arkadaşlar merhaba.ben yavru bir doberman almayı düşünürken bir arkadaşımın 9 aylık rottweilerını sahiplnedirmesi gerekti.internete vermeden önce etrafa soruyordu ben düşündüm almayı.bahçem var beton değil toprağa basabilecek ama 9 aylık bir köpek bana alışabilir mi? rottweiler hakkında pek bir fikrim yok arkadaşım yardımcı olacak bana ama bilemiyorum sizce sorun çıkartır mı? agresif bir köpek değil iyi bakılmış ama ne olacagını bilmiyorum 10 yıl benimle kalıcak iyi karar vermeliyim.ne gibi zorluklar çekerim sizce almalı mıyım?
Dobermandan bi farkı olmaz eğer bakım gibi olayları düşünüyosanız. Alışmada problem yaşayacağını sanmıyorum ilgi gösterin yeter ki.
dobermanla aynı olmasından çok alışır mı diye düşünüyordum.sagolun yorumunuz için
quote:
Orijinalden alıntı: Arrhenius
arkadaşlar merhaba.ben yavru bir doberman almayı düşünürken bir arkadaşımın 9 aylık rottweilerını sahiplnedirmesi gerekti.internete vermeden önce etrafa soruyordu ben düşündüm almayı.bahçem var beton değil toprağa basabilecek ama 9 aylık bir köpek bana alışabilir mi? rottweiler hakkında pek bir fikrim yok arkadaşım yardımcı olacak bana ama bilemiyorum sizce sorun çıkartır mı? agresif bir köpek değil iyi bakılmış ama ne olacagını bilmiyorum 10 yıl benimle kalıcak iyi karar vermeliyim.ne gibi zorluklar çekerim sizce almalı mıyım?
Benim düşünceme göre rot dobermandan çok daha kolay ve beslemesi keyifli bir ırk..Eğer dediğiniz gibi sosyal yetişen bir köpek ise 9 aylık olması hiç bir sorun teşkil etmiyor bence fırsatı kaçırmayın.)
Köpekler genellikle 2 yaşına kadar karakterileri oturur.Sizin almak istediğiniz köpek yaklaşık 1 yaşında buda bazı özelliklerinin artık oturduğunu gösterir.Arkadasınızın nasıl bir insan olduğuna bakarak köpeği nasıl eğittiği ne gibi özellikler kazandırğını anlayabilirseniz.Kötü dahi eğitilmiş olsa da siz kendi isteğiniz doğrultusunda şekillendirebilirsiniz biraz zaman alsada bunu başarabilirsiniz.
peki eğitime yollamak için geç mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Arrhenius
peki eğitime yollamak için geç mi?
Kesinlikle değil.Zaten en basit tuvalet eğitimi bile kas gelişiminden dolayı 6 7 ayda kazandırılabiliyor.1.5 yaşına kadar eğitim merkezlerinde eğitim aldırabilirsiniz.Ancak gönderdiğiniz merkezi özenle ve araştırarak seçin.Son günlerdeki skandallar malum..
Bu yuzdende biraz vaktiniz ve tecrübeniz var ise bence en iyisi kendiniz eğitmenizdir ayrıca sizde bundan keyif alırsınız diye düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: aqrapo
Bu yuzdende biraz vaktiniz ve tecrübeniz var ise bence en iyisi kendiniz eğitmenizdir ayrıca sizde bundan keyif alırsınız diye düşünüyorum..
Bende aynen söylediğinize katılıyorum.Köpeğinizi kendiniz eğitmeniz en iyisi bunun için çok tecrübeli olmanıza gerek yok çabalayın yeter.Sonuçta köpeğinizi ticari amaçla veya suçlularla savaşsın diye beslemiyorsunuz size arkadaş olsun diye besliyorsunuz.Bırakında arkadaşınız sizle iletişimde bulunarak birşeyler öğrensin.Umarım birlikteliğiniz uzun soluklu olur.
umarım.ama hiç tecrübem yok sadece seviyorum onları :)
evet aslında tecrübe sadece olayı dahada mükemmelleştirir..ama size o kadarın gereği yok heralde yani biraz vakit harcyıp emekle temel eğitimdeki;hayır,otur,gel,bekle,otur bekle,pati ver gibi numaraları hele ki rot gibi zeki bir ırka rahatlıkla öğretebilirsiniz,size tavsiyem sadece bunların yapılış şeklinin uygulamada kolaylık olması acısından bir kitaptan veya bir yerden okuyarak yaparsanız işiniz dahada kolay olucaktır,köpeğiniz hayırlı olsun.)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme