Şimdi Ara

%99 cpu kullanan Sistem Boşta işlemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
125.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Öner

Konu iyi geyiğe sarmış.
    Hani bilgisayar kullanmayı bilmiyorlar diyeceğim de Türkçe de mi bilmiyorlar.
    sistem boşta işte. boş yani kullanılmayan, serbest kalan kısım..

Alıntıları Göster
    Ya ne gerzek adamlarsınız adam anlatmaya çalışıyor derdini millette sanki ne olduğunu biliyormuş gibi laf ediyor. Sistem boşta işlemi adının aksine sistemi kasan bi sistem demek istemiş arkadaş ona çözüm arıyor. Belli ki bilmiyosun ne geyik yapıyosun...

• quote:

Orijinalden alıntı: zkrllh

Ya ne gerzek adamlarsınız adam anlatmaya çalışıyor derdini millette sanki ne olduğunu biliyormuş gibi laf ediyor. Sistem boşta işlemi adının aksine sistemi kasan bi sistem demek istemiş arkadaş ona çözüm arıyor. Belli ki bilmiyosun ne geyik yapıyosun...

Alıntıları Göster
    Yaw harbiden bu forumdakilere bişeyler oldu bunlar eskiden böyle değildi bi de şunu açıklasın o çok bilen arkadaşlar var ya türkçe de mi bilmiyorsunuz diyenler %52 CPU kullanımı var sistem boşta işlemi 98

%99 cpu kullanan Sistem Boşta işlemi

• quote:

Orijinalden alıntı: kansahn

Yaw harbiden bu forumdakilere bişeyler oldu bunlar eskiden böyle değildi bi de şunu açıklasın o çok bilen arkadaşlar var ya türkçe de mi bilmiyorsunuz diyenler %52 CPU kullanımı var sistem boşta işlemi 98

yukarıdaki işlemler listesi ile alttaki durum çubuğu bilgisi eşzamanlı ilerlemiyor.
    bazen listedeki bir işlem birden anlık olarak işlemciyi kullanıp tekrar bıraktıiında alttaki durum çubuğuna yansımıyor veya geç yansıyor.

olay bu.
    bir süre boşta beklersen eşitlendiğini göreceksin.

• quote:

quote:

yukarıdaki işlemler listesi ile alttaki durum çubuğu bilgisi eşzamanlı ilerlemiyor.
    bazen listedeki bir işlem birden anlık olarak işlemciyi kullanıp tekrar bıraktıiında alttaki durum çubuğuna yansımıyor veya geç yansıyor.

olay bu.

yarım saat beklediğimi söylesem
    her neyse ben ne olduğunu buldum tabi ki virüs

çalıştıra msconfig yazıp çıkan ekranda başlangış var orda işaretli olanlardan bazıları virüs bu sorunu yaşayan arkadaşlar ama hangisi olduğunu tabi ki siz bulacaksınız bu da işlemi yaptıktan sonraki hali

• quote:

quote:

quote:

olay bu.

çalıştıra msconfig yazıp çıkan ekranda başlangış var orda işaretli olanlardan bazıları virüs bu sorunu yaşayan arkadaşlar ama hangisi olduğunu tabi ki siz bulacaksınız bu da işlemi yaptıktan sonraki hali

Sende virus varmis ama konuyu acankisnin boyle bir problemi yoktu.
    bir de gorev yobeticisinde 'tum kullanici islemleri' sececenegini isaretlersen windowsun calistirdigi diger programlari da gosterir.
    o zaman cpu yu neyin kullandigini daha net gorursun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

olay bu.

Sende virus varmis ama konuyu acankisnin boyle bir problemi yoktu.
    bir de gorev yobeticisinde 'tum kullanici islemleri' sececenegini isaretlersen windowsun calistirdigi diger programlari da gosterir.
    o zaman cpu yu neyin kullandigini daha net gorursun.

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR TAM BİR SAATTİR BU KONU ÜZERİNDE YOGUNLAŞARAK FORUM SİTELERİNİ BLOG SİTELERİNİ VS GEZDİM.. BU SİSTEM BOŞTA İŞLEMİ BİLGİSAYARI KASTIGI ZAMAN CASUSLUK YAPIYORMUŞ VE MİCROSOFTA BİLGİSAYARDAN VERİ GÖNDERİYORMUŞ HER FORUMDA 5 KİŞİDEN 3Ü BUNU SÖYLÜYOR BEN YİNEDE SİZLERİ GÖRÜŞÜNÜ ALMAK İSTEDİM BENİMDE VİRÜSLERLE SORUNUM VAR PC ÇOK KASIYO İŞLEMLERDEKİ BÜTÜN İŞLEMLERİ SINAMAMA RAGMEN SADECE SİSTEM BOŞTA İŞLEMİ DİKKAT ÇEKİYO

• quote:

Orijinalden alıntı: KaRaHaN40

ARKADAŞLAR TAM BİR SAATTİR BU KONU ÜZERİNDE YOGUNLAŞARAK FORUM SİTELERİNİ BLOG SİTELERİNİ VS GEZDİM.. BU SİSTEM BOŞTA İŞLEMİ BİLGİSAYARI KASTIGI ZAMAN CASUSLUK YAPIYORMUŞ VE MİCROSOFTA BİLGİSAYARDAN VERİ GÖNDERİYORMUŞ HER FORUMDA 5 KİŞİDEN 3Ü BUNU SÖYLÜYOR BEN YİNEDE SİZLERİ GÖRÜŞÜNÜ ALMAK İSTEDİM BENİMDE VİRÜSLERLE SORUNUM VAR PC ÇOK KASIYO İŞLEMLERDEKİ BÜTÜN İŞLEMLERİ SINAMAMA RAGMEN SADECE SİSTEM BOŞTA İŞLEMİ DİKKAT ÇEKİYO

Alıntıları Göster
    hortlattım ama bendede böyle bi sorun var pc acaip kasıyor..

• quote:

Bundan bende de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalbi_kirik_serseri -- 12 Kasım 2011; 2:04:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalbi_kirik_serseri

quote:

Bundan bende de var

Alıntıları Göster
    çok normal zaten 99 boşta diyor bu bir sorun değil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

çok normal zaten 99 boşta diyor bu bir sorun değil yani

Alıntıları Göster
    arkadaşım sen diğer arkadaşlara bakma bu bir sorun reset atınca düzeliyor aynı problem bendede olmuştu yada virüsten olabilir
  • Beyler bu sorun ben de de var böyle mi bilmiyorum ama pc aniden çok kasmaya başladı windows xp açılırken aşırı yavaş.11 tür atıyor.açıldığın da kasım kasım kavuruyor.sonra biraz kendine geliyor amma nafile.virüs vardı.eset nod 32 kullanıyorum.karantina ya alıyor sadece.virüs dosyaları exe ye dönüştürüyor.felan.konu da açtım cevap yazan yok.yardım edin.
  • Beyler bu sorun ben de de var böyle mi bilmiyorum ama pc aniden çok kasmaya başladı windows xp açılırken aşırı yavaş.11 tür atıyor.açıldığın da kasım kasım kavuruyor.sonra biraz kendine geliyor amma nafile.virüs vardı.eset nod 32 kullanıyorum.karantina ya alıyor sadece.virüs dosyaları exe ye dönüştürüyor.felan.konu da açtım cevap yazan yok.yardım edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeliKulaBey

Beyler bu sorun ben de de var böyle mi bilmiyorum ama pc aniden çok kasmaya başladı windows xp açılırken aşırı yavaş.11 tür atıyor.açıldığın da kasım kasım kavuruyor.sonra biraz kendine geliyor amma nafile.virüs vardı.eset nod 32 kullanıyorum.karantina ya alıyor sadece.virüs dosyaları exe ye dönüştürüyor.felan.konu da açtım cevap yazan yok.yardım edin.
    Kardeş sistem boşta işlemi bendede 99 ama kasma felan yok jet gibi pc bence sistem boşta işlemin den kaynaklanmıyor sorun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

Kardeş sistem boşta işlemi bendede 99 ama kasma felan yok jet gibi pc bence sistem boşta işlemin den kaynaklanmıyor sorun...

Alıntıları Göster
    Şurda işe yarar 2-3 yorum var kalanı sırf forumda kirlilik başka birşey değil.Birde çok zeki yorumlar var.Hele birde çok bilildiğini zanneden var ona gülüyorum.arkadaşım "sistem boşta işlemi " sistem boşta işlemi işteye yazmış.Be güzel arkadaşım o tablo ne tablosu sistemin yük tablosu demekki sistem boşta hesap programı altta %90 diyorsa hesaplamak için işlemcinin yüzde 90 ını kullanıyor diye anlarsın.Çünkü işin mantığı bu. Ama gidip diğer sitelerden öğreniyorsun birde ukelalık yapıyorsun forumu kirletiyorsun birde soru sorn adamı afadersin salaklıkla suçlar gibi ukelalık yapıyorsun.Burda dalga geçeceğinize çok biliyorsanız adama yardım edin hatta kendi bilginizi ölçün size faydasıolsun.

orada göre bilmek önemli ilk arkadaşın sıkıntısına biri işlemcinin termal kremi demiş doğru eksik bilgi vermedi ise öyle bi sıkıntı çıkar
    diğer bi arkadaş da araştırmış hakaten helalolsun emek harcamış doğru sistem yöneticisinde gözükmese bile microsoft altta bilgi gönderiyor oda olabilir.Ama oda sistem özelliklerin düşükse çok sıkıştıra bilir.bilgi toplamak için bilgisayarı sıkıştırır çünkü.bi arkadaş helal olsun kendi sorunuu hızlı çözmek için sordu ama kendi kendinin ilacı oldu tebrik ediyorum. Kalanı maksat laf olsun mesaj sayım artsın.İşte forum işlerini o yüzden yıllar önce bıraktım.Artık aradığını bulamaz haldesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MudehJah

Şurda işe yarar 2-3 yorum var kalanı sırf forumda kirlilik başka birşey değil.Birde çok zeki yorumlar var.Hele birde çok bilildiğini zanneden var ona gülüyorum.arkadaşım "sistem boşta işlemi " sistem boşta işlemi işteye yazmış.Be güzel arkadaşım o tablo ne tablosu sistemin yük tablosu demekki sistem boşta hesap programı altta %90 diyorsa hesaplamak için işlemcinin yüzde 90 ını kullanıyor diye anlarsın.Çünkü işin mantığı bu. Ama gidip diğer sitelerden öğreniyorsun birde ukelalık yapıyorsun forumu kirletiyorsun birde soru sorn adamı afadersin salaklıkla suçlar gibi ukelalık yapıyorsun.Burda dalga geçeceğinize çok biliyorsanız adama yardım edin hatta kendi bilginizi ölçün size faydasıolsun.

orada göre bilmek önemli ilk arkadaşın sıkıntısına biri işlemcinin termal kremi demiş doğru eksik bilgi vermedi ise öyle bi sıkıntı çıkar
    diğer bi arkadaş da araştırmış hakaten helalolsun emek harcamış doğru sistem yöneticisinde gözükmese bile microsoft altta bilgi gönderiyor oda olabilir.Ama oda sistem özelliklerin düşükse çok sıkıştıra bilir.bilgi toplamak için bilgisayarı sıkıştırır çünkü.bi arkadaş helal olsun kendi sorunuu hızlı çözmek için sordu ama kendi kendinin ilacı oldu tebrik ediyorum. Kalanı maksat laf olsun mesaj sayım artsın.İşte forum işlerini o yüzden yıllar önce bıraktım.Artık aradığını bulamaz haldesin.

Alıntıları Göster
    99 boşta olan cpu yu gösterir.
    Bende de aynısı var:

• quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR006

99 boşta olan cpu yu gösterir.
    Bende de aynısı var:

Alıntıları Göster
    Kardeşim bide framework 4.0ı indir diyo gereklimi o ve bazen acmayı başarıyoruz ama [run time error 70]yazıo ne oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: romantcx

Kardeşim bide framework 4.0ı indir diyo gereklimi o ve bazen acmayı başarıyoruz ama [run time error 70]yazıo ne oluyo

Alıntıları Göster
    şuan pc daha hızlı birde bunu denemenizi öneririm msconfig e gelin hizmetler bölümünden google güncelme hizmetleri ve otomatik günceleştirme yi kapatın başlangıçtaki gereksiz şeyleri kaldırın pc reset atın çözüm olcağına eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandora666 -- 9 Aralık 2012; 3:14:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pandora666

şuan pc daha hızlı birde bunu denemenizi öneririm msconfig e gelin hizmetler bölümünden google güncelme hizmetleri ve otomatik günceleştirme yi kapatın başlangıçtaki gereksiz şeyleri kaldırın pc reset atın çözüm olcağına eminim

Daha ayrıntılı bi bicimde anlatır mısın .

Bu sorundan kurtulmak istiyorum.

Ayrıntılı biçimde anlatırsan cok sevirim SAYGILAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: cMbRs

sistemin %99 bosta .. adı üstünde sistem bosta

Alıntıları Göster
    ya kardes tamamda bn windovs sıstem yoneticisini actım sag üst kosede de advenced sistem care var daha oncede kullanıordm orjinal sistem bosta yuzde 99 dıyor boyutu 24K . sistem care da da ram yuzde 46 ya CPU da kah yuzde 45 kah yuzde 10 kah bilmem ne kafasına göre cirit atıyor üstelık bılgısayarmn yavasladgını hıssdıyorum donmalar oluyor ses kasılma yok ama can sıkıcı

• quote:

Orijinalden alıntı: dell'in taa...

ya kardes tamamda bn windovs sıstem yoneticisini actım sag üst kosede de advenced sistem care var daha oncede kullanıordm orjinal sistem bosta yuzde 99 dıyor boyutu 24K . sistem care da da ram yuzde 46 ya CPU da kah yuzde 45 kah yuzde 10 kah bilmem ne kafasına göre cirit atıyor üstelık bılgısayarmn yavasladgını hıssdıyorum donmalar oluyor ses kasılma yok ama can sıkıcı
    Bu sorunu bilmediğiniz halde boş boş yorum atmışınız ayıp adamın sorunu vardı demekki sordu bilmiyorsanız yazmayın

Bunun sorun bendede oluyordu sürekli o yüzden tecrübeliyim sistem boşta diye sistemin boş olan kısmını gösteriyor demişsiniz kasma olayının onunla hiç bir alakası yok.. Sorun cpu nun fazla ısınmasında buna etken olan şeylerde ortam sıcaklığı, termal macun olmaması yada işlevini kaybetmiş olması yada fan ile cpu arasındaki hava deliklerinin tozdan kapanması yani sorun cpu nun ısınmasından dolayı oluyor cpu fazla ısınınca cpu kullanımı %100 lere çıkabilir

Çözüm artık kasanı açıp temizliğinin ve termal macun yenilemenin vakti gelmiştir ;)

NOT: ve aklınızda bulunsun dünyanın en hızlı bilgisayarının bile cpu gerektiğinden fazla ısınırsa kasma normaldir. Bilgisayarınıza milyarlarıda verseniz ilgilenmediğiniz sürece en düşük bilgisayardan farkı kalmaz!!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.