|
96. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
-
-
Acele etmeseydiniz bu kadar, 1-2 hafta sonra girerdiniz
-
Nolan muradına kavuştu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Godzilla Minus One'ı ülkeye getirmeye bile tenezzül etmediler.
Öyle bir bataklıkta yaşıyoruz işte düşünün.
Ama gelirler şimdi "Yohodo övöyor Oppoyo ödölö boğdolor" demeye :D
-
C. Nolan, R. Downey Jr ve Cillian Murphy'nin aynı törende ve ilk defa oscar almaları, bu her zaman görebileceğimiz bir şey değil.
-
Ne yalan söyleyeyim, özellikle aktörlerinin ödüllerini hak edilmiş bulsam da Oppenheimer bence bu kadar öne çıkmayı ve sivrilmeyi hak etmiyordu. Bir film için gereğinden fazla entelektüel - ama bir yandan çok da yüzeysel - , buna mukabil suya sabuna da fazla dokunmayan, Oppenheimer'ı kara şövalyeleştirip politikacıları başta Strauss ile Truman'ın şahsında narsist megaloman serseriler olarak stereotipikleştiren, risk alıyormuş gibi görünüp hiç risk almayan bir yapımdı. Pratik efektleri de yetersizdi ve doyurucu değildi. Filmde aktivist bir fizikçinin dünyasına adım atma iddiası da vardı mesela ama ben fiziği ne kadar sevsem de bir fizikçinin dünyasına tam giremedim. Bunu hissedemedim. Atom bombası sonrası vicdan sanrıları haricinde bence bu anlamda film biraz başarısızdı. Cinsellik sahneleri de bence gereğinden fazlaydı, acayipti ve Oppenheimer'ın Jean ile ilişkisi de bence yersiz Marx ve Freud muhabbetleriyle beraber salt erotik bir düzeyde kaldı. Atom bombasının babası sembolizmasına cinsellik üzerinden dahil edilmek haricinde bir derinlik kazanamadı. Yani Oppenheimer birçok açıdan yerden yere vurulabilecek, kesinlikle kültleşmeyi hak etmeyen bir yapım. Beni yanlış anlamayın; film kötüdür demiyorum. Film iyi. 8/10 veririm. Ama işte sadece bu: 8/10. Ortada ne yazık ki "masterpiece" veya kusursuz kült yapıt, gerçek bir başyapıt diye tabir edilebilecek bir ürün bulunmuyor.
Forumda Oppenheimer üzerine daha önce çok sayıda yorum yaptım. Hepsinde de filmi - tarihsel karaktere duyduğum antipatiye rağmen - tam değerinde özenerek tartmaya çalıştım. Ama filmi kusursuz algılamaya çalışırsam - ki gösterilen özen nedeniyle de bu çok kolay - kendime karşı dürüst olmayacağımı fark ettim. Oppenheimer üzerine emek harcanmış iyi bir film ama öyle nesiller ötesi veya arası bir iş olarak anılmayı bence hak etmiyor. Aktörleri ödüller alabilir ancak normalde bir Oscar törenini bu kadar fazla domine edecek bir iş de değildi. Bana sorarsanız bu ödül törenlerinde Oppenheimer biraz konjonktürden ve tam da açıklama kabiliyetine ve yeterli malumata sahip olmadığım başka bir takım faktörlerden beslenmiş. Siz ne düşünürsünüz bilmem. Özellikle benzer şekilde yani benim gibi düşünenler bana cevap verebilirler. Kendi gerekçelerini veya düşüncelerini söyleyebilirler. Burada da benim gibi düşünen var mı, merak ettim. Bana katılmayan da gerekçelerini ve karşı fikirlerini sunabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X