Arkadaşlar arabam için 8ohm 100W oto anfisi yapmak istiyorum öle çok karışık bir devre olsun istemiyorum. elimde 42cm bir adet sub var onu bağlıycam. Arkada pandizota takılı iki adet sony xplod hoparlör var teyibin arka çıkışlarını anfi için giriş olarak kullanıcam. bu şekilde bir devre varmı? nette o bir çok anfi devresi var fakat bunlar genellikle simetrik besleme ile ve 4 ohm da çalışıyorlar. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla. Profescobar...
Arakadaş bildiğim kadarı ile 12V ile arabada çalışmak için tasarlanan yüksek güçlü Tda7560 var... Bu entegrenin 4 tana hoparlör çıkışı var ve her biri 8 Ohm empedans hoparlöre yaklaşık 45 Watt veriyo... Yani toplam 180 Watt filan...
Bu entegrenin şu anda elimde devre şeması yok ama google de aratırsan bulursun... Bir çok Türk sitesinde şema ve denemeler sonucun elde edilen veriler yazıyo... Ayrıca devre oldukça sade (yanlış hatırlamıyosam 5-6 tane küçük kondansatör ve bir kaç direnç filan) Şimdiden başarılar
yanlış tda7560 2 ohmda bile 45 watt vermez entegrenin gerçek ses gücü 4 ohm da 27 watt civarıdır.
eğer tek kanaldan yüksek güç almakk istiyorsan tek entegre var tda1562q bunu yap derim 70 watt gibi bi çıkışı var
yetmez diyorsan smps yapmalısın benim gibi sonra istediğin amfiyi yapıp çalıştırmalısın o kadar.birde teybin arka çıkışları demişsin direk o çıkışlardan amfiye giremezsin teyp yeni birşeyse mutlaka zerinde tos fişin gireceği iki soket vardır bunlar amfi çıkışlarıdır o çıkışları amfiye gireceksin.eğer böle bir çıkış yoksa ekstra bir devre yepman gerekecek
quote:
Orjinalden alıntı: sezer1247
yanlış tda7560 2 ohmda bile 45 watt vermez entegrenin gerçek ses gücü 4 ohm da 27 watt civarıdır.
eğer tek kanaldan yüksek güç almakk istiyorsan tek entegre var tda1562q bunu yap derim 70 watt gibi bi çıkışı var
yetmez diyorsan smps yapmalısın benim gibi sonra istediğin amfiyi yapıp çalıştırmalısın o kadar.birde teybin arka çıkışları demişsin direk o çıkışlardan amfiye giremezsin teyp yeni birşeyse mutlaka zerinde tos fişin gireceği iki soket vardır bunlar amfi çıkışlarıdır o çıkışları amfiye gireceksin.eğer böle bir çıkış yoksa ekstra bir devre yepman gerekecek
Yanlışlık için kusra bakmayın anfi devreleriyle uzun zaman önce ilgileniyordum onun için aklımda öle kalmış
quote:
Orjinalden alıntı: sezer1247
Seninki de yanlış Tda1562q süper entegredir ama 8 ohmda 70 watt mümkün değil. Anca yarısından çok az daha fazlası. O da %10 thd ile. Normalde düzgün bir thd ile 8 ohmda ancak 25 W filan elde edebilir.
ben 8 ohm ibaresini kullanmadımki 2 ohmda verir
valla işin kötü tarafı benim teyipde anfi çıkışı yok. olsa canım feda. :D o yüzdende araya bir devre yapılacak zaten :D
Teybi aç, içindeki ampli entegresini bul numarasını al, katalogtan bul entegreyi hangi pinler giriş öğren. O girişleri devreden ayır, onlar yerine yeni amplinin girişlerini bağla.
baba alalı 1 ay oldu be hiç uğraşamam yazık olur canım sony e.
:D ben devre yapayın en iyisi.
quote:
Orjinalden alıntı: profescobar
baba alalı 1 ay oldu be hiç uğraşamam yazık olur canım sony e.
:D ben devre yapayın en iyisi.
sony ve amfi çıkışı yok ha inanmam aç kullanma klavuzuna montaj klavuzuna bak mutlaka vardır.modelini söyle yada netten bakalım
sony CDX-GT210
Teybin de maşallahı varmış sök parçala dediğime utandım Sen sadece bu sisteme ilave olarak subwoofer bağlamak istiyormuşsun geç çaktım..
Çıkışlardan birini iyice zayıflatıp filtreden geçirip yeni güçlü bir amplinin girişine uygularsın, teybi kurcalamaya gerek yok. Ama 8 ohm'da 100 W işi biraz zor. Gerilimi yükseltmek şart. CD girişi konusunda ise diyeceğim o ki CD bağlantı arayüzü var ama bu CD girişlerini kullanabileceğin anlamına gelmez. Ben eskiden ampli olarak panasonik marka bir teyp kullanıyordum, ne yaptıysam olmadı illa da CD aparatı lazım ben de o ilk dediğim olayı yaptım. Ses konusunda uzman bazı arkadaşlar var, şansın varsa konuyla ilgilenirler biraz sabret.
ne iş anlamadım valla öle bi sony de amfi çıkışı yok bu adamlar iyice cimri olmaya başladı
valla ben alırken pioneer aldım sub çıkışlı alacaktım ama onlarda 100-150 ytl fark ediyor.normal amfi çıkışlı aldım şimdi çatır çatır kullanıyorum en küçük şikayetim yok
quote:
Orjinalden alıntı: profescobar
Arkadaşlar arabam için 8ohm 100W oto anfisi yapmak istiyorum öle çok karışık bir devre olsun istemiyorum. elimde 42cm bir adet sub var onu bağlıycam. Arkada pandizota takılı iki adet sony xplod hoparlör var teyibin arka çıkışlarını anfi için giriş olarak kullanıcam. bu şekilde bir devre varmı? nette o bir çok anfi devresi var fakat bunlar genellikle simetrik besleme ile ve 4 ohm da çalışıyorlar. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla. Profescobar...
Sana smps lazım. O bahsedilen entegrelerle o hoparlörü asla doyuramazsın...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme