Şimdi Ara

95 teki 20 milyon bugün ne kadar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
49.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 95 senesinde 5.000 bin lira'ya simit alıyorduk düşünün artık o zamanın 5000 lira'sı şimdinin 50 kuruşuna falan denk geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 3 Ağustos 2010; 16:29:57 >
  • Önceden 1 lirayla okulda ağzımıza kadar doyardık ya. Arkadaşlara bile ısmarlardık.
  • Sanırım 97-98 yıllarında evin kirası 20milyon gibi birşeydi babamda 60milyon maaş alıyordu sanırım.. ama yanılıyor olabilir ben 7-8 yaşımdaydım. yanlış olabilir.. (yanılıyorumdur sanırım maaşın 1/3'ü kiraya verilmez ) 98'te 93model broadway'i 1,5 milyara almıştık sanırım.. bu doğru olabili rbüyük ihtimal.. Ama en iyi çözüm gidin bir ekmek fırınına 95 yılında bir ekmek kaç liraymış 20 milyona kaç tana alınırmış, şimdi o kdar ekmeği almak için kaç para gerekiyor onu hesaplayın..
  • bizde 97 senesinde playstation'ı 42 milyon liraya almıştık herhalde şimdinin 200 lirası falan yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 3 Ağustos 2010; 16:41:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

tam emin değilim ama 1995 ten günümüze yıllık tüfe oranlarını üstüne koya koya hesapla bugün kü değerini bulursun...

Aynen. Senin için yapayım dedim ama hesap makinası lâzım.

http://www.hazine.org.tr/ekonomi/enflasyon.php

Buradan uğraş biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnalvarez
    95 te 20 milyon lira bugün kaç paraya denk geliyor?

95 te 1 dolar 50.000 tl civarıydı.. Yani 95 te 20.000.000 tl ye 400 dolar alınıyordu.. Şimdi ise dolar 1.5 tl.. 400*1.5=600 tl yapar.. Kısaca 20milyon = 600 tl..
  • quote:

Orijinalden alıntı: süpergtacı

quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

1995 20 milyon = 2010 20 lira

/>

Bunelan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oranos

quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

tam emin değilim ama 1995 ten günümüze yıllık tüfe oranlarını üstüne koya koya hesapla bugün kü değerini bulursun...

Aynen. Senin için yapayım dedim ama hesap makinası lâzım.

http://www.hazine.org.tr/ekonomi/enflasyon.php

Buradan uğraş biraz

kaba bir hesapla 2200 TL falan yapıyor. Yukarda biri de altın fiyatına göre yazmış aşşağı yukar benzer

• quote:

Orijinalden alıntı: süpergtacı

quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

1995 20 milyon = 2010 20 lira

/>

liseliyiz ilkokulla işimiz olmaz, mümkünse liseli detected :D

• Harbi hesapladım TÜFE'ye göre aklıma takıldığı için bugün :)
    Yukarıdaki verdiğim o sitedeki TÜFE'ye göre bakacak olursak 1995 yılındaki 20.000.000 Bugün = 2762,79 TL
    Ancak ortalama değer vermişler TÜFE'Yi ve her şey TÜFE'ye olmuyor pek. Ha bir de YTL ve TL ye geçişte de mutlaka değerlerde oynama vardır. İktisat mı okusaydım lan ? İlgimi çekti bu
  • quote:

miktar olarak mı değer olarak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: malumat11

quote:

miktar olarak mı değer olarak mı

Hocam aldım sorumun cevabını teşşekkürler.. Yine de cevap vermek istersen değer olarak ver..
  • 20 tl ye geliyo neye gelecek kardeş. başka turlusu hesaplanmaz biri altın alsaydın şöyle olurdu der biri dolar alsaydın şöyle olurdu der
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.