BIOS sıfırlamayı biliyorsundur umarım

Yaptığın tehlikeli bir şey değil ama yine de sorayım
  • biliyorum biliyorum.. timing diyince biraz şaşırdım sadece yabancı geldi..
  • Bu arada forumumuza hoşgeldin
  • hoşbulduk.. kardeş 4-4-4-12 yaptım ama 667 de kaldı yine.. 4-4-4-12 iken 800 mhz yaptım bu seferde reset attı.. maç taktiği gibi oldu bu iş valla . ben yeni bişeyler daha deneyim bari.. tekrar teşekkürler.. bir gelişme olursa yazarım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.