Arkadaşlar Merhaba çiçeği burnunda teknik ressamım alüminyum giydirme cephe kompozit kaplama işleri yapan bir firmada proje görselleştirme uzmanı proje sorumlusu olarak görev yapıyorum 1 yılımı dolduracağım inşallah patronum sağolsun işe girdiğimde i7 işlemcili 2600K olan bilgisayarı kullanamadığımı render alırken zorlandığımı söylediğim günün ertesi gun ofise sistem toplattı 12bin tl civarı bende kendime yani evde kullanabileceğim bir kasa toplamak istedim akşam saatlerinde geçtim sitenin başına kendi ofiste kullandığım bilgisayara göre sistem topladım bütçem 8.000 TL öyle ahım şahım oyun sahnesi modelleyecek derecede işler yapmıyoruz standart dış mekan çizimleri olan sahneler oluşturuyorum. ee şimdi 8.000 TL'lik bilgisayar topladık oyun oynamadan da duramayız orta ayarlarda PUBG, CSGO yada GTA nın son serisi hangisi bilmiyorum oynayabileceğim sistem düşündüm ek'te resmini de paylaşacağım sistemci yada gamer arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. hepinizin yorumu benim için değerli şimdiden teşekkür ederim.
kasayla gelen power yetersiz. zalman zm tm5 ile highpower 600w power alabilirsin.
Yarın bunu da ekleyeceğim teşekkür ederim yorumunuz için diğer arkadaşların yorumlarını da bekliyorum insallah
İntel olması şart mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0FDA1336A
İntel olması şart mı?
render yada 3 boyutlu çizim programlarında işlemciye daha çok önem verilmesi gerektiği söyleniyor, intel'den iyi yada muadili bir işlemci varsa tabi ki o şekilde de yorumunuzu değerlendiririm.
tabi ama render konusunda hantal kalabilir ben bu sistemi her sene değiştirmek zorunda kalmayım en azından 2 sene gotursun benı dıye topladım intel haricinde amd ryzen 7 ile de sistem topladım görselde paylaştım iki sistem arasında 500 tl gibi bir fark var ama mesela ryzen 7 işlemciyi render için öneren de var. kararsızlık çok kötü arkadaşlar
hard78H
kullanıcısına yanıt
Programda tek çekirdek performansı önemliyse İntel, Render için Amd Ryzen, hem işlemci hem de ekran kartında Cuda çekirdeğine önem veren program ise Nvidia ekran kartı alabilirsiniz. Şu hazır sistem de güzel. Sayfada aşağı inip özelleştirebilirsiniz.