Şimdi Ara

89/2 AFYON EMİRDAĞ 3.JANDARMA ER-EĞİTİM TABURU BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
18.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim erkek arkadaşımda afyon emirdağa gitti 27.05.2009 tariihinde teslim oldu 3.bölüğe düşmüş nolur anlatırmısınız nsl bir yer hiçbişi bilmiyorum nereye gönderirler bilgi verin lütfen
  • selam askerim 27;

Öncelikle allah kavuştursun sizi. umarım ayrılmazsınız ve dönüşünde evlenirsiniz. Bende acemi birliğimi 4. Bölükte yaptım. 3. bölükle yanyana... ben kış ayında acemilik yapmıştım ve bizim gerçekten çok zordu. inanılmaz soğuktu. yazınında çok sıcak olduğunu söylerlerdi. Çekerse sıcaktan çeker. Eğitim bizim zamanımızda çok ağırdı. fakat 87/4 tertiplerden 3 kişi kalp krizi geçirmiş o yüzden eğitimi azaltmışlar. Komutanları serttir. Orda kadrolu askerler yani çavuş ve onbaşılar komutan gibidir. dayak atarlar bende yedim dayaklarını... orda cezeevi eğitimi alacak ve usta birliği herhangi bir şehirde cezaevinde olacak. arkadaşına söyle meslekçi seçilmesin di,rek doğuya gönderiyorlar. Benim birçok arkadaşım istanbul da ki cezaevlerine düşmüştü. yani seni düşünmek için çok zamanı olacak. Birde gönderebilirsen bol bol mektup gönder... bana da ilaç gibi gelirdi sevgilimden gelen mektuplar... soracağın sorular olursa beklerim.. benim aklıma gelenler şimdilik bunlar...

quote:

Orjinalden alıntı: askerim27

benim erkek arkadaşımda afyon emirdağa gitti 27.05.2009 tariihinde teslim oldu 3.bölüğe düşmüş nolur anlatırmısınız nsl bir yer hiçbişi bilmiyorum nereye gönderirler bilgi verin lütfen

• Evet gittiğinizde sizi görüştürürler. ama c.tesi öğleden sonra gitmeye bakın... yada hafta içi sabah iştimadan önce orda olun. Yoksa eğitimde olacaklarından Taburda bulamazsın...

quote:

Orjinalden alıntı: asker yasin

merhaba benım sözlüm AFYON EMİRDAĞ 3.JANDARMA ER-EĞİTİM TABURUNDA acaba ben oraya gıtsem bıldıgım kadarıyla onlar dışarı çıkamıyor yemin törenı olmadan 26.05.2009 da gıttı yenı yanı acaba bız gıtsek onu görmeye izin varmıdır. görme şansımız varmıdır ve o bızı arayabılırmı... aramadı merak ettim. lütfen cvp yazınız şimdiden teşekkür ederim buarada belki tanışırsınız.. adı YASİN ALTUNTAŞ onu çok özledim..
  • Selam herkese benim nişanlımda Afyon Emirdağ' da dün teslim oldu.. Bu gün aradı konuştuk... açıköğretimde öğrenci şu an tecilini bozdurup gitti. Beni aradığında sınav bilgilerini istedi muhtemelen izin çıkarıcamsınava girebilmek için dedi. Sınav bu hafta sonu 30-31 mayıs sizce çıkabilirmi? Daha dün asker oldu
  • evet büyük ihtimalle izin vereceklerdir...

quote:

Orjinalden alıntı: LADY_DRIVER34

Selam herkese benim nişanlımda Afyon Emirdağ' da dün teslim oldu.. Bu gün aradı konuştuk... açıköğretimde öğrenci şu an tecilini bozdurup gitti. Beni aradığında sınav bilgilerini istedi muhtemelen izin çıkarıcamsınava girebilmek için dedi. Sınav bu hafta sonu 30-31 mayıs sizce çıkabilirmi? Daha dün asker oldu
  • siz emirdağ da mısınız
    quote:

Orjinalden alıntı: SELCUK34

evet büyük ihtimalle izin vereceklerdir...

quote:

Selam herkese benim nişanlımda Afyon Emirdağ' da dün teslim oldu.. Bu gün aradı konuştuk... açıköğretimde öğrenci şu an tecilini bozdurup gitti. Beni aradığında sınav bilgilerini istedi muhtemelen izin çıkarıcamsınava girebilmek için dedi. Sınav bu hafta sonu 30-31 mayıs sizce çıkabilirmi? Daha dün asker oldu

• emirdağda 2004 yılında yılında acemi birliğimdi. Birinin sınav için izin aldığnı duymuştum. Keşke bizde açık öğretimde olsak da izin alsak falan demiştik :)
  • inşallah dediğinizgibi olur. Bide bişey daha sorucam ben askerlik şubesini arasam nişanlımla görüşebilirmiyim ?
  • Maalesef görüşemezsiniz. onun seni araması lazım. Yatakhanelerin dışında telefon klübeleri var. Onun seni aradığı numaradan arayabilirsin? aradığında hangi bölük ve hangi posta olduğunu söylemen lazım ama çok bekletirler parana yazık olur. Biraz sabret bi alışsın o seni arayacaktır. ama o aramazsa senin onu bulman dediğim gibi zor olacak :( Bol bol mektup yaz...

quote:

inşallah dediğinizgibi olur. Bide bişey daha sorucam ben askerlik şubesini arasam nişanlımla görüşebilirmiyim ?
  • benim tel sıkıntım yok cepten arayabiliyorum ücretsiz tüm sabit hatları beni telefon kulübelerinden arıyor. geri aradığımda cevap yok bölüğü ile ilgili bi bilgi vermedi ama bu gün 4-5 kere aradı beni. Mektupta yazıyorum ama adres tam olarak belli olmadığı için yollayamıyorum :( Biraz daha beklemem lazım sanırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: SELCUK34

Maalesef görüşemezsiniz. onun seni araması lazım. Yatakhanelerin dışında telefon klübeleri var. Onun seni aradığı numaradan arayabilirsin? aradığında hangi bölük ve hangi posta olduğunu söylemen lazım ama çok bekletirler parana yazık olur. Biraz sabret bi alışsın o seni arayacaktır. ama o aramazsa senin onu bulman dediğim gibi zor olacak :( Bol bol mektup yaz...
  • arkadaşlar selamlar: 89/2 tertiplerin yemin töreni ne zaman bilen varmı?
  • 26 HAZİRAN YEMİN TÖRENLERİ VAR...

bu arada nişanlım geldi izne bu gece geri dönüyor allahın izniyle. Şöför olarak ayırmışlar şimdilik. bilecik sögüte gidebilirsiniz falan demişler sizce doğrumudur. Bileciğe giderse ordan muhtemelen doğuya yolluyolarmış bana bu konuda bilgi verin lütfen merak ediyorum. Şöförler arasında da üniversitelileri meslekçileri ayırırlarmı?
  • 85/3 olarak usta birliğimi tamamladığım yerdi emirdağ muhaberede idim Süleyman Yılmaz yine tabur komutanıydı ama kıdemli binbaşıydı benim yaptıgım donemlerde yeni gelmişti şimdi yarbay olmuş..

arkdaşlar bence hiç kasmayın kendiniz emirdağdan daha kötü yerler var ben acemiliğimi manisa kırkağaç jandarma komando er eğitim alayında yaptım meslekçi seçilerek emridağa gönderildim jandarmada acemilik süresi 75 gündür aşağı yukarı... ben 1 ay kaldım kırkağaçta eve geldiğimde tanınamaz halde idim ben emirdağda 4 devre acemi gönderdim vee şöyle bir baktığımda benim yaptıgım acemiliğin yanında solda sıfır kalır o yuzden içiniz ferah olsun dua edin emirdağa düşmüşsünüz

sınavlarda illaki izin verirler nazi kampı değil orası ayrıca isteyen yemin töreni yapmadanda sevdiklerini görebilir ziyaretci olarak gidip ısım soyad soyleyın tabur içerisinde gorusme salonu vardı tabı bundan 4 sene once :DD

ayrıca bu taburun taşınma işi bizim zamanımızdada konusuluyordu hala taşınmamış demekki

hiç bir şeyi dert etmeyin önemli olan askerliğe başlamaktır 460 tan 459 a düştüğün an askerliğin bitti demektir unutmayınki o cesareti gösterip askerden kaçan türlü bahaneler içinde, arayışları olan bir sürü çakal var

BU ülkenin eskiden olduğundan çok mehmetçiğe ihtiyacı var

Ne Mutlu Türküm Diyene

hayırlı teskereler

• quote:

26 HAZİRAN YEMİN TÖRENLERİ VAR...

bu arada nişanlım geldi izne bu gece geri dönüyor allahın izniyle. Şöför olarak ayırmışlar şimdilik. bilecik sögüte gidebilirsiniz falan demişler sizce doğrumudur. Bileciğe giderse ordan muhtemelen doğuya yolluyolarmış bana bu konuda bilgi verin lütfen merak ediyorum. Şöförler arasında da üniversitelileri meslekçileri ayırırlarmı?

yaa gözüm doğu batı asya avrupa ne fark eder askerlik askerlik doğu olsa ne değişecek batı olsa nee eğer kaderde varsa allah korusun batıdada olur... sen duanı eksik etme yeter onun için
  • Batı tarafına gelmesini şu nedenle çok istiyoruz, daha sık gidebiliriz yanına hatta evci bile çıkabilir, doğuya giderse yanına zor gideriz belkide hiç gidemeyiz yoksa tabiki doğu batı farketmiyor. Ha doğu çıkınca üzülürmüyüz hayır... hep dua ediyorum sadece nişanlım için değil tüm askerler için allah onları korusun diye
  • 78 e 4 yaptım düşünün artık :)

eksileri :

buz gibidir ben kuru soğuğa denk gelmişdim kasım aralık sanırım selam veremiyorduk okadarda soğuk :)

eğitim alanları rezildir devamlı 5-6 km ötedeki bir dağ var kasabanın içinden yürüyerek oraya gider gelirsiniz uygun adımda başınızda çobanlar

eğitim arası verilen molada çay sidik gibidir termosda şekersiz acaip birşy hiç içme daha iyi kolaya talim

koğuşlar hak getire belkide orarılmışdır biraz ama sanmam

tuvaletler yorum bile yazmıyorum sonuçta tatile gitmiyoruz :)

artıları :

???????????????????????????????????????

düşünüyorum düşünüyorum beynim error verdi amk :)
  • Tesadüfen şimdi dolanıyordum :) öyle bi bakayım dedim. 22/05/2011 de başka bir forum da bunları yazmıştım.

Herkese merhabalar...

1984/3 Acemi birliğim Afyon/Emirdağ, usta birliğim Ankara/Sincan F-Tipi Cezaevi.

Emirdağ'da günde 4 mevsim değişiyordu, diğer taraftan Adaçalı'da tepemizden ucaklar geciyor. Birde o 45 dakikalık moladan sonraki 15 dakikalık dinlenme molası işkenceydi.

Tuvalete mi gireceksin, poğoçamı alıp yiyeceksin yoksa sumu içeceksin...

Zaten süre kısıtlı birde hepsinde aşırı sıra oluyordu ki; çeşmenin de az akması ayrı bi eziyetdi.

Ben 2.bölükteydim (Flama bizdeydi) Sabahtan öğlene kadar olan eğitim soguk, öğleden sonraki eğitim sıcak oluyordu.

Bayram Uzman Komutanımızın ve özellikle Cevdet Astsubay Komutanlarımızın nöbetçi olduğu zamanlar sıkı geçiyordu. Hatırladığım Cevdet Astsubay Komutanımızın 40 küsür başarı belgesi vardı (öyle diyordu) ve tam bir komandoydu.
    Kolluk onda olduğu gün 2.bölük için cehennem günüydü. 1. ve 2.bölük Jandarma eğitimi, 3. ve 4.bölük Komando eğitimi alıyordu. 1.ve 2.bölük keleş, 3. ve 4.bölük G-3 kullanıyordu.

Emirdağda acemi birliği bitene kadar rahat yoktu. Son güne kadar eğitimler sıkı oluyor (yemin töreninden sonra başlıyor)

Eğitim alanı (Adaçal) ile bölük arası hatırladığım 3 KM idi. Sabah eğitim için gidip, öğlen yemek için dönüyorduk. Yemekten sonra tekrar Spor (Koşu) için Adaçal'a tekrar gidiyorduk.
    Hatırladığım ortalama 3-5 KM Adaçal'da koşu olurdu. Gün içinde ortalama 15-18 KM sarfedilirdi. Ben sağlık sorunlarımdan dolayı Adaçal'da sadece tek bir sefer koşu yolundan geçtim.

Flama 2. bölükte olduğu için en çok 2. bölüğün üzerinde duruyorlardı ve en başarılı bölük 2.bölüktü. Aslında 10. bölükmüydü öyle bişi vardı tugay, alay gibi bi durumlar vardı ama tam hatırlamıyorum.

O depoların orda büyüklerimizin karaladığı yazıları görürdük (65/3 - 66/2) gibi...

Genellikle 1. ve 2.bölüğe düşenler şanslıydı. Jandarma eğitimi aldıkları için genelde; Ankara ve yakın Şehirlere dağtım oluyordu. Ama 3. ve 4.bölük Komando eğitimi aldıgı için (1. ve 2.bölüğe göre eğitimleri daha zordu) Usta birlikleri doğu bölgesine çıkıyordu.

Ben hala haftada 2-3 kez rüyamda Askerim ve çok acaip oluyor. Herdefasında aynı konu ama, farklı yer ve kişiler oluyor. Askerliğim bittiği halde beni hala orada turuyorlar, diyorum askerliğim biteli 10 sene oldu benim burda ne işim var ama bir türlü bırakmıyorlar.
     89/2 AFYON EMİRDAĞ 3.JANDARMA ER-EĞİTİM TABURU BURAYA 89/2 AFYON EMİRDAĞ 3.JANDARMA ER-EĞİTİM TABURU BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikretKISA -- 4 Nisan 2024; 2:24:46 >

• 81/1 olarak şubat-mart 2001'de ordaydım. 13ncü bölükteydim. 9,10,11nci bölükler tabur girişine yakın, 12,13,14ncü bölükler daha yukarıda idi. 13 ve 14ncü bölüklerin banyo sorunu vardı. haftasonu banyo yapabiliyorduk sadece. 13ncü bölüğün ayrıca sabahları tuvalet tıkanma sorunu vardı ki kronikti yani sürekli aynı traş saatinde tıkanırdı. Tabi bunda tabur binalarının eski olması ve bölüklerin her birinin 160 kişiden oluşması önemli etkendi.

Eğitim kışlası taburdan ayrıydı, yerleşim yerinden marş söyleyerek kışlaya eğitime çıkardık. Tabur ile kışla arası marş söylemeyen arkadaşların kepini alıp fırlatma geleneği vardı bizde. o an hiç hoş gelmiyor insana ama şimdi bakınca eğlence gibi anımsıyorum.

Eğitim kışlası şubat-mart ayları hava çok soğuktu. ağaç sayısı azdı, onlarda bodur küçük ağaçlar olduğundan soğuk rüzgar etkiliydi. abartı olacak belki ama soğuk rüzgarın karnımdan geçişini hissederdim, öyle yani. 19 kişilik posta, soğuktan korunmak için hilal şeklinde eğitim düzeni alırdık, posta çavuşu eğitimi anlatırdı. anımsadığım kadarıyla bu noktada ezber çok önemliydi. çavuş o sırada hangi askere ne sorarsa, ne anlattıysa biraz önce, aynısını ondan duymak istiyor. genelde bu soruları eğitim astsubayı oradayken soruyorlardı.

Eskişehir'den kalkan F4 Phantom savaş uçakları geri dönüş manevrasını emirdağ kışlası hava sahasında yaparlardı. görsellik açısından iyiydi ama hava rüzgarsız olduğunda (yani daha az rüzgarlı havalarda) gürültü bakımından F4 savaş uçakları epey uğultu çıkarıyorlardı. genelde 2'li geliyorlardı savaş uçakları. sanırım onlarda da badi kuralı vardı. rüzgar sesi uçak uğultusunu bastırıyordu bazen, işte öyle rüzgarı vardı emirdağ'ın!

yemin töreninden sonra çarşıya çıkmak serbest. hatta hem cumartesi hem pazar çıkılabiliyordu eğer cezanız yoksa. tabur komutanı 200 metre atışlarını beğendiği için de vermiş olabilirdi o 2 günü, şimdi tam hatırlamıyorum. 2 haftasonu iznim varken 2 gün peşpeşe hiç çıkmadım. zaten emirdağ esnafı askere masefeli yaklaşıyordu. internet kafeden başka bir yere de gitmezdim. cumartesi-pazar tabur içinde "Karahisar Kalesi Yıkılır Gelir" türküsü çalardı. erkek sanatçı söylerdi. sanatçının adı pek bilindik biri olmamasına rağmen harika bir sesti o, biliyordum adını ama şu an hatırlamıyorum neyazıkki. sesi kıraç'a benziyordu ama Kıraç değildi.

neyse... Emirdağ'dan Bursa cezaevi'ne düştüm ve 16 ay orada görev yaptım ki orası da ayrı bir güzellik idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmp61 -- 3 Ağustos 2015; 18:27:57 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.