Şimdi Ara

8600GT sonic+ alsam yetermi? nasıl vmod yaparım? sorularının cevabı buyurun içeri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
6.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay be. peki bu uçlu kalemle olurmu bide 8800gts msi a yapılırmı?
  • Bu kartın (gpu'nun) o/c'suz sıcaklığı ortalama nedir, bir de vmod olmadan yaklaşık hangi değerlere çıkabiliyoruz?
  • Bende de var bu kart 700/1900 de stabil şu ana kadar.
  • @dodi resim kalemi diye tabir edilen 2B kullanmalısın yada bildiğin HB kurşun kalem. kırtasiyeden alıver kaç para sanki 8800gtsye bu yöntemle olmaz onun için direnç falan bağlıyorlar

@phalanx bahsettiklerinin hiç birini denemedim kartı henüz kasaya takmadan direk vmod girdim ve zalman soğutma taktım.

@dusunsel o değerlere stok volt ve fan ile çıkabiliyorsundur
  • Bende aynı kart, O/C'suz halde boşta 45-50 derece, oyunlarda 55-60 derece civarında idi.
    Şu anda Stok fan ile 735/2150 olarak kullanıyorum stabil.Boşta gene 45-50 derece,Full load'da 67-68 dereceye kadar çıkıyor.
    Kartı 80 dereceye kadar zorlayabileceğimi düşünürsek, Voltaj ile Gpu en az 850 görür gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxmaN -- 15 Ekim 2007; 0:17:34 >
  • @ Mumi35

850/2300 harika bir hız...Harika skorlar.Tebrikler.

Benim Düz sonic 850/1800 yapıyor.

işlemci direnci 530ohm.

Boşta 50C yükte 75-79C görüyor.

Soğutma revoltec graphic freezer pro.

3dmark05 skoru 13750.
  • Fena değil seninde storm düz sonic modellerle sonic+ modeller sonuçta aynı gpu olduğu için 3 aşağı 5 yukarı gpu bazlı aynı sonuçu doğururki sendende görülüyor bu zaten izmirde soğuklar başladı ben 1000'e doğru kasıcam bi ara
  • 8600 daha piyasaya çıkmamıştı.
    Yanlış hatırlamıyorsam vrzone idi. 1000mhz çekirdek hızına çıkıp, efsane olmuştu.
    Forumda sırf 1000mhz'lik 8600gt tartışılıyordu bir ara.

1000mhz benim de hayalim...

Forumda daha önceden bu hıza stabil olarak çıkan oldu mu acaba?
  • evet vrzonede bende görmüştüm onu hatta bende takınca yaparm belki demiştimki 950mhz denedim tabi stabilteyi ayarlayamamıştım ancak sıcaklığı görünce gözüm korktu tabi daha çok sıcaktı havalar bir ara deniycem tekrar bakalım nereye kadar gidicez
  • ohm değerini düşürünce hız artıyor değil mi, yanlış anlamadıysam?

Ayrıca bu uçları yanlış yere dokundurursak kart yaşamını yitirmez, değil mi
  • Voltmod işlemini uygularken tabi kartın çalışmadan yapıcaksınız anakarta takılı yapıcaksanızda psudan gücü kesin. ohm değerini düşürmek voltaj arttırımını sağlıyor voltaj artıncada enerji arttığı için doğal olarak daha fazla hıza yükselebiliyor
  • Yok, onu anladım da o karta değdirdiğiniz uçları yanlış bir yere değdirirsek sorun olur mu?
  • O çalışmıyokenki konumda birşey olmaz kullandığımız alet direnç ölçmek için her hangi bir akım vermiyor dilersen kendi direncini bile ölçebilirsin
  • süper çalışma olmuş tebrikler ekran kartına Vmod yaparken kullandığı fanıda unutmamak lazım
  • Ya ne yapsam aklım karıstı. Saphire gddr4 lu 2600 xt mi alsam bu kartımı. 2600xt default da 8200 puan fala nalıyor sanırım.bu kart ise vmod ve o.c. ile 15.000 puan muthiş.ama şunu merak ediyorum. Lcd ekranlarda ati den aldıgım goruntu kalitesini hiçbir nvidiadan alamamıstım.hala durum aynımıdır.Lcd ekranda goruntu kalitesi cok farklımı halen bu iki firmanın kartları arasında.
  • saphire 2600 xt = 106$ + kdv ye aldım. az daha ya dedim oyun onyamıyorum at ide lcd de iyigoruntu veriyor 2400xt aldım bir baktım 62 bit.71$ gittim 106$ a 2600 xt aldım hem ddr3 hem 128 bit hemde cok daha ustun başarımı var :)
  • tek kelime ile emek ge saygı diyelim ama sonuçta bu kart a ne yaprsanız yapn 8800gt yaklaşamaz tabi kıyaslanamaz bi 10 fps artar sadece bence degmez vmoda felan ben 8600gt mi yakında satacam duyrulur şimdiden düşnmeye başladım gözümü 8800gt ye diktim
  • quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

tek kelime ile emek ge saygı diyelim ama sonuçta bu kart a ne yaprsanız yapn 8800gt yaklaşamaz tabi kıyaslanamaz bi 10 fps artar sadece bence degmez vmoda felan ben 8600gt mi yakında satacam duyrulur şimdiden düşnmeye başladım gözümü 8800gt ye diktim

Bence git bi işlemci al
  • Öncellikle çalışman için tebrik etmek istiyorum.

Sormak istediğim şey kalemle karalama metodunu tam olarak anlamadım. Kalemle o direnç gibi şeyin uzerini karalıyorsunuz, direnç değeri kalemi iice bastırarak mı yoksa ustunu iice karalayarak mı değiştiriyorsunuz?
    Bir sorum daha olcak ramlerede vmod yaptığım halde 1900mhz de bile sistem kitleniyor nerde yanlıs yapmış olabilirim

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

tek kelime ile emek ge saygı diyelim ama sonuçta bu kart a ne yaprsanız yapn 8800gt yaklaşamaz tabi kıyaslanamaz bi 10 fps artar sadece bence degmez vmoda felan ben 8600gt mi yakında satacam duyrulur şimdiden düşnmeye başladım gözümü 8800gt ye diktim

o imzadaki işlemci prescott mu yoksa ben mi yanlış görüyorum?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.