Şimdi Ara

8000 tl sistem (z97 vs x99) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

8000 tl sistem (z97 vs x99)

Sistem toplam 8385,79 TL'dir.
  • Selam eksen bilgisayar'dan topladım incelemenizi tavsiye ederim.
     8000 tl sistem (z97 vs x99)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tr15

Noctuanın methini daha önce çok duydum ama o fanın renginden midir plastiğinden midir pek güven vermedi bana Novadan topladım fiyatları diğer sitelere göre daha uygun ve Ankarada yaşıyorum.Parçaları elden alma gibi imkanımız varsa öyle yapacağım kargo şirketleri pek dikkat etmiyor malum sonra bir de onunla uğraşmayalım. Montaj sıkıntı değil kendim yaparım. Şimdi baktım da fiyat olarak vatanla yakın inventus

Sinerjiye bir bakın gerçekten ucuz.

Inventusun montajı da paketlemesi de çok iyi olduğu için pek sıkıntı çıkmıyor kargodan yana.

İlla Ankarada gidip elden almak istiyorum diyorsanız ya vatan ya nova zaten başka bilgisayar parçası satan yer yok Ankarada.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

Orijinalden alıntı: Tr15

Tavsiyeleriniz için teşekkürler

970SLI yerine tek 980 alıp psudan ve ekran kartından artan parayı gsynclı monitöre mi yatırsam yoksa 980ti modelini mi beklesem Gsync olayı baya akıcı oyun deneyimi veriyor çünkü.Listede H60 seçmemin sebebini yukarıda yazmıştım. Anakartı neden gigabyte seçtiniz msi vs asus gibi otomatik oc yapan anakartlar varken ?

Bir de 980ti'ın tahmini fiyatı ne kadar olur ?

Gsync yakında driver ile ücretsiz gelen bir teknoloji olacak.Zaten Gsync'ın mantığı ile 144hz'in mantığı aynı.144hz monitör alsanız yeterli.Anakartı Gigabyte seçmemdeki sebep,tavsiye ettiğim anakart çoğu anakarta göre birçok ek özelliği var.Performans olarak da rakiplerinden azıcık da olsa önde.İncelemelerine bakabilirsiniz.Ve Gigabyte'ın TR yetkili servisi diğerlerine göre daha iyi.

Ayrıca ekran kartı almak için çok kötü bir ara dönemdeyiz.Bu nedenle ne yaparsanız yapın aklınızda "acaba" soru işareti olacak kalacak. GTX980 sıfırı 1500-1600 lira olmadan almaya değecek bir kart değil.Ama şöyle yapabiliriz.980SLi,Titan X'ten sadece %10 kadar hızlıdır.980SLi ortalama 4000-4400 lira arası ve Titan X ise 4400 lira.Ekran kartı Titan X de alınabilir.Değer mi değmez mi tartışılır ama param olsaydı,tek kart arıyor olsaydım ve 980'e 2000 lira vermeyi gözden çıkarsaydım Titan X alırdım.

Sistem önerim buydu.2600 lira değerindeki 970sli çıkarılıp,Titan X eklenebilir.Bu sefer de 8800 lira oluyor.Fiyatlarını haketmeyen bu kadar kart varken tartışmak bile anlamsız geliyor artık.

GIGABYTE Z97X-UD5H-BK Intel Z97 > 750TL
    4790K > 1050TL (5930K'nın 4.4Ghz'deki tek çekirdek performansı ile stok halde 4790K'nın tek çekirdek performansı aynı.Tabii 4790K'ya da overclock yapılacak. )
    Noctua U14S > 250TL (Soğutması çok iyi.H60 gibi sıvı soğutmayı neden düşünüyorsunuz ilginç.3770K 1.31V 4.7Ghz prime95'te yükte 80-85 derece arası,günlük kullanımda 60-65 derece civarı...)
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Siyah > 500TL
    Evga Titan X SC
    Samsung 250GB 840 EVO > 400TL
    Western Digital WD 2TB 7200 64MB Green > 275TL
    CORSAIR Enthusiast RM Serisi CP-9020062-EU 1000W > 600TL (http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-enthusiast-rm-serisi-cp-9020062-eu-1000w-tam-moduler-80-gold-14cm-fan-guc-kaynagi.aspx )
    THERMALTAKE CORE V71 >550TL

Gsyncın driverla geleceğini ve ücretsiz olacağını hiç sanmıyorum malum ekstra gsync modülü takılması lazım vs. . Monitörlere entegre gelen amd freesync var ama onunda ne kadar işe yaradığı tartışılır. Gtx980 f/p açısından iyi olmasa da tek kart bakımından en uygun olanı o gibi şimdilik tabi 980ti çıkınca ara model olarak tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gray Code -- 15 Mayıs 2015; 23:36:39 >

• Biraz daha araştırın o zaman.Sizin ya da benim ne düşündüğümüzden çok neler yapıldığı önemli.Linki incelerseniz Nvidia'nın dağıtıma çıkarmadığı,sadece test amaçlı ürettiği beta sürücüyle gsync modülü olmadan aktif edilip kullanabilmiş.İncelemeyi yapanlardan birisi yüksek fiyatlarda gsync monitör aldığı için oldukça sinirli.Laptopu parçalayıp heryerini inceliyorlar ve gsync modülü bulunamıyor. VS...Gerisini isterseniz kendiniz okuyun.Şu an olmasa da yakın zamanda driver ile halledilebilecek basit bir para tuzağı...

http://videocardz.com/54826/pcperspective-mobile-g-sync-confirmed-g-sync-module-unneeded

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Mayıs 2015; 2:23:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Biraz daha araştırın o zaman.Sizin ya da benim ne düşündüğümüzden çok neler yapıldığı önemli.Linki incelerseniz Nvidia'nın dağıtıma çıkarmadığı,sadece test amaçlı ürettiği beta sürücüyle gsync modülü olmadan aktif edilip kullanabilmiş.İncelemeyi yapanlardan birisi yüksek fiyatlarda gsync monitör aldığı için oldukça sinirli.Laptopu parçalayıp heryerini inceliyorlar ve gsync modülü bulunamıyor. VS...Gerisini isterseniz kendiniz okuyun.Şu an olmasa da yakın zamanda driver ile halledilebilecek basit bir para tuzağı...

http://videocardz.com/54826/pcperspective-mobile-g-sync-confirmed-g-sync-module-unneeded

Yorumunuz icin tesekkurler. Verdiginiz linke goz attim daha once birkac yerde denk gelmisti ama incelememistim pek.Asıl sorun gsynci modulsuz yapamamalari degil Yaparlar ama nvidia boyle bir pazardan neden vazgecsin ve driverla bedava versin ki ? Size mantikli geliyor mu ? Laptopda driverla acigiyla gsynci etkin hale getirildiyse bir sonraki driverla updatede kapatirlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @CBGB omfug o tarz siteler bilgisayarı toplayıp kasa halinde mi kargoluyorlar kardeş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regionella

@CBGB omfug o tarz siteler bilgisayarı toplayıp kasa halinde mi kargoluyorlar kardeş?

Aynen dediğiniz gibi montajlayıp yolluyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.