Şimdi Ara

A200-23U kasasını açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bnde toshibanın a200-23u modeli var. ürünün garantisi bitti ve fandan motor çalışıyormuş gibi ses geliyor içini açıp bi ayar çekmek lazım. servise götürmek istemiyorum çünkü bana abartılı bir miktarda fiyat sölicekler bide ne zmn geleceği mechul. o yüzden bu işi kendim yapacağım. ürünün alt kısmının açılması hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. (vidaları sök aç diye cvp yazmayın vidaları sökünce açılmıyor)

• daha önce için açtığım bir makinadır kendisi de işin kötü yanı fotograflarını çekmemiştim. biraz da zor anlatması. ama deneyeyim.

ilk adım alttaki tüm vidaları sök harddisk ve ramleri çıkart. ondan sonra makinanın ekranını tamamen açıp (180 derece) klavyenin üstündeki paneli çıkart. paneli tutan klipsler vardır biraz zorlaman gerekebilir ama çok da zorlama. o panel çıktıktan sonra klavyeyi tutan 4 tane vida vardır onları sök. klavyeyi hafifçe kaldır bağlı olduğu kabloyu çıkart. çıkartman için bağlı olan yerde kahve rengi bir kilit vardır onu nazikçe yukarı kaldır kablo serbest kalacaktır.

ikinci adım olarak klavyenin bağlı olduğu üst plartfomla alt tabakayı ayırman lazım. onun için ince düz bir tornavidayla çok zorlamadan ayırmaya başla. bu arada üst kapakla alt kısım arasında bağlı bulunan kablolar vardır onları çok fazla germe. yanlarda tutan klipsler ayrıldı mı nazikçe klavyeyi söktüğün gibi o kablolarıda sökmen gerekecek. bu arada monitöründe anakarta bağlı olduğu kabloyu çıkart. bunlar ayrıldığında mönitör ve üst kısımla alt kısım tamamen ayrılır ve işlemci soğutucusu karşına çıkar. onları söküp temizlemek kolay zaten.

iş biraz ince bir iş olduğu için kendine güvenmiyorsan hiç deneme derim. özellikle touchpad gibi bağlantı kabloları çok hassas oluyor ve onlara zarar geldi mi sadece kabloyu da hiç bir yer satmıyor. msi marka laptopımda o kabloya zarar vermiştim. touchpadsiz kaldı ve servis de 70 dolar istiyordu onun için.

• monitörü pcden ayırmakmı gerekiyor? bide alt kısımla üst kısımı ayırma işlemini düz poziyondamı yapıcaz yoksa ters mi? çünkü fan anakartın alt tarafında.düz pozisyondayken ayırırsak anakart çıkacak karşımıza. yoksa fanın olduğu yerin altı üstü boş mu?
    verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
  • düzken ayrıman lazım klavyenin çıktığı boşluk tarafında o kablolar zaten. arada çıkmamış kablo olmadığına da emin ol. monitörle touchpad in olduğu üst panel birleşik beraber olarak çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sethamon -- 7 Mart 2010; 1:04:34 >
  • eyw. saolasın.
  • lafı mı olur. kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AX6

http://www.irisvista.com/tech/laptops/toshiba-satellite-a205/laptop-disassembly-1.htm

bu gayet yararlı oldu AX6 çok saol.
  • 3 defa ısınma problemi yüzünden servise gittikten sonra en son fan değiştirilip gelişinde bahsettiğin ses bendede gelmeye başladı servisle çok kavga ettiğim , değişim talebimin reddedilmesi üzerine sinirlendiğim ve bilgisayara ihtiyacım olduğu için tekrar servise göndermedim.İçini açtıktan sonra düzeltebildin mi sorun neden kaynaklanıyormuş yardımcı olursan sevinirim içini açmam çözüm olacakmı merak ediyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.