selam, eylül 1985 doğumluyum ve şuan kamu yönetimi 3. sınıf öğrencisiyim
29 yaş muhabbeti kafama takıldı, mevzuatlarda 29 yaşını dolduranlar diyor,
şimdi ben 29 yaşımı 2015 in eylülünde doldurup 30a giriyorum, yani 2015 eylülde öğrenci olsam bile askere alıyorlar,
yoksa 29 yaşına bastığım 2014 eylül mü geçerli
quote:
Orijinalden alıntı: mrtylvz
selam, eylül 1985 doğumluyum ve şuan kamu yönetimi 3. sınıf öğrencisiyim
29 yaş muhabbeti kafama takıldı, mevzuatlarda 29 yaşını dolduranlar diyor,
şimdi ben 29 yaşımı 2015 in eylülünde doldurup 30a giriyorum, yani 2015 eylülde öğrenci olsam bile askere alıyorlar,
yoksa 29 yaşına bastığım 2014 eylül mü geçerli
Doğduğun günden itibaren 29x365 gün geçtiği anda ister öğrenci ol ister memur askere alıyorlar. 29 sene bittiğinde alıyorlar.
Yani 2014 senesinin Eylül ayında senin yaş doluyor. Eğer 15 Eylül doğumluysan 16 Eylül 2014'te askere alınman için işlem yapılır ama ne zaman asker olursun bilmem. Hemen ertesi gün mü alırlar yoksa en yakın dönem mi alırlar bilmem.
bildiğim kadarıyla hemen askere alınmıyor, bir sonraki dönem bekleniyor, eğer bir sonraki dönem çok yakınsa zaten başvuru tarihi geçmiş olacağı için, diğer döneme kalıyorsun. öyle apar topar götürme durumu yok.
şuanda 31.12.2014 tarihine kadar tecilim var
Ben de benzer durumdayım. 84'lüyüm ama master'dayım. Sanırım bu dönem bitiremezsem askere alınacağım. Tecilin varsa tecilin süresince gitmeyeceğin kesin ama okul kayıt yapmana izin vermeyebilir. Öyle olursa da 15 ay askerlikten başka şans kalmıyor ne yazık ki.
Lisans öğrencileri için yaşın 32'ye çıkarılması için uğraşıyordu bi arkadaşım. şöyle bir site yaptı hatta askerlik29dan32ye.com/ Burada aradığın sorulara cevap bulabilirsin belki ama master'la ilgili durumu bilemiyorum ne yazık ki.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme