Şimdi Ara

A7N8X'de asenkron çalışan ramler, ilginç (updated) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 8RGA+ aldığım gün senkron 170 fsb'yi geçmemişti. BIOSta hiçbir ayar işe yaramıyordu ve memtest 5. testte çakıyordu. Asenkron 166 fsb /200 ram sorunsuzdu.

Kuzey köprü soğutması ve PSU değiştirdim, 216 MHz'de benchlerim oldu. Bilemiyorum, kuzey köprüsüne bir el at istersen..
  • Kuzeyde zaten bir heatsink var asuslarda. Üzerine fan takmak olası ama normal haliyle alet niye çalışmıyor onu anlamıyorum. Hani overclock için kasıyor olsam anlayacam ama default ayarlarda patlaması sinir ediyor beni. 133fsb / 166 mhz ram'de sorunsuz çalışması gerek. Normal spesifikasyonlar içinde bu değerler.

Kasam da dandik değil ki, içinde 300w'lık elanvital olan T10 yani boru değil. Ayrıca işime yaramayacaksa niye o kadar para verip T-10 aldım...

Adamlara da derdimi anlatamıyorum, anlatabilsem değiştirin ulan şunları diyip huzura erebilirim belki. Neyse yarın servise gidip psu, cpu, ekran kartı, board falan ne varsa teker teker test edicem. Tabii önce muhterem teknik servis elemanlarını ikna etmek gerekiyor ama bu kadar sinirliyken karşımda durmaları biraz zor.

Kuzey köprüsüne el atmaktan ziyade bilgisayara ve teknik servise kafa atasım var. [wand]
  • a7n8x ler cl 3 de bazen post bile etmiyo. eger denemek icin taktigin kingstonlar o timingle calisiyosa sorun ordanda olabilir. bu boardda yuksek ram timingler garip bi sekilde acaip instabil calisiyo. bence agressive timingler dene. ram voltajini da biraz kokle.
  • bu arada anakarti kasa disina cikarip orda dene usenmezsen ;)
    ben sahsen usenirim ama belki sen usenmezsin.
  • twinmos denedin mi?
  • Yarın anakartı çıkartıp öyle de denerim, bi iş yapılmışken tam yapılmalı :) Ama sorunun kısa devre gibi bişeyden olduğunu sanmıyorum açıkçası, gerçi belli de olmaz.

Twinmos denemedim ama 3 farklı marka denedim, hepsinde çuvallaması enteresan bişey. Bi de dediğim gibi normal değerlerde çalışmıyor alet. Yani aslında çalışıyor ama stabil değil. Memtest sçıyo, prime95 sçıyo vs vs.
  • ben de denedim. sistem imzada var.
    memtesti 166, 170, 180, 185 fsblerin hepsinde yaptim, 7 test falan vardi ve 7. testten sonra sanirim tekrar basliyordu testler ama hata vermedi hicbirinde(1 test yaptim). yani bi cakilma falan olmadi ama tabi testi bicok kere mi yapmak lazim bilmiyorum.
    ve bu arada da psu dandik bi everest 420 watt.
    valla bilgisayarla ugrasmak cok zor nerede ne zaman ne olacagi belli olmuyo. bence degistir degistirebilirsan parcalari. ayrica kolay gelsin..
  • Bir sefer yapmak yeterli, zaten bariz bir hata olsa kabak gibi gözüküyo.
    Hmm iyi o zaman ne diyeyim, güle güle kullan makinanı :) (bu arada metestte çakılma olmuyor zaten, errors diye yazıyo sadece). Aslanlar gibi bilgisayarın varmış.

Benimki 166da bile zçarken seninki bana mısın demiyo. Ühüüee benimki niye olmuyo...

Değiştirmesine değiştiricem ama "teknik servis"te çalışan muhterem insanların "top teknikleri" biraz zayıf. Laf anlatamıyoruz kendilerine.
  • Görünüşe göre tek sorun ramler değilmiş. USB'de de bir problem var. Thrustmaster FF wheel sipariş ettiydim bugün geldi. Kurdum bir hevesle ama çalışmıyodu. Haydaa huydaa derken yeni windows kurdum, usb 2.0 desteğini kapattım tekrar denedim ama yine bişey değişmedi. Wheela bok atarken bir de laptopla deniyim dedim, şaak diye çalıştı.

Enteresan bir vaka. Wheel bağlıyken windows onu görüyor ama tuşların hiçbiri çalışmıyor, configure editörünü çalıştırdığımda da zamazingonuz bağlı değil diyor.

Yakında anakartı alıp başbakana falan fırlatıcam herhalde.
    Bütün gün wheel'la uğraştığım için de teknik sevise gidemedim, yarın gidicem bi aksilik olmazsa.
  • ama ben de 200*8 bile yapamiyorum. tek sorun bende de bu...
    yani 200 fsb ye ne yaparsam yapayim cikamiyorum..
  • gerci cok fazla o/c bilgim de yok ama olmuyo iste..
  • en son biosu yukle. 1004 biosunu. bu biosla asus eski pcb rev. larada (1,06 ve oncesine) 400 fsb destegi veriyo. 1001 biosu 190 fsb den yukari cikmiyo.
  • zaten 1004 yuklu. olmuyo da olmuyo..
  • Sorunlarımdan tamamen kurtuldum sonunda (en azından farkında olduğum bir sorun yok diyelim). Anakartı değiştirdim, işler uzun sürdü ama rahata erdim sonunda. A7N8X Deluxe rev 2.0 sahibiyim artık :)
  • wow. hayirli olsun gule gule kullan bakalim..
    nasil degistirttin bir de anlat bakalim hadii:)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.