Bende Baymak Elegant 09 CHS A+ 9000 Btu/h Yeni Nesil Inverter Klima mevcut. Malum şuan havalar çok sıcak, bende günde 5-6 saat yaksam ay sonunda elektrik faturasına ne kadar fark ödeyeceğimi merak ediyorum ? Bu konularda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Bu arada İzmir'deyim ve elektrik firmam gediz elektrik.
quote:
Orijinalden alıntı: -Black Dark-
Bende Baymak Elegant 09 CHS A+ 9000 Btu/h Yeni Nesil Inverter Klima mevcut. Malum şuan havalar çok sıcak, bende günde 5-6 saat yaksam ay sonunda elektrik faturasına ne kadar fark ödeyeceğimi merak ediyorum ? Bu konularda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Bu arada İzmir'deyim ve elektrik firmam gediz elektrik.
hocam bende baymak elegant plus A++ 9000btu dün aldım bugün kargoya verilecek nasıl memnunmusunuz...İç ve dış nite ses yapıyor mu , soğutması vss performansından memnun musunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilok -- 22 Haziran 2016; 11:14:53 >
kizilokK
kullanıcısına yanıt
Gayet memnunum da elektrik sarfiyatını merak ediyorum sadece
-Black Dark-
kullanıcısına yanıt
Klima ürün gurubunda çok sorulmakla birlikte nokta atışı cevabı olmayan bir sorudur bu. Kullanım koşullarınız, verdiğiniz derece, o anki hava ısısı, ortam sıcaklığı ve nem dengesi, o anki şebeke elektriğinin kaç volt olduğuna kadar tüketicime etki eden etkenler vardır.
Yine de kaba hesap yapmak gerekirse, günde 6 saat üzerinden hesap yapalım
0.78 x 6 = 4.68KW 4.68 x 41,17 = 192.6756 192.6756 / 100 = 1.926 1.926 x 30 = 57.780
yani sizin kullanım şeklinize göre aylık ortalama tüketiminizin 60TL dolaylarında olur demektir
ancak ASLA gerçek sonuç değildir, saate, anma akımına, ısı yüküne, eve giren çıkan kişi sayısına , kapıların açılıp kapanma sıklığına göre dahi bu sonuç mutlaka değişiklik gösterecektir
Ado
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
-Black Dark-
kullanıcısına yanıt
Rica ederim, yardımcı olabildiyse bu bilgiler, ne mutlu bana
Benim de bu ürün dikkatimi çekmişti. Odam küçük ve güneş almıyor. Zaten siyah ışık geçirmez perde de mevcut. Sanırım 9000 btu fazlasıyla yetecektir.
ben de kış mevsiminde ısıtma için ne kadar harcar onu merak ediyorum? günde 8 saat çalışsa veya 24 saat çalışsa?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme