Şimdi Ara

(970M)MONSTER® TULPAR T7 V2.6.1 17.3' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bilgisayarı az önce kargodan aldım çok ince ve gerçekten cok cool bir kasası var.Adaptörü benim 5 yıllık casper nirnavamınkinin yanında jenaratör gibi kaldı.Freedos olduğu için yazılım işlerini yarına kadar halledebilirsem performansı hakkında bilgi verebilirim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicanatakan2

quote:

Orijinalden alıntı: fb li

Şimdilik herhangi bi kampanya yapılması beklenmiyormuş, 31 Aralığa kadar zaten öğrenci indirimi var...

O indirim hep orda. Yazın da eylülün sonuna kadar ögrenci indirimi var yazıyordu

ben ürünü sepete eklediğimde üyeliğim aktif olduğu için telefon numaramdan ulaştılar bana.Müşteri hizmetlerindeki arkadaşla sohbet havasında tartıştık modeli ve 1-2 hafta icinde alacagımı söylemistim o da öğrenci indiriminin 31 aralıkta biteceğini hatırlattı.Yeni indirim elbet gelir fakat şuan kesin bir şey yok aklınızdaysa bu tarihten önce almaya bakın dedi,teşekkür edip kapattım

• Halihazırda bir Monster sahibi olarak bu konuya yorumda bulunmak istedim. Aldığım model gtx880m 16 gb ram 17.3 inch olan model. Sitesinde bulamadım tam model numarasını 9xx serisi ekran kartları çıkınca 880 li modelleri kaldırmışlar sitelerinden. Bilgisayarımın siparişini perşembe günü vermiştim ve pazartesi günü elime ulaşmıştı. Makinayı koydum önüme Freedos olarak gelmişti zaten çalıştırmak için power tuşuna bastım ekrana görüntü geldi. Bundan bi 15-20 sn sonra bir anda görüntü gitti ve bilgisayar bir daha açılmadı şarja takılıydı fakat power tuşuna tepki vermiyordu hiçbir şekilde. Monster ı arayarak başıma gelenleri söylemek istedim ama firmaya hiçbir şekilde ulaşamıyorsunuz. Bunu onlara özellikle belirttiğim zaman IP üzerinden telefon hattı bağlı olduğundan dolayı bu tip sorunlar nadirende olsa olabildiği belirtildi. Ama şöyle bir düşünün 5000 tl vererek bir notebook alıyorsunuz ve öğlen saat 14'te notebook bozuk olduğu için aldığınız firmayı arıyorsunuz fakat ne bakan var ne eden satış için 3 e bas diyor basıyorsun algılamıyor hat bağlanamıyor bilmem ne. 25-30 defa çevirdikten sonra numarayı ancak ulaşabildim. Bilgisayarı geri göndermem durumunda hallediledeğini söylediler fakat Antalya'da olduğum için pek işime gelmedi ilk başta 1 hafta daha beklemek bu durumda bana bilgisayarın power panelini sökerek istersem power a giden kabloda bir sorun olup olmadığına bakabileceğimi söylediler baktım tabi ben anlayamadım sorunun ne olduğunu. Mecbur geri gönderdik bilgisayarı. Cuma günü sıfır bir şekilde elime yenisi ulaşmıştı çarşamba sabahı benim notebbok onların eline ulaşır ulaşmaz yenisini kargolamışlar bu konuda gayet hızlılardı. Bilgisayarı aldım kurdum Windowsunu falan derken msata slotumuzda olduğu için Monster ı bir daha ariyim dedim Mushkin in distirbitörü onlar olduğu için 3 tane almam durumunda belki daha uygun fiyatlar verebilirler diye. O zamanlar 240 gb msata Mushkinler 499tl+kdv iken bana kdv dahil 370 tl gibi çok iyi bir fiyat verdiler 3 tane almam durumunda. Üzerinden 1,5 ay kadar geçtikten sonra İstanbul a üniversiteye geri döndüm bu sırada msata ssd için böyle fiyat vermiştiniz telefonda almayı düşünüyorum dediğim zaman, öyle bir fiyat vermiş olamayız mümkün değil siz yanlış anlamışsınızdır gibi bir tepkiyle karşılaştım ki hiç beklemediğim bir tepkiydi. Bi yanlışlık olamazmış gibi siz yanlış anlamışsınızdır diyorlar bana ilginç bir şekilde. Hadi onu da geçtim. Bilgisayarın 2. ayında bir anda odada pat diye bir ses ve yanık kokusu gelmeye başladı makinanın adaptörü bir anda yandı kendi kendine. Dışında kozmetik olarak kusur yoktu ama kokunun ondan geldiği çok belliydi ve adaptör kesinlikle şarj etmiyordu. Onu götürdüğüm zaman 3-4 dk içinde test edip denediler ve yenisini verdiler o konuda da hiçbir sorun yaşamadım. Notebook un yanında bazı modellerin yanında hediye bazı modellerin yanında ise isteğe bağlı 60 liraya sattıkları çantaya da değinmeden geçemeyeceğim. Ben hayatımda böyle uyduruk bir notebook çantası görmedim eğer çok isteyen arkadaşlar olursa resimlerini yükleyebilirim çantanın son halinin çantanın durumu için Monster ı henüz aramadım şu an onlara bağlanmayı bekleyebilecek kadar vaktim yok zira yarım saat sürecek heralde yine ulaşmam şimdi. Yanında hediye de olsa para ile de satılsa notebook 4 kg ve adaptörü 2 kg olduğu düşünülürse bu kadar ağır ürünlerin taşınıldığı çanta kesinlikle bu kadar uyduruk olmamalıydı ki notebook u da haftada 2-3 defa bu çantaya koyuyorum taşıyorum. Çanta sırt çantası çeklinde ve sırta asılan yerleri kopmak üzere o yüzden mecbur elde taşıyorum çantayı. Alalı daha 4-5 ay olan notebookun çantasının bu hale gelmesi de bana çok ilginç geldi açıkçası. Son olarak webcam driverları çalışmıyor bilmediğim bir sebepten ötürü telefonda da bunla ilgili pek açıklayıcı bilgi veremediler neden bende anlamadım.

Özetle:

Artıları;
    -Monster fiyat olarak MSI, Asus gibi oyun bilgisayarlarından fiyat olarak çok daha ucuz.
    -Performans olarak daha hiç bir sıkıntı yaşamadım sadece ufak bir tavsiye bu fiyatlara bir notebook alacaksanız sakın ssd'yi es geçmeyin ben 1 TB samsung evo 840 aldım Amerika'dan bir arkadaşım bu haftasonu gelirken getirecek 350 dolar gibi bir fiyata aldım ki gayet ucuzdu ama 2 sata girişinin olduğu düşünülünce 120 gb ssd bile yeterli aslında işletim sistemini kurup çok yoğun kullanılan uygulamaları yüklemek için.
    -Servis konusunda gerçekten hızlılar. Bozuk gelen bilgisayarı değiştirmeleri 2 saat falan sürdü gerisi kargoda geçen süre. Adaptör yandığında değiştirmeleri 10 dk yı geçmedi test edildi ve bir evrak imzalatıldı bana.

Eksileri;
    -Tam Türk usulü bir satış stilleri var siz yanlış anlamışsınız fiyat öyle dememişizdir diyip kestirip atıyorlar.
    -Yanında hediye diye veya 60 liraya sattıkları o çantanın ömrü maksimum 3 ay daha onlarla konuşmadım bu konuyu bakalım konuşunca ne dicekler.
    -Artıları kısmında servis konusunda gerçekten hızlılar dedim ama hızlı olabilmeleri için önce onlara ulaşabilmeniz gerekiyor ki bu çok meşakatli bir iş açıkçası.
    -Msata ssd için aradığımda normal ssd de sormuştum benim 350 dolara Amerika'dan getirttiğim ve vatan bilgisayarın sitesinde 1300 tl olan 1 TB ssd için 2200-2300 tl gibi astronomik bir fiyatta istediler. Açıkçası bu son yaptıklarına hiç bir şekilde anlam veremedim. İnternette fiyat ortalaması 1300-1500 tl arası olan ürüne 2200-2300 tl arası fiyat istemek insanları enayi yerine koymaktan başka bir şey değildir. Bazı yerlerde kampanya olur ucuz olur anlarımda internet ortalamasına göre %50 daha pahalıya satmak ne demek bilemedim doğrusu.

Bilgisayarın ağırlığını 2 bölümede yazmak istemedim. Ağır olduğu için bu bize negatif bir etki yaratıyor fakat bununda bir oyun bilgisayarı olduğunu unutmamak gerek. Bu yüzden çok taşımanız gerekecek bir bilgisayar ise (slim kasalarını çok bilmiyorum daha hafif olmaları kuvvetle muhtemel) bence başka alternatiflere yönelmeniz daha doğru fakat oyun için alıcam fazla da taşımam diyorsanız kesinlikle aradığınız bu tip bir bilgisayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absolutelytrue -- 16 Aralık 2014; 20:23:49 >

• hayırlısı olsun bekleyelim deneyiminizi, ama ilk izlenim önemlidir her zaman bunu da başarmış...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom48

hayırlısı olsun bekleyelim deneyiminizi, ama ilk izlenim önemlidir her zaman bunu da başarmış...:)

dostum bakmadıysan tam da aradığın konu şu olsa gerek yeni bir incelemehttp://forum.donanimhaber.com/m_100489328/tm.htm
  • absolutelytrue A kullanıcısına yanıt
    valla sizi epeyce üzen konular da olmuş. Tabi bu denli pahalı bir laptop alınca problemin p sini dahi duymak istemez kimse. sonuçta kalite aldım derken adaptör yanıyor, ilk aldığınızda power tuşu gidiyor ve servise zor ulaşıyorsunuz gibi ve ayrıca çantası can sıkıcı şeyler. Neyse ki performansı en azından üzmemiş ve servise ulaşınca da hemen gerekeni yapmışlar. Sizinkinin nadir olabilecek bi problem olduğunu umut etmek lazım ama yine de kulağa küpe olsun bu.. Özellikle genelde memnuniyet oranının yüksek olduğu bir firma ama işte bu gerçekten göz ardı da edilemez, demek ki bunlar olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom48

valla sizi epeyce üzen konular da olmuş. Tabi bu denli pahalı bir laptop alınca problemin p sini dahi duymak istemez kimse. sonuçta kalite aldım derken adaptör yanıyor, ilk aldığınızda power tuşu gidiyor ve servise zor ulaşıyorsunuz gibi ve ayrıca çantası can sıkıcı şeyler. Neyse ki performansı en azından üzmemiş ve servise ulaşınca da hemen gerekeni yapmışlar. Sizinkinin nadir olabilecek bi problem olduğunu umut etmek lazım ama yine de kulağa küpe olsun bu.. Özellikle genelde memnuniyet oranının yüksek olduğu bir firma ama işte bu gerçekten göz ardı da edilemez, demek ki bunlar olabiliyor.

Aslında burada kaynaklardan çoğu telefon hatlarının kötü olması ve uyardığımda da sanki bu sorunu bir tek ben yaşıyormuşum gibi davranmaları. Yoksa performans konusunda hiç bir sıkıntım yok birkaç güne ssd de gelince tadından yenmeyecek makina zaten. Benim tepki gösterme sebebim hadi İstanbul'da çıkar yerlerine gidersin de Antalya'da arıyorum ne ulaşabiliyorum ne muhattab bulabiliyorum gereksiz işler bence.

• Bugün Monster Tulpar v4.1 elimde olur, hayırlısı ile herhangi bir sorun çıkmaz ve beni üzmez.

Bu arada n.11 de özel bir kampanya var 22.12 de sona erecek..300 TL daha avantajlı alma şansını almak isteyen kaçırmasın. Bu şekli ile 3.299 TL ye geldi.

Açıkcası önceleri 3100 gibi fiyatlara Lenovo Y5070 ve Msi gx 70 bakınıyordum. O nedenle fiyatı uygun, I7 ve 970M bir arada fiyat olarak hoşuma gitti.

Gerisi makinaya kaldı artık. Bu kadar performanslı pc elimde ilk defa olacak umarım güzel bir ömrümüz olur.:)
  • Tulpar v4.1 Meraklılar için...Öncelikle çok hızlı kargo edildi istanbul dışı olmama rağmen 1.5 günde elimde oldu. Cihazı elinize aldığınızda kasanın verdiği his çok iyi. İnce olması özel bir zariflik katmış diyebilirim, hatta net olarak slim modeli tam istediğim gibi olmuş. Bir oyuncu bilgisayarı olduğunu anlamak çok güç..Klavye ışıklandırması karanlık ortamda gayet yeterli, hatta oda ışığında kullanınca da hoş görünüyor. Bütün driverları yüklediğimi sandım ama özel driverlar arasında bulunan Kablosuz bağlantıyı yüklemediğimden 1 saatten fazla bununla uğraştım , kullanıcı kitabını elime alınca neyi göremediğimi anladım ve yükleyince herşey yoluna girdi. Ses sisteminin çok iyi olduğunu söyleyebilirim, tabi başka laptoplarla kıyaslama yapamıyorum benim eski olan hariç, ama ondan sonra bu inanılmaz güzel geldi. Sound blaster ile daha da müthiş ses deneyimi elde edebiliyoruz ve yüksek seslerde de ses kalitesini koruyor. Ben ssd olmadan basic modelini kurdum ancak hızının şu an için epey iyi olduğunu söyleyebilirim. henüz çok program kurmadım ama açılış kapanış süreleri 5 saniye olmasa da son derece tatmin edici, ilerde belki bellek ve ssd ilave ederim ama şu an hiç ihtiyacım yok gibi. Ekran görüntü kalitesi epey güzel , tabi bunu eski laptopumla kıyaslayınca da epey fark yarattğını söyleyebilirim. Herhangi bir oyun açmayınca yani bilgisayarın zorlanmadığı anda klavyenin sol üst tarafında tuşlara basınca hafif olarak fanın esintisini ılık olarak hissediyoruz, ancak bu beni çok rahatsız edemez çünkü oyun oynadığımda harici logitech klavye kullanacağımdan bu beni çok da enterese etmiyor. Henüz ne kadar ısınabildiğini turbo fanın nasıl performans göstereceğini bilmiyorum test edemedim. Henüz 1 oyun yükleyebildim FIFA 15. Ultra Max ayarlarda en ufak bir takılma yok, FPS değerleri için FPS oyunları yüklemediğimden henüz değerlendirme yapamıyorum (ücretsiz olarak 970 M için kampanya dahilinde Far Cry4 yükleyeceğim öncelike) ancak FIFA 15 de çim kalitelerini sıçrayan suları oyuncuların akıcı şekilde oynama şekline bakınca olağanüstü olduğunu söylebilirim. Henüz online denemedim umarım başka kullanıcılarla da bu kalitedede oynayabilirsem başından kalkmak zor olabilir. Klavyenin tuş kalitesi de gayet iyi ama dediğim gibi harici klavye kullanıyorum o nedenle laptop klavyesini nadiren elleyeceğim. Bu arada Touch Pad de iyi geldi bana meraklısı olan varsa. FN tuşu F tuşları ile kombinasyonu iyi, ancak keşke ses açma kapama tuşu da ilave bir tuş gibi bulunsaydı. Ama yine bunu harici klavyemde çözmüş bulunuyorum. Harici klavyem neden var diyenler için, özel bir Logitech klavyem var ve Move tuşlarına çok rahat basıyorum. Bunu laptop klavyelerinde çok effektiv kullanamıyorum, ayrıca oyun oynarken son derece sert bastığımdan ve Logitech taş gibi sağlam olduğu için bu alışkanlığımdan vazgeçemiyorum.
    Şimdilik bunlar kullandıkça daha iyi analiz edeceğim.

• ürünü dün mağazadan teslim aldım stok haliyle (ssd almadım) gayet hızlı, şu an oyunları indiriyorum, mağazada fps testi yaptığımda tüm oyunlarda ultra ayarlarda harika bir şekilde oynadı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.