Şimdi Ara

A/T lastik alsam mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: antique

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

quote:

quote:

quote:

yaklasik 2 yil dynapro ATM yi kullandim. Ben cok memnun kaldim. Hem karda, hem de yagmurda cok iyi performans gordum. Dizime kadar kara girdim. Plajda kum tepelerine tirmandim (tepe deyince alcak bir sey sanmayin 2-3 kat yuksekliginde vardir.) Asfaltta da gayet sessizdi.

Tek dezavantaji normal lastikten biraz daha fazla yakiyordu.

Bu arada arabanin gorunusunu cok degistiriyor. Resimleri bulamadim simdi bulursam sonra yuklerim.

A/T lastik aracın görüntüsünü güzelleştiriyor diye düşünüyordum.. izmirde yaşıyorum, kar fırtına felan zor buralarda daha önce dediğim gibi genellikle anayol giderim

A/T lastikler hem off-road hem de on-road için uygun öyle değil mi?

Evet hem de cok guzellestiriyor bence.
    A/Tler dediginiz gibi hem on road hem off road icin uygun. Tabiiki on roadda normal lastige gore biraz dezavantajiniz olacak. Dynapro ATM icin konusuyorum bence on roaddaki negatif etkisi cok cok az. ben sadece biraz yakit tuketimi artisi gordum. Ses, yol tutus vs. herhangi bir sorun yasamadim. 180-200 km hizlarla bile seyahat ettigim oldu. Yuksek hizda sorun olur diyenler olmus, hic bir sey olmadi.

Eger fiyat olarak pahali degilse bence alabilirsin ama ekstra para odenecekse sirf goruntuye gitmis olur para. Izmirde kar da yok:)

ilk mesajda bahsettiğim A/T lastiklerin fiyatı, aynı markanın H/T lastikleriyle birebir aynı fiyat.. lastikcim.com sitesinde fiyatları görebilirsiniz

(ebatlar 225 70 16)

bu arada benim yapacağım en fazla hız 100-110km olur o da otobanda.. normalde oldukça sakin kullanırım,

A/T lastikten vazgeçmiştim şimdi yine düşünmeye başladım

O zaman sizi ikna etmek icin bir kac resim ekleyeyim:)

A/T lastik alsam mı?

A/T lastik alsam mı? A/T lastik alsam mı?

benim de içimden geçen A/T lastik ama çok fazla dezavantajı yoksa alıcam yani..

aldıktan iki sene sonra "bu lastiklerin değişmesi gerekiyor" derlerse pişman olurum, en az 5-6 yıl kullanmalıyım

A/T lastiklerin dis derinligi diger lastiklere gore daha fazla. Bir de arazi kosullarina uygun olduklari icin daha yavas asiniyorlar benim bildigim kadariyla. Yani asfaltta 120 yi gecmeden kullancaksaniz bu lastik sizi 5-6 yil cok rahat goturur. (tabi yilda kac km yaptignizda onemli) Ben 40 bin km kullandim daha yeni gibi duruyordu. arabayi satarkenki resmi ekleyecegim buraya fikir olsun diye size.

Bu arada yanlis anlasilmasin israr ediyor gibi oldum. Ben sadece deneyimimi paylasiyorum ayni marka modeli kullandigim icin. Ben memnun kaldim, deneyimlerim yardimci olur diye paylasiyorum. Icinize sinmiyorsa kesinlikle almayin.

• Michelin latitude cross kullanıyorum 2 senedir AT değil yüzde 60 asfalt yüzde 40 arazi özellikli bir lastik bende pek asfalt dışına çıkmıyorum arada bir istanbul daki aydos tepesi yada kayışdağı filan yaparım yazın karasuda asfalt olmayan köy vs yollarında kullanıyorum,kuma vs giriyorum batmadım henüz memnunum lastikten

Ama lastik bakarken 215/75/15 BF Goodrich'in sıkıntısız olacağını önceden öğrenmiş olsaydım BF alırdım,bunlar eskiyince düşünüyorum bende AT'ye geçmeyi ki benim arabam öyle çok iyi arazi kabiliyeti olan bir arabada değil Dört çeker bir araç varsa bence AT lastikte olmalı arazide hakikatten farkediyor, yol kullanımında da çok negatif bir etkisi olmuyor AT lastiğin

• quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

Michelin latitude cross kullanıyorum 2 senedir AT değil yüzde 60 asfalt yüzde 40 arazi özellikli bir lastik bende pek asfalt dışına çıkmıyorum arada bir istanbul daki aydos tepesi yada kayışdağı filan yaparım yazın karasuda asfalt olmayan köy vs yollarında kullanıyorum,kuma vs giriyorum batmadım henüz memnunum lastikten

Ama lastik bakarken 215/75/15 BF Goodrich'in sıkıntısız olacağını önceden öğrenmiş olsaydım BF alırdım,bunlar eskiyince düşünüyorum bende AT'ye geçmeyi ki benim arabam öyle çok iyi arazi kabiliyeti olan bir arabada değil Dört çeker bir araç varsa bence AT lastikte olmalı arazide hakikatten farkediyor, yol kullanımında da çok negatif bir etkisi olmuyor AT lastiğin

BF goodrich lastikler çok iyi biliyorum ancak çok pahalı bütçemi aşıyor.. sanırım ben hankook'un A/T lastiğini alıcam, 3k suzuki grand vitara kullanıyorum, kasa küçük ama olsun ben çok memnunum aracımdan

bu arada @hemican yorumların için çok tşkler.. hankook'un a/t lastiğini almaya karar verdim

• @antique

Crv yi almadan önce bende sizin aracın 4 kapılısından çok baktım ama o dönem temizini denk getirememiştim hala aklımın bir köşesinde tutarım grand vitarayı Bu arada suzukiler arazide yetenekli araçlardır zaten AT lastik olmasa bile kendini bir yere kadar idare eder ,sizin araç da kısa şasili olduğundan aslında arazide daha rahat hareket eder küçük olması da avantajınıza yani bir bakıma

Hayırlı olsun diyeyim şimdiden, araziye yolunuz düşerse faydasını hissedeceksiniz A/T lastiğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

@antique

Crv yi almadan önce bende sizin aracın 4 kapılısından çok baktım ama o dönem temizini denk getirememiştim hala aklımın bir köşesinde tutarım grand vitarayı Bu arada suzukiler arazide yetenekli araçlardır zaten AT lastik olmasa bile kendini bir yere kadar idare eder ,sizin araç da kısa şasili olduğundan aslında arazide daha rahat hareket eder küçük olması da avantajınıza yani bir bakıma

Hayırlı olsun diyeyim şimdiden, araziye yolunuz düşerse faydasını hissedeceksiniz A/T lastiğin

tşkler.. umarım siz de istediğiniz lastiklere kavuşursunuz.. kazasız belasız güzel günler dilerim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.