Şimdi Ara

9V pil ile yapilabilecek en verimli aydinlatma. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3lü seri 12v ta ömrü fazla uzun olmaz.akü tam dolu iken ledleri bozabilir bile.
    sürücü yoksa.
    Kusura bakmayın bu ayrıntılıyı belirtmeyi unutmuşum normalde bu ledler oldukça yaygın ama220v ta sık karşılaşılıyor.12v olarak çok ama çok nadir bulunuyor.
    Benim kullandığım ledler karaköyde 12v ile çalışan bu tarz led hatta bu led bir tek onlarda rastladım.
    Edison aydınlatma.Tramvaydan karaköy pasajına geçin kime sorsanız gösterirler.
    Bu aldıklarını geri iade edebilme şansınız varsa geri iade edin ben ilk bisiklet farımı bu şekilde yaptım.
    Soğutucu ve 3 lü seri 1watt led ler ile.60derece mercek kullandım.
    Ama aynı enerji ile hem hazır modül olarak hemde performans olarak bunu gördükten sonra buna geçtim.
    Arzu ederseniz birlikte gidebiliriz bende sonunda bugün ucuz yolluda olsa bir yol bisikleti aldım.
    Teknik sorunuz olursa yardımcıda olurum. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 6 Mayıs 2013; 23:09:38 >

• Atakan, senin gonderdigin resimlere tekrar bakiyordum ki aslinda bahsettigin lambayla dun defalarca karsilastigimi fark ettim. Bugun karakoye gecme firsati yarattim kendime. Edison aydinlatmaya (Galata elektronik) ugradim. Sagolsunlar cok yardimci oldular. MR16 diye geciyormus bu lamba. Bir adet reflektor de aldim yaninda. Ancak malesef ki hic bir 12v luk guc kaynagini fenerin icine sigdiramadik. Ben de 9v luk pile bagladim. Muhtemelen 12v luk gibi parlamiyordur ama gayet guzel calisiyor, iyi de aydinlatiyor. Su anda hemen hemen 1 saat kadar oldu acik duruyor. Isinma da yok isik seviyesinde azalma da.. Tek yapmam gereken sey baglanti yerlerini leyimlemek. Ondan sonra vur pedalin gozune :)

Arkadaslar hepinize yardimlariniz icin tesekkurler. Atakan sana da ayri bir tesekkur borcluyum. Yardimci olmasaydin muhtemelen halen daha debelenip duruyordum. Sayende cok ufak bir meblag harcayarak cok iyi sonuc aldim.

Bisikletin hayirli olsun, resimlerini gormek isterim. Hatta denk getirebilirsek bi gun beraber de pedal cevirebiliriz.
     9V pil ile yapilabilecek en verimli aydinlatma. 9V pil ile yapilabilecek en verimli aydinlatma. 9V pil ile yapilabilecek en verimli aydinlatma.

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

3lü seri 12v ta ömrü fazla uzun olmaz.akü tam dolu iken ledleri bozabilir bile.
    sürücü yoksa.
    Kusura bakmayın bu ayrıntılıyı belirtmeyi unutmuşum normalde bu ledler oldukça yaygın ama220v ta sık karşılaşılıyor.12v olarak çok ama çok nadir bulunuyor.
    Benim kullandığım ledler karaköyde 12v ile çalışan bu tarz led hatta bu led bir tek onlarda rastladım.
    Edison aydınlatma.Tramvaydan karaköy pasajına geçin kime sorsanız gösterirler.
    Bu aldıklarını geri iade edebilme şansınız varsa geri iade edin ben ilk bisiklet farımı bu şekilde yaptım.
    Soğutucu ve 3 lü seri 1watt led ler ile.60derece mercek kullandım.
    Ama aynı enerji ile hem hazır modül olarak hemde performans olarak bunu gördükten sonra buna geçtim.
    Arzu ederseniz birlikte gidebiliriz bende sonunda bugün ucuz yolluda olsa bir yol bisikleti aldım.
    Teknik sorunuz olursa yardımcıda olurum. .

3lü seriyi 9v pil için söylemiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: stingray1453

Atakan

Teşekkürler.9v ile 12v arasında ışık performansı olarak %lik olarak belirtebilirsek %25-30civarında bir ışık kaybı oluyor.Ama voltajın düşük olması sıfır ısıya sebeb oluyor 12v ta 1saat çalıştırdığımda mesela kutu bisiklet gibi rüzgar alan bir yerde olmadığında canavar gibi ısıma yapıyor ve slikonlarını eritme noktasına geliyordu.Bisiklette sıkıntı olmuyor tabi 4-5saat bile açık tuttum.
    9V 3tane paralel pil olduğuna göre bunlarca duracell gibi kaliteli piller ise bu 9v pil ile siz en köü iht. 2.5saat en iyi iht. 4saat aydınlatma sağlarsınız.(tabi 9 v ta 250ma çektiğini varsayarsak daha az yada daha çok çekebilme ihtimali mevcut)
    Kutuya sığacak ebatta pil bulmanız çok zor olmamalı.
    Kutudaki alana birebir sığmayabilir bu durumda örnek verelim
    2tane 6v luk pil grubunu sıkıştırabilirsiniz yada 3v luk 4 tane çok fazla yer kaplamıyorlar kendi içinde seri bağlayarak yanlara sıkıştırabilirsiniz lambanın soğutucu ile arasında mesafe olmalı piller ısından çok çabuk etkilenir hem tehlike arz eder hemde ömrünü azaltır.
    Bunların hiç birini yapamıyorum diyorsanız.

http://www.pilburada.com/power-xtra-px-305570-37v-1100mah-lityum-polimer-pil-batarya-navigasyon-pili-gps-pili-55360u.html
    3lü seri bağalyın 12.6v yapar.toplam gerilim 9v civarına düştüğünde pillerin bittiği anlamına gelir.
    Sığacak ebatta uygun lipo pil de kullanabilirsiniz bunların şarj cihazları piyasada mevcut maliyeti ni cd pillere göre artacaktır.
    Ama hafiflik olarak Süper hafif daha ni cd pile göre daha uzun ömürlü olur.
    Tabi yine siz bilirsiniz.9v pil ile 2haftada bir grup bitirseniz.5lira olsa tanesi 15lira çok maliyetli şarjlı pilin amortisi
    3-4ay sanırım.
    Bu arada bisiklet ahım şahım bir şey değil.Saolsun Elektronik bölüm hocamdan çok temsili bir fiyattan aldım.
    http://imageshack.us/a/img89/2500/20130506517.jpg
    Boydan dolayı tek derdim kadro boyu idi onuda halletmiş oldum.
    Şimdi bende sizin gibi ağırlık katmayacak görsellik bozmayacak ufak bir akü sele altı çantası led lamba ve araç kornası tesisatı çekeceğim.
    Sonrasında olay bitiyor
    İyi çalışmalar.tekrar

• Bendeki 9v luk piller sarjli pil. 9v luk pil kullanmaktaki israrimin sebebi de buydu aslinda. Sarj aletim de hali hazirda mevcuttu. O yuzden pile harcama yapmadigim icin ekstra 60-70 tl civari bi masraftan kurtuldum diyebilirim. 9v kullandigim icin ayriyetten isinma yapmasini engellemesi de guzel bi tesaduf oldu cunku ledin arkasinda kablolari bagladigim yer ile piller arasinda 1-2 mm lik bir mesafe ancak vardir. Eger led isinma yapsaydi muhtemelen pillerde sikinti yasardim. 3 saat civari calistirmasi benim icin hayli hayli yeterli. Dedigim gibi 15 dakika ancak kullanabiliyorken 3 saate cikabilmek buyuk bi sinif atlatti bana.

Bisikletin hayirli olsun tekrar. Onceki bisikletine nazaran epey buyuk bi kadro, muhtemelen sikinti yasamayacaksin. Heybelikle beraber camurluk da ayarlarsan su birikintilerine girdiginde problem yasamazsin.

Tekrar cok tesekkur ederim, gorusmek uzere.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.