Şimdi Ara

8300 tl ye pc topluyorum yardım edin. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İkinci elde en son satılabilecek parca olur. Onun yerine 4930k iyi bir tercih olacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemoktem

Evet arkadaşlar tam olarak 8300 tlye msi gt70 de2 Extreme laptop almıştım.ama iade ediyorum ve yine aynı fiyatı sonuna kadar harcayarak en az 4 yıl oyunları ultra da oynayabilecek bir sistem istiyorum. Monitòrüm var. Asus pa248q. Oyun monitörü değil bende farkındayım ama oyun için bu monitörü değiştirmeye çok gerek yoksa değiştirmiyicem. Ya da pc yi topladıktan sonra 120 Hz bakarım belki. İlk defa pc topluyorum. Fazla bilgim yok. Ama kesinlikle sessiz çalışmasını istiyorum. Kasa da güzel gösterişli birşey olsun. İşlemci ekran kartı bu fiyata alınabilecek en iyi parçaları koyun işte. Birbirleriyle uyumlu olması da önemli.

Klavye mouse kulaklık falan var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Her 6 ayda bir üst seviye ekran kartı lanse edilen bir duzende 4 sene ultra oyun oynama isteği biraz ütopik oluyor.Naçizane görüşüm 4 bin tl yi aşmayacak bir sistem ve yetmediği noktalarda sistemi sürekli güncellemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 27 Mart 2014; 15:23:20 >

• MAXSTAR kullanıcısına yanıt
    ben arkadaşa forumdaki xeon e5-2687w den bahsediyorum. sıfır xeon e5-2687w alırsanız ikinci elde satması zor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87659570/f_/key_xeon%252Be5//tm.htm#87659570 1900tl istemiş.
  • serhatdaki S kullanıcısına yanıt
    Gönül ister ki 2 tane e5 almak. Fiyat iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

Saçmalık git gtx760 lı orta bütçeli sistem topla, hafif hafif upgrade edersin yenisi çıktıkça, o paraya başka elektronik ürünler, üst baş hatta araba bile alırsın. Yaşın kaç bu arada?

Ben upgrade etmiyicem diyorum siz yazıları okuyun ilk önce. Orta sistem falan da istemiyorum. Yaşım 19. Ayrıca yaşla ne alaka? Parayı ailem veriyor bilgisayarı ailem alıyor. Ben de en iyisini toplamaya çalışıyorum. Yer işgal etmeyin fazla Güle güle.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatdaki

takoz laptopu iade etmen iyi olmuş..2011pin forumdan arama yaparak xeon e5-2687w işlemciyi(1900tl) ve ana kart olarak rampage x79 black edition(1200tl) alırsan iyi olur. 4x8GB ddr3 ram işini görür. GTX770 alırsan yeter. mümkünse 256gb ssd+süper bir güç kaynağı ve kasa yaklaşık 5500tl yi bulur. Geri kalanla da sistemi upgrade edersin.

Ne GTX 770 i hocam benim laptopta ki kart 770 performansı nda zaten neden sürekli okumadan yorum yapıyorsunuz. Ben ekran kartını 780ti dan düşük istemiyorum. Lütfen düşük ya da orta sistem tavsiye etmeyin artık.

• quote:

quote:

Saçmalık git gtx760 lı orta bütçeli sistem topla, hafif hafif upgrade edersin yenisi çıktıkça, o paraya başka elektronik ürünler, üst baş hatta araba bile alırsın. Yaşın kaç bu arada?

Ben upgrade etmiyicem diyorum siz yazıları okuyun ilk önce. Orta sistem falan da istemiyorum. Yaşım 19. Ayrıca yaşla ne alaka? Parayı ailem veriyor bilgisayarı ailem alıyor. Ben de en iyisini toplamaya çalışıyorum. Yer işgal etmeyin fazla Güle güle.

4 yıl sonra o kadar para döktüğün sistemdeki performansı 2bin liralık sistemlerde görünce üzülme diye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Seni önemseyen aileni de düşünerek yazdık. Burası bir internet platformu yer işgaliymiş hele hele. İleride pişman olacağın birşey için tavsiye verenlere çemkirdiğine göre kişiliğin tam yerleşmemiş, tamam git al 8 binlik bilgisayarını ilerde baba parası yemeyi bırakınca anlarsın yaptığın hatayı.

• quote:

quote:

quote:

4 yıl sonra o kadar para döktüğün sistemdeki performansı 2bin liralık sistemlerde görünce üzülme diye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Seni önemseyen aileni de düşünerek yazdık. Burası bir internet platformu yer işgaliymiş hele hele. İleride pişman olacağın birşey için tavsiye verenlere çemkirdiğine göre kişiliğin tam yerleşmemiş, tamam git al 8 binlik bilgisayarını ilerde baba parası yemeyi bırakınca anlarsın yaptığın hatayı.

Sana anlatamadım heralde ben sizden sistem tavsiyesi istiyorum bütçe tavsiyesi değil. Sana sormuyucam kaç para harcamak istediğimi. Şu ana kadar senin bilgisayara harcadığının paradan az harcamışımdır ben. 10 senelik masaüstü var evde. Bu bilgisayarı kendim için sadece kendim için almıyorum evdeki herkes kullanacak. Ve eğer 4000 tl bütçe ayırmak istesek ayırırdık dimi niye ısrarla para konusuna vurgu yapıyorsun. Paramız var allaha şükür. Şimdi 8000 tlye sistem tavsiyesi yapacaksan yap yapmayacaksan konuşma. Ailemin bütçesini ileride ne olacağını hiç tanımadığım bir kişiden öğrenecek değilim. Bi bitmediniz şu forumda.

Ben sizden sadece 8000 tlye sistem tavsiyesi istiyorum. Diğer konulara karışmayın. İster üzülürüm ister çok gereksiz para vermiş olurum. Ona ben karar verdim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoktem -- 27 Mart 2014; 16:23:34 >

• 8300 liraya masaüstü bilgisayar mı

Yazık o kadar paraya birader bilmiyorum nasıl zenginlik varsa artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirJustice

8300 liraya masaüstü bilgisayar mı

Yazık o kadar paraya birader bilmiyorum nasıl zenginlik varsa artık

Yok hocam ya zenginlik yok o kadar

Öneriniz var mı?

• cemoktem C kullanıcısına yanıt
    Çevremde bilir kişi olsam da bu forumda sistem tavsiyesi için yeterli değilim kanımca

Ama geniş açılı bakmanı öneririm sadece kasa için 3000 hadi 4000 lira yeter fazla hatta abartı bence

8000 lira bir kasaya versem 4 tekerlekli birşey beklerdim açıkçası

Önerim ise ya farklı ihtiyaçlarını da karşıla bol bol ya da eşine dostuna hediye al
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathlyVisage

İsraf olmuş yukarıdakiler 4bine sistem ve düzenli upgradeler seni çok çok daha uzun süre ultrada götürür.

Cidden bu daha mantıklı

• Tdyromer T kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 22:10:42 >
  • Money SS pls
  • o kadar parayı gözden çıkaran biri standart bir monitör almamalı. oyun için 1080p öneriyorum ben çözünürlükten çok hertz'ten yana olsun tercihiniz.

http://gaming.eizo.com/products/foris_fg2421/

eizo foris fg2421

240hz ve diğer standart oyuncu monitörleri gibi tn değil kaliteli va panel. türkiye'de yok ama türkiye distribütörü odak kimya ile iletişime geçerseniz alabilirsiniz daha önceden fs2333 için aramıştım direk olarak kendilerinden satın alabileceğimi söylediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowboy_bebop

o kadar parayı gözden çıkaran biri standart bir monitör almamalı. oyun için 1080p öneriyorum ben çözünürlükten çok hertz'ten yana olsun tercihiniz.

http://gaming.eizo.com/products/foris_fg2421/

eizo foris fg2421

240hz ve diğer standart oyuncu monitörleri gibi tn değil kaliteli va panel. türkiye'de yok ama türkiye distribütörü odak kimya ile iletişime geçerseniz alabilirsiniz daha önceden fs2333 için aramıştım direk olarak kendilerinden satın alabileceğimi söylediler.

Hocam şu an kullandığım monitör pek de standart sayılmaz aslında 1400 tl fiyatı şu an. 1080p. Sadece oyun için değil. Ama ben çok da tepki süresine takılmıyorum. 1 ms yada 5 ms ben farkedemem zaten aradaki farkı. Sadece Hz yüzünden de yeni monitör almak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoktem -- 28 Mart 2014; 8:16:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ops

quote:

Orijinalden alıntı: uluc2000

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

bu sistemi al kalan paraya 3-4 yıl sonra upgrade yaparsın emin ol çok daha iyi performans alırsın
    INTEL CORE I7 4820K SOKET 2011 3.7GHZ 10MB ÖNBELLEK İŞLEMCI 893 TL
    MSI X79A-GD45 PLUS INTEL X79 SOKET 2011 DDR3 2400MHZ(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 551 TL
    ZOTAC GTX780 O.C. GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.2 EKRAN KARTI 1398 TL
    CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM 208 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 171 TL
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA 520 TL
    TOPLAM 3741 TL
    KINGSTON 120GB V300 SERISI SATA 3.0 CACHE SSD (OKUMA HIZI 450MB / YAZMA HIZI 450MB) 199 TL

Biliyorum daha iyi performans alabilirim ama ben ekran kartını ileride değiştirmeyi düşünmüyorum ya da herhangi bir parçayı. Mesela 6 yıl Sonra değiştirecegim zaman hepsini birden değiştirmeyi tercih ediyorum. Belki alacağım sistem gereksiz iyi olacak ama olsun ben en iyisini almak istiyorum zaten.

Ya kusura bakmayinda cok cahilsiniz valla ugrasilmaz sizle. Oyun icin olmayan bi islemciylemi 5-6 yil oyun oynayacak ?!?!?! Bilmediginiz konular hakkinda konusmayin. 4930k hem 4960x den oyun performansi daha iyi hem oda 4-5 yil goturur koç rahat ol, hadi oğren gel ;)

+918182728

• anakartların şahı ve üstün performanslı,overclock sampiyonu

MSI Z87 XPOWER Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

http://www.vatanbilgisayar.com/z87-xpower-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhzocsata-30-usb-30-anakart.html

http://tr.msi.com/product/mb/Z87_XPOWER.html#overview

Intel® Z87 Express Yongaseti

LGA 1150 soketli 4. Nesil Intel® Core™ / Pentium® / Celeron® işlemcileri destekler
    DDR3-3000(OC) bellek desteği
    USB 3.0 + SATA 6Gb/s desteği
    32 Fazlı DigitALL Power tasarımı
    Multi-GPU: 4'lü NVIDIA SLI & AMD CrossFire desteği
    OC Certified: Military Class Burn-in Testlerini geçmiştir
    Military Class 4: En yüksek kalite ve kararlılık
    OC Genie 4: 1 saniyede hızaşırtma
    Click BIOS 4: Sisteminize kolay ince ayar
    PCI Express Gen 3: Dünyanın İlk PCI Express Gen 3 Anakart markası
    Audio Boost: Gerçek ses kalitesi ile kulaklarınızı ödüllendirin
    Killer Ethernet: Gecikmeye Son!
    Sound Blaster X-Fi MB3: Kulaklıklarda muazzam Surround, Oyunlarda geliştirilmiş ses deneyimi
    Lucid Virtu MVP 2.0: Benzersiz Oyun Tepki Performansı
    Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, Intel® Wireless Display

• OC Certified
    • Lightning DNA'sı ile üretildi
    • Geliştirilmiş bileşenler
    • Geliştirilmiş güç
    • Geliştirilmiş termal tasarım
    • Military Class Bileşenler
    • En temiz PCB
    • Optimize edilmiş OC BIOS
    • OC Essentials
    • DigitALL Power PWM

• 8000 tl bütçe ile ben pc alacak olsam

1.Sisteme en azından 16 gb ram alırdım...(Günümüzde 4gb ram oyunların yuzde 90'ında yeterli...önümüzdeki 5 yıl içerisinde de 8gb'ın bile yeterli olacağını düşünüyorum ama madem para bol 16 olsun...)

2.işlemci olarak intel 4770k alırdım...(Günümüzden 6-7 yıl öncesinde çıkan ilk nesil 4 çekirdekli işlemciler bile oyunların yuzde 90'ına yetiyor, bugünkü 4770k'nın da en az 5 yıl sıkıntı çıkarmayacağını öngörüyorum...)

3.anakart olarak z87 çipsetli sli & crossfire yapabileceğin kaliteli bir marka alabilirsin...(örn. asus maximus formula vi serisi gibi)

4.ekran kartı olarak ise bu paraları verdikten sonra tek kart almazdım...ama bu işlerden anlamak lazım...uğraşamam diyene gtx titan tavsiye ederim...

5.1000 watt modüler güç kaynağı ve şık bir full tower kasa ile sistemi tamamlardım...

yani benim hesabıma göre

16gb ram hangi marka model alırsan al ortalama 500 tl, i7 4770k işlemci artı kaliteli soğutucu 900 tl + 400 tl = 1300tl, asus maximus formula vi anakart 900tl

şimdiye kadar 2700 tl harcadık...ekran kartı için de 2500 tl verdik...toplam 5200tl oldu...

kasa olarak coolermaster haf x 942 kasaya 500 tl, 1000 watt modüler güç kaynağına da 600 tl verdik...toplamda 6300tl ye ulaştık...

sistem için 250 gb ssd'ye 500tl, depolama için de 4tb hdd'ye de 500 tl verdik ve toplamda 7300 tl oldu...geriye 1000tl kaldı...

bu paraya da eğer simulasyon tarzı araba yarışlarından hoşlanıyorsam logitech g27 direksiyon alırdım...

• -intel 4930 da yukarısına çıkma, oyun için fazlası israf. aslında oyun için 4670k den fazlası israf ama senin durumunda sli yapılacağı için 4930 mantıklı.
    -ekran kartı referans olmayan r9 290 crossfire. ya da gtx 780 sli. 780ti ye gerek yok, 290x e de gerek yok. arada pek bir perf farkı yok zaten sli veya xfire ile.
    -anakartta uçmuş arkadaşlar 8000 tl deyince ama inan hiç gerek yok o amiran gemisi anakarta. x79 un orta ayarın biraz altı bir anakart her işini görür fazlasıyla. bunların çoğu marketing tuzakları. yok içindeki ses kartı iyiymiş yok 100-200mhz daha fazla oc oluyormuş yok extra bakırmış falan filan. hepsi hikaye.
    -monitör için kesinlikle asusun yeni monitörü beklemeni öneririm. 1440p de 120Hz ve G-snyc destekli. rüya gibi. bunu alırsan ekran kartını nvidia alacaksın haliyle(g-sync). 1440p de 120 hz almak için sli de şart. Türkiye fiyatı muhtemelen 2500 tl falan olur ama değer kesinlikle.
    -klavye-mouse-headset, en iyilerinden.
    -iyi bir kasa, fazla uçma yine. işlemci soğutusu noctua d14 ya da onun ayarında bir hazır su soğutma.
    -x79 olursa 4 tane 4gb ram.
    -windows+programlar için bir ssd, oyunlar için ayrı bir ssd. ben olsam bir de torrent buffer ssd si alırdım ama ne kadar kullanıyorsun bilmiyorum torrenti. (gereksiz diyecek arkadaşlar için açıklama: inen dosyaları organize etmek işkence oluyor hdd ile. çoğu zaten rar içinde, onu oraya kopyala, arşivden çıkar falan filan)
    şu haliyle bile 8300 ü geçmiş olabilir, geçiyorsa x79 yerine z87 al, 4770k kullan bayağı bir tasarruf olur, ramler falan da 2 ye düşecek. hatta direk 4770 al bence, 5-6 fps farkederse eder. ona rağmen 120 nin altına düşeceğini sanmıyorum. (crysis müstesna)

o monitörü almayı çok isterdim kendim de... bakalım nasip

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.