Şimdi Ara

a

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
6.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 6 Mayıs 2021; 16:59:2 >

• mesajının hepsini okumadım ama soru kısmını okudum bende uydunet kullanıyorum tamamiyle oturduğun yerin alt yapısı ile kullanıcı sayısına bağlı. kablo tesisatı iyiyse bölgendeki apartmanda çok fazla kullanıcı yok ise memnun kalırsın. uydunetin verdiği docsis 2.0 modemlerinin wifi si iyi çekmiyor. (bu benim tespitim) netten oyun oynuyorsa alma derim ping olayına takılabilrsin..onun haricinde torrent iyi olmadığı sölenir ama inanma ben kullanıyorum canavar gibi indiriyor. ölç biç tart kendine göre hadi kolay gele..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kovan

NOT: Bu mesaj göründüğü kadar uzun değil, ancak yinede okumaya üşenecek olursanız sadece en altta yer alan SONUÇ ve SORU bölümlerini okuyabilirsiniz. Teşekkürler.

Herkese Merhaba.

Arkadaşlar hayırlısıysa taşınıyorum. Taşındığım evde KABLO TV (TürkSat) var. Uzun zamandır TTNET'ten memnun olmadığım için KABLO TV'ye geçmeyi düşündüm. Bildiğiniz gibi TV abonesi olmadan UyduNet üyesi olmanız mümkün değil. Ayrıca işin ucunda tahütname olduğundan, üyeliği her açıdan değerlendirmem gerekli. İşe önce TV aboneliğinden başladım. TürksatKablo.com.tr adresinde görebileceğiniz gibi Türksat KABLOTV dışında TELEDÜNYA adında farklı paketler barındıran bir ürün de sunuyor. İşte kafa karışıklığı da burada başlıyor. Türksat.com.tr adresinde bulunan kanal listelerini inceledim (inceleme bu mesaj tarihi ile aynı gün yapılmıştır).

Web sitesinde KABLO TV adı ile yer alan paket 9TL, TELEDÜNYA Temel paket ise 12,5TL. Kıyaslama yaptığım iki paket bunlar olduğu için diğerlerini değerlendirmeyeceğim.

Kablo TV listesini incelendiğimizde ülkemizde yayın yapan ulusal kanalların bir kısmı ile birkaç yabancı kanal yer alıyor. Ulusal kanalların birçoğu ise KABLO TV'de yok. Bu kanallar gerek karasal yayında gerekse de uydu yayınında ücretsiz yayın yapan kanallar. Ancak KABLO TV'de ilginç bir şekilde yok. Ancak TELEDÜNYA temel pakette yer alıyor. TeleDünya Temel Paketi incelediğimizde ise özellikle kalabalıklaştırılmış bir manzara göze çarpıyor. Aşağıdaki listede KABLO TV ve TELEDÜNYA (Temel paket) arasındaki farkı görebilirsiniz.

Bu liste sadece iki paket arasındaki farkı göstermektedir. Tam liste değildir

(Tele Dünya'da yer alan ancak KABLO TV'de yer almayan kanallar)

A (Ulusal Yerli Kanallar) : TRT Çocuk / TRT Anadolu / TRT Aaabia / TRT Avaz / TRT 6 / TRT Belgesel / TRT Okul / Bugün / TV Net / AHBR / Dost / Bloomberg HT / Hilal TV / Mesaj / Ulusal / BRT / Kanal T / Semerkand TV / Dünya TV / Hayat / Genç / Planet Pembe / Planet Çocuk / Planet Sinema / Planet Türk / Yaban / Power TV / NR1 Türk / Yumurcak / E2 / Kanal 35 /

B (HD kanallar) : TRT HD / AHBR HD / ATV HD / Semerkand TV HD / Bebe HD / National Geo HD / Net. Geo. Wild HD / BBC HD / Eurosport HD /

C (Yabancı Kanallar) : FX / Universal / BEA / EuroNews / Bloomberg / Aljazeera / Aljazeera EN / Sky News / France 24 EN / France 24 FR / DW / TV5Monde / TVe / NHK World / KBS World / Arirang / CCTV4 / CCTV9 News / Saudi Television / Kanal 89 [?Arapça olabilir] / Kanal 90 [?Arapça olabilir] / Kanal 103 [Azeri] / Kazakh TV / TVem / Sports TV / Eurosport2 / AB Moteurs / Minika Çocuk / Minika GO / Disney / Cartoon Network / Kida Animez / Kids Go / Maxi TV / Discovery Channel / Animaux / Escales / Encyclo / SciTechTV / Net Geo Adventura / RTG TV

SONUÇ : "C" olarak isimlendirdiğim bölümdeki kanallar yabancı kanallar bu kanalların özel bir pakette olması normaldir diyebiliriz. "B" olarak adlandırdığım kanallar ise HD kanallar bu kanallar için ayrı bir kutu (alıcı) gerekli olduğundan bir çoğu yerli ve sıradan uydu kanalı olmasına rağmen yine özel bir pakette olması normaldir diyebiliriz. Ancak "A" bölümündeki kanallar hangi özel yanları nedeniyle KABLO TV paketinde olmamasına rağmen TELEDÜNYA'da var işte bu bir bilmece. Hiçbir markayı mesnetsiz karalamak gibi bir huyum yok ancak belliki TELEDÜNYA paketi kalabalık görülmesi adına "A" Bölümündeki kanallar Kablo TV'de yer almıyor. Bu durum benim açımdan tam bir güvensizlik.

SORU : Maalesef gördüğüm bu manzara nedeniyle TÜRKSAT'a güvenim azaldı. Ancak benim için önemli olan UYDUNET'in durumu. Çünkü KABLOTV'yi sırf UYDUNET için alacağım. Sizden ricam UYDUNET'te bu şekilde bir oyun olup olmadığı hakkında bilgi vermenizdir. 1mb sınırsız almayı düşünüyorum. Düşük bir hız olduğundan tam verimli olarak kullanabilecek miyim merak ediyorum. Sabrınız ve cevaplarınız için teşekkürler.

kablo tv analog yayın yapmaktadır. hd kanal olsa bile anlamı yoktur. çünkü görüntü analogtur. dediğiniz kanallarının bulunmamasının nedeni eğer bu kanallar kablo tv'de olsaydı kablo tv olmayacaktı. kablo tv'nin analog yayını sona erecek. kablo tv bir an önce kapatmayı düşünüdükleri hizmet olduğu için kanal sayısı azalmaktadır. anlatmam gerekirse kablo tv'deki analog bir kanalın yerine teledünyada dijital 8-10 kanal yayın yapmaktadır. kablo tv'de bir kanalı kaldırmaları demek 8-10 kanala yer açmaları demek. ücretsiz 2. tv'ye düşünün ama 9 tl kablo tv'ye vermek çok masraflı görüntü netliği olmayan içerik açısından çok zayıf bir şeye para ödemektir. uydunet bölgelere göre sorun açısından fark etmektedir. bazı yerlerde sorun yoktur. bende yok. bazı yerlerde çok sorun var. eğer uydunet alacaksanız 9 tl yerine teledünya'yı 12.5 alın. uyduneti düşünmezseniz hiç almayın.

• adam asıl uyduneti istiyor.
    kablo tv den bir kanal kalkınca teledünya'da 10 kanal çıkıyor diye bir şey yok, iki platform ayrı frekanslarda yayın yapar. Kablo TV'de kanal sayısının azalmasının nedeni kar oranı düşük olması. Biri alıp kolayca analog sinyali dağıtabilir ama Teledünya dijital olduğu için her televizyona ayrı bir üyelik gerekir.
    @ OP: eğer o fazla kanalları izlemek isterseniz 3.5 lira fazla ödeyeceksiniz. diğer odalarda da kablo tv izleyebileceksiniz çünkü teledünya alana kablo tv bedavadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apespecter -- 10 Aralık 2012; 20:35:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

quote:

NOT: Bu mesaj göründüğü kadar uzun değil, ancak yinede okumaya üşenecek olursanız sadece en altta yer alan SONUÇ ve SORU bölümlerini okuyabilirsiniz. Teşekkürler.

Herkese Merhaba.

Arkadaşlar hayırlısıysa taşınıyorum. Taşındığım evde KABLO TV (TürkSat) var. Uzun zamandır TTNET'ten memnun olmadığım için KABLO TV'ye geçmeyi düşündüm. Bildiğiniz gibi TV abonesi olmadan UyduNet üyesi olmanız mümkün değil. Ayrıca işin ucunda tahütname olduğundan, üyeliği her açıdan değerlendirmem gerekli. İşe önce TV aboneliğinden başladım. TürksatKablo.com.tr adresinde görebileceğiniz gibi Türksat KABLOTV dışında TELEDÜNYA adında farklı paketler barındıran bir ürün de sunuyor. İşte kafa karışıklığı da burada başlıyor. Türksat.com.tr adresinde bulunan kanal listelerini inceledim (inceleme bu mesaj tarihi ile aynı gün yapılmıştır).

Web sitesinde KABLO TV adı ile yer alan paket 9TL, TELEDÜNYA Temel paket ise 12,5TL. Kıyaslama yaptığım iki paket bunlar olduğu için diğerlerini değerlendirmeyeceğim.

Kablo TV listesini incelendiğimizde ülkemizde yayın yapan ulusal kanalların bir kısmı ile birkaç yabancı kanal yer alıyor. Ulusal kanalların birçoğu ise KABLO TV'de yok. Bu kanallar gerek karasal yayında gerekse de uydu yayınında ücretsiz yayın yapan kanallar. Ancak KABLO TV'de ilginç bir şekilde yok. Ancak TELEDÜNYA temel pakette yer alıyor. TeleDünya Temel Paketi incelediğimizde ise özellikle kalabalıklaştırılmış bir manzara göze çarpıyor. Aşağıdaki listede KABLO TV ve TELEDÜNYA (Temel paket) arasındaki farkı görebilirsiniz.

Bu liste sadece iki paket arasındaki farkı göstermektedir. Tam liste değildir

(Tele Dünya'da yer alan ancak KABLO TV'de yer almayan kanallar)

A (Ulusal Yerli Kanallar) : TRT Çocuk / TRT Anadolu / TRT Aaabia / TRT Avaz / TRT 6 / TRT Belgesel / TRT Okul / Bugün / TV Net / AHBR / Dost / Bloomberg HT / Hilal TV / Mesaj / Ulusal / BRT / Kanal T / Semerkand TV / Dünya TV / Hayat / Genç / Planet Pembe / Planet Çocuk / Planet Sinema / Planet Türk / Yaban / Power TV / NR1 Türk / Yumurcak / E2 / Kanal 35 /

B (HD kanallar) : TRT HD / AHBR HD / ATV HD / Semerkand TV HD / Bebe HD / National Geo HD / Net. Geo. Wild HD / BBC HD / Eurosport HD /

C (Yabancı Kanallar) : FX / Universal / BEA / EuroNews / Bloomberg / Aljazeera / Aljazeera EN / Sky News / France 24 EN / France 24 FR / DW / TV5Monde / TVe / NHK World / KBS World / Arirang / CCTV4 / CCTV9 News / Saudi Television / Kanal 89 [?Arapça olabilir] / Kanal 90 [?Arapça olabilir] / Kanal 103 [Azeri] / Kazakh TV / TVem / Sports TV / Eurosport2 / AB Moteurs / Minika Çocuk / Minika GO / Disney / Cartoon Network / Kida Animez / Kids Go / Maxi TV / Discovery Channel / Animaux / Escales / Encyclo / SciTechTV / Net Geo Adventura / RTG TV

SONUÇ : "C" olarak isimlendirdiğim bölümdeki kanallar yabancı kanallar bu kanalların özel bir pakette olması normaldir diyebiliriz. "B" olarak adlandırdığım kanallar ise HD kanallar bu kanallar için ayrı bir kutu (alıcı) gerekli olduğundan bir çoğu yerli ve sıradan uydu kanalı olmasına rağmen yine özel bir pakette olması normaldir diyebiliriz. Ancak "A" bölümündeki kanallar hangi özel yanları nedeniyle KABLO TV paketinde olmamasına rağmen TELEDÜNYA'da var işte bu bir bilmece. Hiçbir markayı mesnetsiz karalamak gibi bir huyum yok ancak belliki TELEDÜNYA paketi kalabalık görülmesi adına "A" Bölümündeki kanallar Kablo TV'de yer almıyor. Bu durum benim açımdan tam bir güvensizlik.

SORU : Maalesef gördüğüm bu manzara nedeniyle TÜRKSAT'a güvenim azaldı. Ancak benim için önemli olan UYDUNET'in durumu. Çünkü KABLOTV'yi sırf UYDUNET için alacağım. Sizden ricam UYDUNET'te bu şekilde bir oyun olup olmadığı hakkında bilgi vermenizdir. 1mb sınırsız almayı düşünüyorum. Düşük bir hız olduğundan tam verimli olarak kullanabilecek miyim merak ediyorum. Sabrınız ve cevaplarınız için teşekkürler.

kablo tv analog yayın yapmaktadır. hd kanal olsa bile anlamı yoktur. çünkü görüntü analogtur. dediğiniz kanallarının bulunmamasının nedeni eğer bu kanallar kablo tv'de olsaydı kablo tv olmayacaktı. kablo tv'nin analog yayını sona erecek. kablo tv bir an önce kapatmayı düşünüdükleri hizmet olduğu için kanal sayısı azalmaktadır. anlatmam gerekirse kablo tv'deki analog bir kanalın yerine teledünyada dijital 8-10 kanal yayın yapmaktadır. kablo tv'de bir kanalı kaldırmaları demek 8-10 kanala yer açmaları demek. ücretsiz 2. tv'ye düşünün ama 9 tl kablo tv'ye vermek çok masraflı görüntü netliği olmayan içerik açısından çok zayıf bir şeye para ödemektir. uydunet bölgelere göre sorun açısından fark etmektedir. bazı yerlerde sorun yoktur. bende yok. bazı yerlerde çok sorun var. eğer uydunet alacaksanız 9 tl yerine teledünya'yı 12.5 alın. uyduneti düşünmezseniz hiç almayın.

Alıntıları Göster
    a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 6 Mayıs 2021; 16:59:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

adam asıl uyduneti istiyor.
    kablo tv den bir kanal kalkınca teledünya'da 10 kanal çıkıyor diye bir şey yok, iki platform ayrı frekanslarda yayın yapar. Kablo TV'de kanal sayısının azalmasının nedeni kar oranı düşük olması. Biri alıp kolayca analog sinyali dağıtabilir ama Teledünya dijital olduğu için her televizyona ayrı bir üyelik gerekir.
    @ OP: eğer o fazla kanalları izlemek isterseniz 3.5 lira fazla ödeyeceksiniz. diğer odalarda da kablo tv izleyebileceksiniz çünkü teledünya alana kablo tv bedavadır.

uydunet maliyeti kablo tv ile 38'e çıkıyor. 9 tl siz de biliyorsunuz içerik yok gibi bir şey bana kalırsa bedava uydu daha kaliteli içierik açısından. 3.5 tl daha verip içerik olsun diye yazdım.bir kanal yerine 10 kanal dediğiniz gibigelmiyor sadece gelmesi için yer oluyor. zaten şu anda 40-50 ciavrı kanal için teledünya için yer var. kanal çıkarılmasa da.

• quote:

a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 6 Mayıs 2021; 16:59:29 >
  • uydunetten genel olarak memnunum şuana kadar iki büyük sorun yaşadım. bir keresinde modem bozulmuştu bir hafta internetsiz kaldım. geçen ay da yavaşlama sorunları oldu. şu vakit normal gibi. steam'e bile rahat girebiliyor. güncel kampanyalara baktım, isterseniz 24 ay taahhüt ile modemi bedava alabilirsiniz.
  • quote:

uydunetten genel olarak memnunum şuana kadar iki büyük sorun yaşadım. bir keresinde modem bozulmuştu bir hafta internetsiz kaldım. geçen ay da yavaşlama sorunları oldu. şu vakit normal gibi. steam'e bile rahat girebiliyor. güncel kampanyalara baktım, isterseniz 24 ay taahhüt ile modemi bedava alabilirsiniz.
    a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 6 Mayıs 2021; 16:59:38 >
  • quote:

Lütfen bilmeden yorum yapmayınız.
    serdar_ayberk nickli arkadaşın söyledikleri bire bir doğru olup kablo tvden bir kanalın silinmesi demek sd olarak teledünya'ya 6 ile 8 kanal hd olarak 2 yada 3 kanal arasında yer açılması demektir. Türksat'ta çalışmaya başlanan personellere eğitimin son haftasında anlatılan bir konu olmaktadır.
    Kablo tvde kanal azalmasının asıl nedeni de budur.

• Kanalların azlığı çokluğu tamamen frekans ayarlarındaki yer problemlerinden kaynaklı, yani kablonet'in bir hinliği olacağını zannetmiyorum. Ayrıca Türksatkablo devlet kuruluşu olduğundan özel sektör çakallıkları peşinde bir şirket de değildir (gördüğüm ve kullandığım kadarı ile).
    3,5TL için fazla düşünmeye gerek yok bence, asıl düşüneceğiniz HD mi SD mi olmalı.
    Uydunet'e gelince memnuniyetler bölge bölge değişiyor ama genel olarak TTnet'ten iyi olduğunu söyleyebilirim. Uydunet'in en cazip yanı sözverdiğini vermesi bence, TTnet 4MB veriyorum dediği hatlarda 2 MB bile alamıyorken uydunette tam sinyal alırsınız.
    Uydunet'in sorunları yok değil ama kefeye konulursa TTnet'ten çok daha üstündür benim gözümde.
  • İnternet performansı olarak TTNET'ten bir farkı yok. UYDUNET Biraz daha stabil hız veriyor ama sık sık kesildiği oluyor.
    Uydunet olan yere sanırım fiber hatta gelmiştir. Fiber Net araştırmanı tavsiye ederim.
    Ayrıca taahhüt vermek yerine devreden birini bulursan daha ucuza gelir
  • quote:

NOT : TELEFONLA ÜYELİK ONAYI NEDENİYLE CEVAPLARIM ONAYLANMADAN YAYIMLANMIYORDU. BU NEDENLE YAZDIKLARIM OKUNAMAMIŞ OLMALI, CEVAPLAR KONUSUNDA ACİLİYET OLDUĞUNDAN BİR KOPYASINI YENİDEN GÖNDERİYORUM. KURALLARA AYKIRI DEĞİLDİR UMARIM.

quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

ONAY BEKLEYEN CEVABIM.

Yazımı bir kez daha okuyacak olursanız zaten TeleDünya temel pakette olupta, Kablo TV'de olmayan kanalları A,B,C olmak üzere 3 grup halinde verdiğimi göreceksiniz. Bahsettiğiniz HD kanallar B grubunda yer alıyor ve Sonuç bölümünde B grubu ayrı bir cihaz gerektirdiğinden Kablo TV'de yer almaması normal demiştim. Beni düşündüren A grubunda yer verdiğim ve şu an HD yayında olmayan standart ulusal kanallar. Bu kanalların Kablo TV'de olmaması ilginç demiştim. Bu tutumun müşteriyi Tele Dünya'ya yönlendirmek olduğunu ifade etmeye çalıştım. Eğer cevabınızda olduğu gibi KABLO TV bir an önce kapatılmaya çalışılan bir hizmet olsaydı. Şu an benim abone olamam gerekirdi. Devamlı yeni abone aldığınız bir hizmete son verebilmeniz, taktir edersiniz ki mümkün değil.

Bugün Türksat bayisiyle görüştüğümde ise durumun çok daha garip olduğunu farkettim ("garip" diyerek kibar olmaya çalışıyorum). Çünkü UyduNet hizmetini almak isteyen kişilerin TeleDünya Temel paketi kampanya dahilinde alamadıklarını ğrendim. Şöyle ki;

Eğer uydunet+teledünya(temel paket) alacak olursanız. Aktivasyon, kurulum gibi hizmetlerin ücretini ödemeniz gerektiği gibi aynı zamanda Dijital Kutu ve Kablo Modemi satın almanız gerekiyor. Bu da yaklaşık 500TL gibi bir ücret.

Eğer uydunet+teledünya (üst paket) alacak olursanız tüm bunlar 2 yıl taahüt karşılığı ücretsiz. Tele Dünya üst paket ise 19.5 TL değerinde.

Anlayacağınız Türksat devamlı bir yüksek ücrete doğru yönlendirme eğiliminde.

SONUÇ : Tüm bunlar bir kenara, benim için en önemlisi UyduNet, çünkü 1mb sınırsız konusunda şüphelerim var. Eski zamanlarda hep "Kablo Net'in" altyapısı gereği daha iyi olduğu söylenirdi. Hatta " kablonet'in 512kbit'i Türk Telekom'un 2mbit'inden iyidir oluuuum " gibi diyaloglar bile olurdu. :) Şu an durum nasıldır merak ediyorum. Yeni komşularıma soracağım fakat yine de tecrübelere ihtiyacım var. 2 yıl taahüt yapıp başımı duvarlara vurmak istemiyorum.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

quote:

Cevabınız için teşekkürler. Uydunet konusunda da tecrübeniz varsa paylaşır mısınız?

internet için istiyorsanız fiber optik internetleri de düşünebilrsiniz. tv sizin için anlamı yoksa fiyatlar yakın ve çok hızlı. devirde iyi bir seçenek. 12.5+29 tl(1mbit) ücreti ödersiniz 41 devir aldığınız kişi zaten devir ücretini de modem ile hd kutuyu ücretsiz veriyor. bir de abonelik 2 sene değil kaldığı süre oluyor. isabekir üye de biraz önce il farketmiyor. denizliden devir isteğinde bulunmuş. 1 mbit ise teledünya temel paketse size uyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 14 Aralık 2012; 1:43:32 >

• Telefon + adsl zorunlulugu nasil bir hukuksuzluksa
    kablo tv + uydunut zorunluluguda bir hukuksuzluktur.
    bakin haksizlik demiyorum hukuksuzdur diyorum.

oncelikle musterinin tuketici hakkini gasp etmekten vazgecsinler. isteyen sadece internet alabilsin.

Ayrica radyo olayina da bakmak lazim 8 tane. kardesim uydu taksan 1000tane radyo var.

Stero yayin sadece cnbce. atv hd mono :). Trt hd dobly oldugunda yabanci yayinla seslendirilmis mesela sadece centerdan ses geliyor.

internet adsl ile karsilastirirsak. adsl benzinli araba uydu net dizel gibi. ariza yaptinmi araba gitmez. servis cagirman lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 6 Mayıs 2021; 16:59:50 >
  • İnternet devamlı kesiliyor. Bıktırdı artık.
    Yer bostancı- Kadıköy
  • kablo tv hd perfermansı digitürke kıyasla nasıl acaba. digitürkü iptal edip kablo tv ye geçmeyi düşünüyorum. pişman olur muyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihlaw

kablo tv hd perfermansı digitürke kıyasla nasıl acaba. digitürkü iptal edip kablo tv ye geçmeyi düşünüyorum. pişman olur muyum
    a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 6 Mayıs 2021; 16:59:58 >
  • Kovan kullanıcısına yanıt
    modülle daha iyi performans alırsın... tv ne marka model?
  • garez-zork kullanıcısına yanıt
    a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovan -- 6 Mayıs 2021; 17:0:6 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.