Şimdi Ara

9900 ile yazılabilecek bilgisayar mühendislikleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisi olan arkadaşlar bir el atabilir misiniz çok arada kaldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O seviyede YTÜ-Hacettepe bir ve AGÜ var sanırım.

Bilgisayar mühendisliğinin kesinlikle İng okunması gerektiğini düşünüyorum.Bu yüzden YTÜ'yü tercih etmezdim.

Geriye kalan ünileri incelerseniz en sağlam kadronun Hacettepe olduğunu görürsünüz bu yüzden Hacettepe derim ben.

Bu arada bilgisayar kelimesini Türkçe'ye kazandıran da Hacettepe'dir (-: Yanlış degilsem en köklü bilgisayar bölümü de Hacettepe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.8K ile aynı soruyu soruyorum. Farklı bölümleri de inceliyorum Hacettepe sanki puanımı ziyan etmek gibi geliyor.
  • caps1ock kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de öyle düşünüyorum ama ailem CBÜ tıp diyor , sıralaman boşa gidecek diyor nasıl ikna edicem bilmiyorum

• YGS-LYS çalışmalarına başlamadan önce ailelere "sıralamanın boşa gitmesi" yanılgısından kurtulmaları için eğitim verilmeli bana göre. Arkadaşlar, bu sıralamalara neden bu kadar önem veriyoruz? Resmen başkalarının tercihleriyle tercih yapmak oluyor bu. Yanlış anlaşılmasın, sıralamanın bi önemi yok kafana göre yaz demiyorum. Tabi ki puanın yettiğince yüksek yerler tercih edersin ama senin hayatını değiştirecek kadar etkili olmamalı diğer insanların yaptığı tercihler. Bir yanda hacettepe bilgisayar, bir yanda CBÜ Tıp. İkisi de birbirinden çok uzak iki bölüm. Bilgisayar yazarsan bölüme olan yakınlığından dolayı, tıp yazarsan başkalarının tercihleriyle yükselmiş olan bir bölüme girebilmek ve puanının "boşa" gitmesini engellemek amacıyla yazıcan gibi. En azından ben öyle anladım. Şimdi bu noktada sen ve ailen tekrar düşünün. Yanlış anlama, bilgisayar da yaz demiyorum, sadece tercihine etki edecek ağırlıklı parametrenin başkalarının tercihleri olmasın diyorum. Umarım, anlatabilmişimdir derdimi.

• Ömrümde sıralama boşa gitmesi gibi saçma bir bahane daha görmedim ben; ailelerin safsataları, korkak olma sıralamam boşa gidecek kafasıyla bil.müh yerine tıp gibi bambaşka bir bölüm seçersen mutlu olacağını düşünüyor musun en azından o dala bu kafayla girip bırak mutlu olmayı başarılı olacağını düşünüyor musun ? sıralama düşünmek saçmalık yaz hacettepe tertemiz üni tertemiz bölüm sıradan bir şey değil paşa paşa oku . İnsanlar önce hedef koyar sonra o hedefe göre puan sıralama tutturmaya çalışır bizimkilerin puanı yüksek gelince feleği şaşıyor hedefinden sapma
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam ayyyynen öyle düşünüyorum senelerdir anlatmaya çalışıyorum anlamıyorlar

• ensargarip E kullanıcısına yanıt
    Hocam benim hadefim ODTÜ'ydü o olmadı tobb idi. İkisi de olmadı okul puanı 1000 kişi geri attı tobb %75 bursluya razıydım o da lanet olası obp den kaçtı işte ama yapacak bir şey yok artık. Ben hayalime en yakın bölümü buldum vazgeçmek istemiyorum

• TOBB gelme ihtimali var bence ayrıca bak ben gazi tıptayım sana şöyle söyleyeyim bilg müh istesem dakika durmam leş gibi her sene 500-1000 tıp kontenjanı arttırıyorlar yöke her sene dilekçe gidiyor doktor sayısı yeterli dağılım dengesiz diye adamlar dinlemiyor. gelecekte şimdiki öğretmenler gibi olması işten bile değil ama sen eğer gerçekten nitelikli biriysen parlarsın mühendislikte ki hacettepe gerçekten güzel bir üniversite şu and 145 bin hekim var piyasada sen mezun olana kadar 250 bine yaklaşır çeyrek milyon doktor ne demek
  • Tercih listenize ODTÜ, İTÜ, TOBB Bilgisayar olarak sırala da Bilgisayar mühendisliği gerçekten senin için şart mı? Ailenin durumu varsa Bilkentte burssuz okumayı da düşün derim, başarılı olursan burs da alabilirsin yok olmaz diyorsan ODTÜ, İTÜ'nün farklı mühendisliklerine bir göz gezdir diyorum yok onlar da olmaz diyorsan kendini üzmene gerek yok Hacettepe gayet kaliteli bir üniversite, Türkiye'deki ilk Bilgisayar mühendisliği bölümünü açan üniversitedir ayrıca Hacettepe.
  • upower U kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yıllık 7-8 bin lirayı kaldırabilirler ama dahasını kaldiramazlar biliyorum ben de bilkent olsun isterdim malesef hayat şartları. Diğer mühendislik dalları inşaat makine kimya ve elektronik haberleşme'den bahsediyorsunuz sanırım. Elektronik haberleşme hakkında fikrim yok fakat diğerlerinin hayalime ulaşmamda pek kısa bir yol olmadıklarını biliyorum. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

• 13 bin sıralamam var, bilgisayar mühendisliği istiyorum, şehir istanbul.
    seçenek yok ne yazık ki fazla.
    YTÜ yü istiyordum ama forumda yerden yere vuruluyor. Var mı okuyan, gerçekten içeriğini bilen ve başka tavsiye verecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensargarip

TOBB gelme ihtimali var bence ayrıca bak ben gazi tıptayım sana şöyle söyleyeyim bilg müh istesem dakika durmam leş gibi her sene 500-1000 tıp kontenjanı arttırıyorlar yöke her sene dilekçe gidiyor doktor sayısı yeterli dağılım dengesiz diye adamlar dinlemiyor. gelecekte şimdiki öğretmenler gibi olması işten bile değil ama sen eğer gerçekten nitelikli biriysen parlarsın mühendislikte ki hacettepe gerçekten güzel bir üniversite şu and 145 bin hekim var piyasada sen mezun olana kadar 250 bine yaklaşır çeyrek milyon doktor ne demek

Hocam ben ygs lys de bu kadar zorlandim tus gibi bir sınavı hiç kaldirabilecegimi sanmıyorum. Ve kafam ezbere cidden hiç basmıyor başarısız ve mutsuz olacağıma biraz olsun zevk alabileceğim bi bölümü yeğlerim kesinlikle

• EclipseIV E kullanıcısına yanıt
    Tavsiye veremem ben de aynı durumdayım ama Galatasaray Üniversitesini araştırdınız mi hocam ben oraya hiç bakmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whyarewehere -- 12 Temmuz 2017; 13:59:35 >
  • Galatasaray yazardım ben.Hem İstanbul, hem mükemmel yerde, hem çift dil ve yurtdışına direkt kapı açması gibi faktörlerden dolayı.Bu arada bölümü ingilizce okumamak ingilizce öğrenilemeyeceği anlamına gelmiyor, zaten derslerde ister istemez mesleki ingilizce kullanılacaktır bunun yanında TOEFL-IELTS verip belgeleyebilecek düzeyde ingilizce geliştirmek de zor bir olay değil bence.
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Mezunum ve dil ile aram pek yok, fransızca hazırlık ve tekrar kalma riskine giremem açıkcası. Yoksa dediğiniz gibi görünüş olarakta kağıt üstünde de çok güzel duruyor.
    Bi eksisi imkanları çok yok sanırım ? (lab gibi.)
  • whyarewehere W kullanıcısına yanıt
    Sıralama boşa gidecek diye bir şey yok.Hacettepe bilgisayarda ilk sıralarda 10binden insanlar da var, sona doğru 20bindeki insanlarda...
    Ve emin olabilirsiniz bu iki sıralamadaki insanlar arasındaki tek fark sınav anını verimli kullanıp kullanamama meselesi.

Ayrıca bahsettiğiniz meslekler birbirinden tamamen farklı.Bilgisayar mühendisliği düşünen&kafası buna yatan birisinin sırf sıralama yüzünden tıp seçmesi gerçekten hiç mantıklı değil.Birisi analitik+pratik zeka ve iyi bir işlem yeteneği isterken; diğeri ise iyi bir ezber ve çok sağlam bir disiplin istiyor.Yani şuana kadar kafasında hep mühendislik olan birisinin(muhtemelen biyoloji ve türevlerinden nefret ediyor) tıp seçmesini doğru bulmuyorum.

Şahsen tıp seçiminin, bilg. mühendisliğinden iyi olduğunu da düşünmüyorum.Yeni bir dönem içerisindeyiz. Bilişim Teknolojileri ve bilgisayar, 4. sanayi devrimini başlattı.Bu devrimin baş aktörü de bilgisayar mühendisleri bu yüzden önünüzde inanılmaz derecede fazla iş alanı ve imkanı var.
    Ayrıca seçeceğiniz üniversitede Türkiye'nin en güzel(akademik+kampüs açısından) üniversitelerinden birisi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.