Şimdi Ara

96-98 Corolla GLi alsam mı, palio satacağım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ercan_wrc

valla dediğim gibi bence ikiside eşit performansta ama siz corollaya 975kg yazmışsınız bende 1070kg yazdım..900 lerde sadece 1.3 var oda 940kg dır. sizdeki teknik verileri bilmiyorum ama ben size katalog kopyalayım sanırım üstüne başka bir açıklama yapmama gerek kalmaz..neyse önemli olan arkadaşa yardımcı olabilmek..sizce civic katalogu bulur koyarsanız arkadaş karşılaştırıp daha iyi karar verebilir..En nihayetinde iki araçta sorunsuz serii ve piyasası olan konforlu araçlardır.

96-98 Corolla GLi alsam mı, palio satacağım.

Bu verdiğiniz bende de var ama model model ağırlıklarda değişiklik var.Yazarken bu kataloğun fotosunu göz önünde bulundurarak yazdım.Belki Türk üretimi olmayanlar hafif olanlardır...

Düzenleme:Bu arada ibrahimerol Corolla'nın çift hava yastığı ve abs'lisini bulmak zordur.1.6 Special'larda var sadece ve piyasa da pek bulunmuyor ama Civic'in bu donanımını bulmak daha kolaydır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 24 Haziran 2008; 18:38:36 >

• Merhabalar

Yerli 95 1.6 GLİ 1035 kg 114 ps 0-100 10.2 (10.4) max.hız 192 şehir dışı/içi tüketim 9.4 - 5.9 5. vit 3000d/d hız 100 km

Yerli 96 1.6 İES 1045 kg 120 ps 0-100 10.3 max.hız 192 şehir dışı/içi tüketim 10.5 - 6 küsür 5. vit 3000d/d hız 120 km

Tüketim olarak toyota kesinlikle daha az yakıyor.
    Performans olarak yukarıdaki verilere göre eşit görünüyorlar ve gerçekten dragta başabaş bitirirler çünkü 400 m ortalama 3. vites sonuna doğru biter, fakat toyotanın asıl farkı cıvıc'e göre daha kısa olan 4. ve 5. şanzıman oranları, ve daha başarılı olan tork eğrisi toyota 100 km hızdan sonra cıvıc ile arayı açmaya başlar ve son hız olan 192 km ve daha üzerine daha çabuk çıkar, 4. ve 5. viteste yapılan arahızlanmalarda toyota bariz daha hızlıdır ve bunları yaparken daha az yakar, lastıği 185/60/14 ile değişirse 0-100 10 sn'nin altına iner fren daha iyi tutar, aslında yol tutuş başarılı fakat orjinal ebat olan 175/65/14 ler bu gücü kesinlikle kontrol edemiyor.

Bence civic daha güzel duruyor ve bayır aşağı son süratte corollayı geçer bunun harıcinde toyota sürücüsünün kötü olması gerekiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam Corolla 95-98 114 ps, 96-97 105 ps.

Güncel kasanın bi öncesi olan civiclerin 0-100 9.2 max hız 195 km dir onun modelleri 2001-2005 arası olanlar 2006 da olabilir emin değilim . Bu nesillerde tüketim ve performans olarak civic corolladan daha başarılı idi, güncel kasalarda ise hem yakıt hemde performans olarak çok yakınlar.

Sonuçta hangisini seçerseniz iyi bir seçim olur Japon olsun çamurdan olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 24 Haziran 2008; 20:19:55 >

• bu katalog yerli üretimdi sana japonların katologunuda göstereyim hocam daha napabilirim seni inandırmak için bilemiyorum..benim aracım toyota fakat civicte sürdüm ve kendi deneyimimi söylüyorum başa baş kalır...ayrıca feylesof2150 arkadaşımız çok güzel açıklamış gerçekten 2 aracıda çok iyi tanıdığı ortada...ağırlık konusunda japon üretimleride inceleyim 975kg olan bir aracı yok ben biliyorum ve gösteriyorum siz hala inatla savunuyosunuz neden anlamadım

96-98 Corolla GLi alsam mı, palio satacağım.
  • alabiliyorsan altabi modelden başka bişey kaybetmesin ama performans, konfor,yakıt,motor,sağlamlığı bide klimalıysa gerisi boş zaten benim için tabi
  • [Deleted by Admins]
  • civic mi, corolla mı, civic mi, corolla mı, civic, corolla, civic, corolla... papatya falına döndü. fırsat bulup gezemedim hala oto pazarı, galeri
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimerol

civic mi, corolla mı, civic mi, corolla mı, civic, corolla, civic, corolla... papatya falına döndü. fırsat bulup gezemedim hala oto pazarı, galeri

valla hocam sen böyle yaparsan 10 sene daha düşünürsün en güzel ikisinide test et sonra hangisi sana uygunsa para yönünden hangisi daha hoşuna giderse vee hangisini daha temiz az km de bulursan onu al
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercan_wrc

quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimerol

civic mi, corolla mı, civic mi, corolla mı, civic, corolla, civic, corolla... papatya falına döndü. fırsat bulup gezemedim hala oto pazarı, galeri

valla hocam sen böyle yaparsan 10 sene daha düşünürsün en güzel ikisinide test et sonra hangisi sana uygunsa para yönünden hangisi daha hoşuna giderse vee hangisini daha temiz az km de bulursan onu al

corolla iyice kafama oturdu aslında, ama sıksık honda civic, hyundai accent 1.5 gibi modeller araya giriyor. hyundai'ye bi önyargı mı diyeyim, güvensizlik mi diyeyim, ısınamadım hiç. civic'de görünce aklımı çeliyor, palio'dan sonra çok yakışıklı duruyo bu civicler... ama büyük ihtimal corolla olacak. acele etmeden, en temizinden ve ucuzundan birşey bulmaya çalışacam.

çok sağolun

• İbrahim kardeş bence sende Corolla GLİ al
    biliyosun ben almak üzereyim muhahaaa

Not: Yük Tevziden İbrahim
  • bence focuslarıda bi düşün. japon istemişsin ama focuslarında içindeki detaylar süper.özelliklede göğsün düzenlenişi ve konfor bence toyota ve civic de yok bunların çoğunda hava yastığı bile yok.focus euro n cap testlerinden 4 yıldız almışdüşün kaliteyi.ki eskiden en fazla dört yıldız vardrı.sonradan 5i eklediler.6-7 gitcek bu böyle ama her türlü ford focus bu bahsettiğin arabalardan daha iyidir.yani 13000 civarı civic ise normal ama 14ün üstüne çıkacaksan focuslara bak.

• quote:

Orjinalden alıntı: bagator816

bence focuslarıda bi düşün. japon istemişsin ama focuslarında içindeki detaylar süper.özelliklede göğsün düzenlenişi ve konfor bence toyota ve civic de yok bunların çoğunda hava yastığı bile yok.focus euro n cap testlerinden 4 yıldız almışdüşün kaliteyi.ki eskiden en fazla dört yıldız vardrı.sonradan 5i eklediler.6-7 gitcek bu böyle ama her türlü ford focus bu bahsettiğin arabalardan daha iyidir.yani 13000 civarı civic ise normal ama 14ün üstüne çıkacaksan focuslara bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 1 Temmuz 2008; 20:58:08 >
  • quote:

bence focuslarıda bi düşün. japon istemişsin ama focuslarında içindeki detaylar süper.özelliklede göğsün düzenlenişi ve konfor bence toyota ve civic de yok bunların çoğunda hava yastığı bile yok.focus euro n cap testlerinden 4 yıldız almışdüşün kaliteyi.ki eskiden en fazla dört yıldız vardrı.sonradan 5i eklediler.6-7 gitcek bu böyle ama her türlü ford focus bu bahsettiğin arabalardan daha iyidir.yani 13000 civarı civic ise normal ama 14ün üstüne çıkacaksan focuslara bak.

Anlamadığım bir şekilde bu model corollar gereğinden fazla abartılıyor..Üstelik donanım olarak birşey yok bu arabalarda..Motor ve performans olarakta 100 hp lik 99-2001 Focuslar 105 lik corollolarla hemen hemen aynı değerlere sahip..Focuslarda artı olarak abs-ebd çift hava yastığı (2001 lerde 4) var..İç ve dış dizayn olarak daha güzel..Yol tutuş olarak sınıfının en iyisi..Sağlamlık olarak 5 yıldıza sahip, model olarak daha yeni, sürüş olarak daha zevkli..daha ne olsun..

• sevgili ilker kardeşim forumda açılan konuya bir bak 96 corolladan bahsedio senn resimdekinden değil.ayrıca gülerek neyi kastettin anlayamadım.sende biraz açıklayıcı olsan daha ii olur. yani gülme bilgi yaz.bizde diyelim ki 96 corolla focus tan daha iimiş dielim.ama sende haklısın nesi daha ii? ben cevap veriim hiçbişeyi.
  • Arkadaşım 98 Corolla'nın sırf tipi yüzünden mi efsane olduğunu sanıyorsun? Corolla'nın yanında Focus'u biraz fazla abartmışsın,gülmem o yüzden...Saygılar.
    quote:

sevgili ilker kardeşim forumda açılan konuya bir bak 96 corolladan bahsedio senn resimdekinden değil.ayrıca gülerek neyi kastettin anlayamadım.sende biraz açıklayıcı olsan daha ii olur. yani gülme bilgi yaz.bizde diyelim ki 96 corolla focus tan daha iimiş dielim.ama sende haklısın nesi daha ii? ben cevap veriim hiçbişeyi.
  • bak yine corollanın bi artısından bahsedememişsin.boşyere savunuosun.
  • Bin kere yazılmış anlatılmış, senin de benim anlatmamla ikna olacak halin yok zaten.98 Corolla'nın artılarını çok merak ediyorsan forumda arattır ya da çevrendekilere sor.
    Bu arada belirteyim imzamda yok ama 98 modelim de olmuştu.Parasını cebimden çıktığı için bu kadar rahat konuşuyorum,boş keseden atmıyorum.
    İkidir ban çekiyorsun bu tavrına
    quote:

bak yine corollanın bi artısından bahsedememişsin.boşyere savunuosun.
  • yaw sen bana artısını yazmıosun sallıosun hala.hava yastığı varmıydı.çoğunda yok euro ncapde testi var mı?varsa kaç yıldız almış yoksa arabayı sallamamşlar bile.tamam toyoto da çok güzel araba ama parasının hakkını vermio bence.yani bi kere kıyaslamak yanlış focus la 96 corollayıhani aynı paranın arabası deil bunlar.ama fordun rahatını herkes bilir.sen kuru kuru toyota daha ii de.ama arada birde bilgi niteliğinde olsun verdiğin bilgiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker67

Bin kere yazılmış anlatılmış, senin de benim anlatmamla ikna olacak halin yok zaten.98 Corolla'nın artılarını çok merak ediyorsan forumda arattır ya da çevrendekilere sor.
    Bu arada belirteyim imzamda yok ama 98 modelim de olmuştu.Parasını cebimden çıktığı için bu kadar rahat konuşuyorum,boş keseden atmıyorum.
    İkidir ban çekiyorsun bu tavrına
    quote:

bak yine corollanın bi artısından bahsedememişsin.boşyere savunuosun.

para verdin diye kalite mi olcak yani araba.neyse fazla uzattık.sen corollaya devam ben focusa.ee toyotada bir şekilde para kazanmalı demi.sizler olmazsanız nerden kazanacak.yeni modellere sözüm yok ama eski corollalar abartıdan başka bir şey değil.yani focus olmasa belki düşünülebilir ama focus yoksa daha sırada civic var corolla anca 3 te yer alır en ii şartlarda o da.

• hocam en iyisi bu forumdan geçen sene yaklaşık aynı fiata 98 toyota corolla gli alan ve ford focus alan iki kişiyi buluşturup konusturmak artısı ve eksisi meydan çıkar yalnız kişisel kanaatim corolla o lasa gli bir efsanedir.
  • o kasalarda bence corolla daha iyi içi daha dolu duruyor bide corolla nın yakıtı cok iyiyidi 95 xli var dı bizde 114 hp di ve sadece 1 ton hızlanmasıda yakıtıda cok iyiydi aracın , arkasıda cok genişti , cok problemsiz bir aractır , ama onun yerine 2003 falan bir arac bulabilirsen genc araclara bak derim ne kadar da iyi araclar olsada yasları cok büyüdü artık
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.