bunu çok isterdim ama maalesef çok uzaktayım. karsta yaşıyorum.ah aha buralarda ustalık karaborsa:(
Bu olay daha önce kendi aracımda denendi ve mükemmel şekilde ayar yapıldı.Bunun için uzak bağlantı teamwiwer programı,internet gerekmektedir. Tabii serviste yapılmaktadır.
quote:
Orijinalden alıntı: snr_silencer
quote:
Orijinalden alıntı: abanikler otogaz
SELAMLAR ANKARA'DA BULUNUAN HERHANGİ BİR ATİKER SERVİSİNE GİDİP, TELEFONLA BİZİ ARAYIN. AYAR YAPTIRACAĞINIZ BİLGİSAYARA İNTERNET ARACILIĞIYLA BAĞLANIP SORUNUNUZU ÇÖZERİZ. KAZASIZ BELASIZ İYİ GÜNLERDE KULLANIN. (ALO USTA HATTI 0533 447 95 31)
SAYGILARIMIZLA
ABANİKLER.OTOGAZ
Bu uygulama gerceklesirse, yapan kisi de yapan servis de ayakta alkislanir
Teknoloji çok ilerledi, artık ufak android tabletlerle bile bağlanabiliyorsunuz. Linkteki programı öneririm
arkadaşlar benom proton 416 var 99 model akü bitti aküyü takviye ettıkk atiker marka sıralı lpg var uyarı lambası yanım sönüyo 2 3 defade biiibb bbiiib diye ötüyo neden olabilir
sayın ABANİKLER OTOGAZ.forumlarda sizleri de görmek çok çok güzel.candan mühendislik,damla ticaret,şafak otogaz gibi firmaların cevaplamak istemedikleri soruları size sorup cevap alabileceğimize inanıyoruz.sizlerin bu sektörde saygın ve başarılı bir yeriniz var.vereceğiniz cevaplarla bizleri onurlandırmış olacaksınız.iyi çalışmalar.saygılarımla.
quote:
(((((((((((ATİKER SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ İLE İLGİLİ TÜM SORU VE SORUNLARINIZ İÇİN SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ))))))))))
quote:
ABANİKLER OTOGAZ MASLAK
ford fiesta flair 1.25 16v atiker sıralı lpg var üzerinde... şehir içi 22 uzun yolda 19 krş yakyor...normal midir daha az yakmasını istiyorum bu mümkün müdür. yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: menderes42
quote:
(((((((((((ATİKER SIRALI OTOGAZ SİSTEMLERİ İLE İLGİLİ TÜM SORU VE SORUNLARINIZ İÇİN SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ))))))))))
quote:
ABANİKLER OTOGAZ MASLAK
ford fiesta flair 1.25 16v atiker sıralı lpg var üzerinde... şehir içi 22 uzun yolda 19 krş yakyor...normal midir daha az yakmasını istiyorum bu mümkün müdür. yardımcı olursanız sevinirim.
sayın menderes 42. şu 19 krş.u nasıl yaktığınızı bizlere bir anlatsanız !.aracınızın benzindeki bakımlarını zamanın da yaptırdınız mı,yaptırıyormusunuz ?,lastikleriniz geniş taban mı,lastik havaları gerektiği gibi mi,araç kullanmanız normal mi yoksa agresif mi?.Benzindeki bakımlar:1-hava filitresi temizlenmez,5000/10000 km de bir değiştirilir,2-bujiler 10000 km de,orijinalleri ile değişir,3-subap ayarları 60000/100000 km de bir kontrol ettirilir.Lpg de ki bakımlar:standart bir kullanıcı iseniz ayda 1500/2000 km,senede de 18000/24000 km yol yaparsınız.Lpg sistemini kaliteli bir firmada,kaliteli,bilgili,mahir bir usta taktı ise 2 sene (ortalama olarak) aracınız ayar istemez.periyodik olarak garanti belgesindeki kontrolleri sakın,sakın ihmal etmeyin.gene ortalama olarak gaz filitresini 20000/30000 km de değiştirin.aracınızın motor ısısı 20 / 30 dereceye gelince gaza geçecek şekilde ayar yaptırın.soğuk motor her yakıtı daha fazla tüketir,şimdiki motorlar yüksek ısıda çalıştıkları için,daha tasarruflu oluyorlar.güzel TÜRKİYE 7 bölge.bazı bölgelerde motor çabuk,bazı bölgelerde geç ısınacaktır.aman ha,kendiniz ayar yapmaya kalkmayın,uğraşmayın.sizler,ustalardan,ustalar da ar-ge mühendislerinden bu lpg konusunda bilgili,akıllı ve tecrübeli değilsiniz.sistemin ücretini ödüyorsunuz,bırakın bu işlerle ustalar uğraşsın.bu onların asli işleridir.ustalar işlerini yaparken siz de çayınızı,kahvenizi afiyetle için.sizin aracınızın kullanma kılavuzunda şehir içi,şehir dışı ve karma 100 km de tükettiği yakıt miktarı belirtilmiştir.Lpg tüketimi de 1,20 / 1,30 daha fazla olacaktır.sisteminiz,üretici tarafından üretilirken ortalama %35 / %45 parasal olarak tasarruf edecek şekilde üretilmiştir.benzini az tüketip çok para,lpg yi çok tüketip az para ödersiniz.iyi günlerde kullanmak dileği ile.saygılarımla.
quote:
Orijinalden alıntı: pavel usta
quote:
quote:
quote:
ABANİKLER OTOGAZ MASLAK
sayın menderes 42. şu 19 krş.u nasıl yaktığınızı bizlere bir anlatsanız !.aracınızın benzindeki bakımlarını zamanın da yaptırdınız mı,yaptırıyormusunuz ?,lastikleriniz geniş taban mı,lastik havaları gerektiği gibi mi,araç kullanmanız normal mi yoksa agresif mi?.Benzindeki bakımlar:1-hava filitresi temizlenmez,5000/10000 km de bir değiştirilir,2-bujiler 10000 km de,orijinalleri ile değişir,3-subap ayarları 60000/100000 km de bir kontrol ettirilir.Lpg de ki bakımlar:standart bir kullanıcı iseniz ayda 1500/2000 km,senede de 18000/24000 km yol yaparsınız.Lpg sistemini kaliteli bir firmada,kaliteli,bilgili,mahir bir usta taktı ise 2 sene (ortalama olarak) aracınız ayar istemez.periyodik olarak garanti belgesindeki kontrolleri sakın,sakın ihmal etmeyin.gene ortalama olarak gaz filitresini 20000/30000 km de değiştirin.aracınızın motor ısısı 20 / 30 dereceye gelince gaza geçecek şekilde ayar yaptırın.soğuk motor her yakıtı daha fazla tüketir,şimdiki motorlar yüksek ısıda çalıştıkları için,daha tasarruflu oluyorlar.güzel TÜRKİYE 7 bölge.bazı bölgelerde motor çabuk,bazı bölgelerde geç ısınacaktır.aman ha,kendiniz ayar yapmaya kalkmayın,uğraşmayın.sizler,ustalardan,ustalar da ar-ge mühendislerinden bu lpg konusunda bilgili,akıllı ve tecrübeli değilsiniz.sistemin ücretini ödüyorsunuz,bırakın bu işlerle ustalar uğraşsın.bu onların asli işleridir.ustalar işlerini yaparken siz de çayınızı,kahvenizi afiyetle için.sizin aracınızın kullanma kılavuzunda şehir içi,şehir dışı ve karma 100 km de tükettiği yakıt miktarı belirtilmiştir.Lpg tüketimi de 1,20 / 1,30 daha fazla olacaktır.sisteminiz,üretici tarafından üretilirken ortalama %35 / %45 parasal olarak tasarruf edecek şekilde üretilmiştir.benzini az tüketip çok para,lpg yi çok tüketip az para ödersiniz.iyi günlerde kullanmak dileği ile.saygılarımla.
çok tşk ederim vakit ayırıp yazmışsınızz... ben arabayı alalı birbuçuk ay kadar oldu...lastik genişligi havası sürücü kullanımı vs gibi konuların hepsini normal şartlara göre degerlendirebilirsiniz.hava filtresi buji subap ayarı vs gibi konulara cevap vermeyecegim çünkü önceki sahibi yaptırdı mı yaptırmadı mı bilmiyorum sadece 2 bin km önce triger seti degişmiş...tüpü eski sahibi taktıralı 6 ay kadar olmuş ve bana şehir içi 18 kuruş yakıyor demişti... aracın benzin tüketimini de ford servisini arayıp ustasından öğrendim 7lt-8lt civarı dedi...buna göre hesaplarsam aracım fazla yakıyor... peki sizin dediklerini yaparsam hava filtresi subap ayarı buji gibi sistemleri yenilersem ya da gaz ayarını kıstırırsam aracıma şehir içi 18 krş yaktırabilir miyim ??
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
ABANİKLER OTOGAZ MASLAK
çok tşk ederim vakit ayırıp yazmışsınızz... ben arabayı alalı birbuçuk ay kadar oldu...lastik genişligi havası sürücü kullanımı vs gibi konuların hepsini normal şartlara göre degerlendirebilirsiniz.hava filtresi buji subap ayarı vs gibi konulara cevap vermeyecegim çünkü önceki sahibi yaptırdı mı yaptırmadı mı bilmiyorum sadece 2 bin km önce triger seti degişmiş...tüpü eski sahibi taktıralı 6 ay kadar olmuş ve bana şehir içi 18 kuruş yakıyor demişti... aracın benzin tüketimini de ford servisini arayıp ustasından öğrendim 7lt-8lt civarı dedi...buna göre hesaplarsam aracım fazla yakıyor... peki sizin dediklerini yaparsam hava filtresi subap ayarı buji gibi sistemleri yenilersem ya da gaz ayarını kıstırırsam aracıma şehir içi 18 krş yaktırabilir miyim ??
SAYIN MENDERES 42.bir deyim vardır:babam yalandan ölmedi,diye.aracınızın eski sahibi lpg litresi kaç krş.iken hesap yapmış acaba?.forumlarda cevap yazarken mahçup olmıyacağım cevapları yazmaya çalışıyorum.şimdi size bir öneri.hesap makinenizi,kâğıt ve kalemi elinize alın.hesap yapalım.7/8 lt benzin x fiyatı =........... ---8 lt benzin x 1,30 =10,40 lt lpg eder .10,40 lpg x fiyatı =......... -çıkan rakamı 100e bölersen km de kaç krş ödeyeceğin çıkar.fiyatları bilmediğim için hesap yapmadım.saygılarımla.
sayın abanikler.sektörde doğruları,olması gerekenleri,müşteri lehine bilgi vermek esasında ilke olarak size ait.hariçten katılıyorum.çünkü lpg sektörü hak ettiği,bulunulması gerektiği yerden menfaatler (para) uğruna uzaklaştırılıyor.lpg kullanıcıları her şeyin iyisine değil en iyisine layıktırlar.sizlerin de vereceğiniz bilgi ve öneriler doğrultusunda bir şeylerin düzeleceğini umarım.işlerinizde başarılar,bol kazançlar.yazışmak dileği ile.saygılarımla.
sayın abanikler.ustanız olan SELAMİ KAZAK bir ameliyat geçirmiş.kendisine geçmiş olsun.acil şifalar dileği ile.saygılarımla.
PAWER USTA TEŞEKKÜR EDER ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ
ABANİKLER OTOGAZ
quote:
PAWER USTA TEŞEKKÜR EDER ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ
Arkadaşlar clıo hb 1,4 8 valf aracıma 24 Aralıkta Bandırma Atiker bayinde safe fast kit takdırdım. Ve o günden beri sanayideyim. Arabamda rolanti ve stop sorunu yok ancak çok yakıyor. Karışık kullanım 33krş. Nozüller 2mm'likti, 1,8 mm'likle değişti 30krş düştü.Dün su kaçıran lpg regülatörü ve ecu değişti bakalım sonuç ne olacak. Ayrıca dün aracı yetkili reno servisinde cihaza bağlattım tüm değerleri süper.Benimle aynı gün, aynı yerde, aynı kiti, aynı motorlu symbol'üne bağlatan öğretmen arkadaşımın aracı karışık kullanımda 21krş yakıyor.Dün değişikliklerden sonra atiker servisinin sahibi bizzat kalibrasyon yaptı bakalım sonuç ne olacak. Kafayı yemek üzereyim.Görüşlerinizi bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: likoz
Arkadaşlar clıo hb 1,4 8 valf aracıma 24 Aralıkta Bandırma Atiker bayinde safe fast kit takdırdım. Ve o günden beri sanayideyim. Arabamda rolanti ve stop sorunu yok ancak çok yakıyor. Karışık kullanım 33krş. Nozüller 2mm'likti, 1,8 mm'likle değişti 30krş düştü.Dün su kaçıran lpg regülatörü ve ecu değişti bakalım sonuç ne olacak. Ayrıca dün aracı yetkili reno servisinde cihaza bağlattım tüm değerleri süper.Benimle aynı gün, aynı yerde, aynı kiti, aynı motorlu symbol'üne bağlatan öğretmen arkadaşımın aracı karışık kullanımda 21krş yakıyor.Dün değişikliklerden sonra atiker servisinin sahibi bizzat kalibrasyon yaptı bakalım sonuç ne olacak. Kafayı yemek üzereyim.Görüşlerinizi bekliyorum.
sayın likoz.son pişmanlık fayda etmez.aracınız para yakmaz.aracınız benzinde 100 km kaç lt benzin tüketiyorsa lpg sisteminde 1,20/1,25 fazla lpg tüketir.çıkan rakamı lt fiatı ile çarpar,100e bölerseniz ortalama 1 km de kaç krş. ödediğiniz tutar çıkar.bu lpg sistemlerini üreten yabancı,yerli markalar,sizlerin parasal olarak ortalama %25 ile %45 tasarruf edeceğiniz bir şekilde üretirler.bundan sonra sizin soru sorup cevap almak ile başlar.araştırıp soracaktınız.usta size sorular sorup cevap verecekti.ondan sonra siz hesap edip lpg sistemini taktırıp taktırmıyacağınıza karar verecektiniz.usta size sordu mu ?.günde ortalama 35/50 km yol yapıyormusunuz ?.eğer yapmıyorsanız taktırmak pek cazip olmaz dedi mi ?.soğuk motor,benzin,lpg,dizelde her zaman fazla tüketir.nozıl ufaltmakla yakıt azalmaz.aksine kalkışlarda zorlama ,hızlanmalarda daha fazla yakıt tüketimi başlar.ecu programını iyi ayar etmesini TÜRKİYE'de kaç kişi ecu programını aracın koşullarına göre ayar etmesini biliyor ki.kaliteli markalarda motorun gücüne göre kaç kilovatlık regülatör,kaç mm nozıl kullanılıcağı programda çıkar.her şeyin başı kalite.kaliteye de maalesef ucuza sahip olunamıyor.bu marka ve usta için de geçerlidir.geçmiş olsun.inşaalah sorunlarınız çözülür,sorunsuz kullanırsınız.aklıma gelmişken sorayım.garanti belgesini okudunuz mu?.4.ncü madde yi iyi okuyun.yeni taktırdınız.tüketici mahkemesine kadar bu işi götürebilirsiniz.iyi günlerde lpg'li sistemi kullanın.saygılarımla.
SAYIN LİKOZ
ARACINIZI SERVİSİMİZE GETİRİRSENİZ, TEKNİK SERVİSDEKİ USTALARIMIZA ARACINIZI İNCELETİRİZ. SORUNUNUZUN NEREDEN KAYNAKLANDIĞINI, SİZEDE NET BİR ŞEKİLDE BİLGİ VERİRİZ.
SAYGILARIMIZLA
sayın Pavel usta Aracımın yakıt değerini lt olarakta vereyim 30.61/2.53=12.09 lt. 100 km şehir içi ve dışı karışık kullanımda. Arkadaşımın aracı aynı motor,aynı kit,aynı usta 40.55/2.53=16 lt. 200 km şehir içi ve dışı karışık kullanımda.Benim anlıyamadığımda bu. En son sübap ayarı yaptırmayı düşünüyorum.
quote:
sayın Pavel usta Aracımın yakıt değerini lt olarakta vereyim 30.61/2.53=12.09 lt. 100 km şehir içi ve dışı karışık kullanımda. Arkadaşımın aracı aynı motor,aynı kit,aynı usta 40.55/2.53=16 lt. 200 km şehir içi ve dışı karışık kullanımda.Benim anlıyamadığımda bu. En son sübap ayarı yaptırmayı düşünüyorum.
sayın likoz.aracınız modifiyeli mi:lastik ebatları,geniş taban mı,rüzgarlık var mı,termostat kullanıyormusunuz,termostatınız kaç derecelik,motor su ısısı kaç derece oluyor,hava filitresi ve kutusu orijinal mi,hava filitresini 5000 km de değiştiriyormusunuz,(hava filitresine hava tutulmaz),bujileri,orijinalleri her 10000 km de değişiriyormusunuz,bu 100 km deki yakıt hesabını nasıl hesaplıyorsunuz,aracınızın kendi evrağında karma 100 km de kaç lt benzin tüketiyor,en son subap ayarlarını ne zaman yaptırdınız,aracınız kaç bin km de,büyük kazası var mı,100 km yi tek defada mı yapıp yakıt aldınız,sorular biraz fazla ama çözüm arayacağız sonuçta.saygılarımla.
quote:
quote:
sayın likoz.aracınız modifiyeli mi:lastik ebatları,geniş taban mı,rüzgarlık var mı,termostat kullanıyormusunuz,termostatınız kaç derecelik,motor su ısısı kaç derece oluyor,hava filitresi ve kutusu orijinal mi,hava filitresini 5000 km de değiştiriyormusunuz,(hava filitresine hava tutulmaz),bujileri,orijinalleri her 10000 km de değişiriyormusunuz,bu 100 km deki yakıt hesabını nasıl hesaplıyorsunuz,aracınızın kendi evrağında karma 100 km de kaç lt benzin tüketiyor,en son subap ayarlarını ne zaman yaptırdınız,aracınız kaç bin km de,büyük kazası var mı,100 km yi tek defada mı yapıp yakıt aldınız,sorular biraz fazla ama çözüm arayacağız sonuçta.saygılarımla.
Sayın pavel usta aracım modifiyeli değil? lastik ebatlarım 175/65/14. termostatla ilgili bilgi sahibi değilim.Ancak gaza geçiş ısısı 35 dereceye ayarlandı. Hava filtresi ve kutusu orjinal 1 hafta önce filtre değişti. Bujiler ve buji kablaoları lpg den 1.5 ay önce değişti.Usta bosch buji taktı. Yakıt hasabını hep aynı pompadan yakıt alarak yaklaşık 110km kullandıktan sonra tekrar fulleyip yaktığı litreyi hesap ediyorum. 10 km benzine çıkıyorum hesaba katmıyorum. Aracım 2002 model 66000 km. 57000 km de trigel değişti. Sibob ayarı geçen temmuz yapıldı. Yapan ustaya tekrar gittim durumu anlattım. Hocam arbanın çalışması gayet iyi yap dersen yaparım ama boş yere 30 tl verme dedi. Büyük bir kazamız yok. Ölçümü üç kez dediğim metodla 110km kullanıp aynı pompadan fulleyerek yapıyorum. Acaba benzini de fulleyip onuda mı test etsem. Ama son kalibrasyonla uğraşıldı diğerleri, baz gaza kalibrasyon tamamlandı, hayırlı olsun şeklindeydi.Bakalım bu ne olacak.Ama aynı motor arasında aynı güzergahlarda kullanımda 10krş yada 3,5 lt fark tuhaf.Birde aklıma takılıyor enjeksiyon bağlantıları yanlış olabilirmi diye. Öyle bir durum olsa ne gibi belirtiler verir? ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.