Tavsiye konusu açmayı düşünmüyordum ama özelden gelen sorulara teker teker cevap vermektense tüm tecrübelerimi bir araya getirmeyi doğru buldum. 11. sınıf bittiğinde arkadaşlarım dershanelere, kurslara, özel ders hocalarına gitmeye başlamıştı. Herkes whatsapp grubunda birbirine sorular atıyordu. Ben ise babama işlerinde yardım ediyordum ve kendi kendime “yazın ders mi çalışılır okul başlayınca hallederiz” falan diyordum. Yazın çalışmadığın için pişman mısın diye sorabilirsiniz. Daha iyisini yapabilirdim belki ama şu an bu soruları kendime veya sınava 8 – 9 ay kala çalışmaya başlamış arkadaşların kendilerine sormasını istemem çünkü hala derece yapmak için zaman var. Umutsuzluğa düşeceksiniz “netlerim çok düşük” veya “yapamam artık çok az zaman var” diyeceksiniz ama maalesef sistem sizin ne zaman çalışmaya başladığınızı veya ne şartlarda bu sınava çalıştığınızı umursamıyor (Biraz motivasyon konuşması gibi oldu gfhfjhdfgd). Sizin yapmanız gereken bu süreçte zamanınızı en verimli şekilde kullanmak ve doğru kaynakları ve denemeleri çözerek, boş kitap ve denemeleri çözmeyerek zaman kaybını azaltmak olacak. Size şu ayda şunu şunu yaptım veya bu ayda netlerim böyleydi demeyeceğim çünkü herkesin kendi çalışma sistemi olmalı. Senin arkadaşının yaptığı çalışma seninki ile aynıysa bence bir yanlış var. İllaki verim alacaksındır ama kendini tanıyıp ona göre yaptığın çalışma sistemi performansını maksimum seviyeye çıkarır. Bu bölümde kendim kullandığım ve beğendiğim soru bankalarını, denemeleri, ve kanalları yazacağım. TÜRKÇE -Soru Bankası: Çözmedim ama çözmek isteyenler için ince bir dilbilgisi kitabı yeterli olur. -Denemeler: Bilgi Sarmal: Başlangıç için kullanılabilir. Denemelerin çoğunda OSYM sorularının uyarlaması var. 3D: İçinde barındırdığı değişik tarz sorular var ama bence gereksiz olmuş. Ama genel anlamda güzeldir. Kolay-orta-zor olarak seviyelere ayrılmış. Apotemi: Dilbilgisini çok zorlamışlar. Okul hayatım boyunca görmediğim dilbilgisi terimlerini burada gördüm. Paragraf açısından güzeldir. Antrenör: Bulaşmamanız gereken yayınlardan biri. Bazı soruları yanlış çıkıyor ve 28 paragraf sorusu varsa hepsi de çok uzundur çözülmez. İcat: 3D ye benzer bir tarzı var. Kolay-Orta arası bir deneme -Kanal Rüştü Hoca SOSYAL TARİH -Bence soru Bankası çözülmesine gerek yoktur. Sorular genellikle yorum çıkar. COĞRAFYA -İnce bir soru bankası çözülebilir ben çözmedim. 9. Sınıftan beri coğrafyam iyiydi zaten sadece yanıt coğrafya el kitabını okudum. FELSEFE -Sınavda en çok yanlış yaptığım yer. Bence bulabilirseniz her hafta 3-5 test felsefe paragraf testi çözmenizi tavsiye ederim. -Kanal: Kampüs Felsefe Tekrar videosu DİN -Son hafta bakılacak bir ders hiç kasmaya gerek yok. -Kanal: Kampüs Din Tekrar videosu Denemeler: 3D: Sadece 5 denemesini çözdüm. Genel olarak güzel OSYM’ye yakın. -Soru Bankası: 345: Kesinlikle çözülmesi gereken bir kitap başlardaki temel-orta seviye sorular ve sondaki yeni nesil sorular olması her türlü soruyu görmenizi sağlıyor. Eksiğiniz varsa yanına bir kitap daha çözülebilir. -Denemeler: Hız ve Renk: Bulaşmayın arkadaşlar. Sınavla alakası olmayan sorular içerir. Antrenör: Buna da bulaşmayın. Denemelerin olayı sadece rakamları büyüterek soruları zorlaştırmak. 3D: Biraz boyama kitabı havası var ama yine de güzel çözülür. Bunu çözmeden girmeyin. 345: Üstüne tanınmayacak matematik denemesi. Bunu çözüp sınava girerseniz ne kadar benzer olduğunu anlayabilirsiniz. Genellikle 345’te 31-32 yapardım sınavda da yakın bir sonuç geldi. Acil: Bilinen acil zorluğu yok denemelerde. Soru tipleri biraz daha farklı diğerlerine göre. -Kanal: Rehber Matematik Benim Hocam FEN FİZİK: -Hiç Çalışmadım. Kör kütük bilgilerle 2.25 net geldi. KİMYA: -15 tatilde çalışmaya başladım. 5.75 net geldi. -Soru Bankası: Çözmedim -Denemeler: Aydın: Çok öğretici bir deneme. Zaten kimyada aydının üzerine yoktur. -Kanal: Kampüs TYT Kimya BİYOLOJİ -Son ay çalışmaya başladım. 5 net geldi. -Kanal: Selin Hoca BİYOKAMP ve Khan Academy SOS-1: --Çoğunlukla deneme üzerinden gittim. Test kitabı nadir çözmüşümdür. 2 günde 1 tekrar yapardım. Tekrar yapmam çok işime yarardı ve arkadaşlarımla beraber birbirimize soru sorardık o baya akılda kalıcı oluyodu. AYT EDEBİYAT: -Çoğunlukla deneme üzerinden gittim. Soru bankası 30 – 40 sayfa anca çözmüşümdür. 2 günde bir yazar eser tekrarı yapardım bu çok işe yaradı. -Denemeler: Limit: Soruları tam sınav ayarıydı. Röportaj tipi soruları vardı onlar güzeldi. Bilgi Sarmal: Baya bilgi isteyen soruları var. Limitten biraz daha zor ama çözülür güzeldir. -Kanal: RÜŞTÜ HOCA AYT TARİH: -Kanal: Mehmet Celal Özyılıdz KPSS Tarih videoları -Denemeler: Bilgi Sarmal Sos1 denemeleri: bu deneme baya bilgi ağırlıklıydı beni baya geliştirdi. AYT COĞRAFYA -Son hafta bakılsa yeter. AYT MATEMATİK: -Soru Bankaları: 345: Ön soruları biraz kolay. Seviyeniz iyi ise sadece ösym tarzlarını çözebilirsiniz. Bilgi Sarmal: Beğenmedim. Soru tipleri çok düz. Karekök: Zor işlem ameleliği olan bir kaynak. Çözülebilir. Acil: Sınav üstü soruları olan bir kaynak. Yeni soru tarzları görmek için çözülebilir. Orijinal: Çözmemeniz gereken kaynakların başında gelir. -Denemeler: 345: Tam sınav ayarı yine bildiğimiz gibi Acil Rönesans: Acilin seviyesinin altında denemeler olmuş. Ama yine de çözülür. Aydın: Çok kasıntı sorular kendini zorlamak isteyenler çözebilir. Bilgi Sarmal: Başlangıç seviyesi için en uygun denemelerden biri Apotemi: Mükemmeldir. Soruları amele soruları değildir. Mantığınızı kullandırır. Geo kısmı üst leveldir. -Kanal: Rehber Matematik(başlangıç) Eyüpb Hoca Tunç Kurt Matematik Matematiğin Güler Yüzü Arkadaşlar bazı şeyleri unutmuş olabilirim. Aşağıdan sorularınızı yazabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrknvrl -- 15 Ekim 2020; 17:35:54 > |
Bildirim