Şimdi Ara

abd'den iphone se modeli a1662 a1723 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
5
Favori
10.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Farklı bir konuda daha yazmıştım burada da yazayım.

Şu anda A1662 iPhone SE kullanıyorum. Amerika cihazı. Unlocked olarak alındı.

Şu an Türkiye de satılan cihaz A1723

Apple Türkiye her iki cihaz için de 1 yıl Türkiye garantisi veriyor. Apple müşteri hizmetlerinden teyit edildi ve sistem kontrollerinde görüldü.

Kullanım olarak aralarında sadece LTE bandında bir fark var ama kullandığım birkaç günlük süre içinde hiçbir fark görmedim. Apple müşteri temsilcisi de bir fark olmayacağını söyledi.

Eğer alabiliyorsanız A1723 alın ama eğer bulamazsanız A1662 cihaz sorunsuz kullanabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli paylaşımınız icin teşekkürler
    Libyadan gelecek telefonlar icin de saniyorum bu 1 yıl garanti sunulacak
    Dogru anlamis miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 1723 kullanan var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • a1662 modelini alıp Türkiye'de sıkıntı yaşayan oldu mu ?
    Ürün Amerika'da 2 yıl gharanti kapsamında ama Türkiye içinde mi 1 yıl garanti kapsamında oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Arkadaslar 1723 kullanan var mi?

Ben

• ReJim kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Aradan gecen surede iPhone SE A1662 modeliyle ilgili herhangi bir sorun yasadiniz mi? Ben de onumuzdeki ay ABD'den getirtmeyi dusunuyorum, o yuzden tecrubenizi ogrenmek isterim.

Bu A1723/A1662 konusuyla ilgili Apple Care ile gorustum birkac gun once. Bana "cihaz unlocked olarak alindigi surece her iki modeli de TR'de sorunsuz kullanabilirsiniz ve her ikisinin de 1 yil garantisi var" dediler.
    4G kullaniminda da hangi operator olursa olsun sorun cikmayacagini soylediler ancak Apple'in kendi sitesinde iki model icin farkli bant genislikleri ve desteklendigi ulkeler verilmis. Yani telefonda verdikleri bilgiyle web sayfalarindaki arasinda tutarsizlik var bu durumda. Gecmisteki cagri merkezi tecrubelerimden birkac defa sormak gerektigini biliyorum :)

Velhasil, Vodafone kullanici forumlarinda da yeterince bilgi goremedigimden, iPhone SE A1662 kullananlarin goruslerine ihtiyacim var.

Simdiden tesekkurler! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunraku77 -- 21 Ağustos 2016; 1:47:04 >

• bunraku77 B kullanıcısına yanıt
    O zamandan bu yana kullanmaya devam ediyorum. En ufak bir sorunla karşılaşmadım. 2 tane aldım hatta. İkisi de sorunsuz. İçin rahat etsin istiyorsan ve bulabiliyorsan A1723 al; yoksa kaçırmadan A1662 al. Sorunsuz kullan 👍

Cok tesekkur ederim bilgiler icin. Bu durumda ben de ABD'den alacagim.
    Aldıktan sonra maliyetini buradan paylaşırsan güncel olarak ABD den ne kadara alındığı konusunda fikir olur. Şimdiden hayırlı olsun

Tesekkur ederim.

Henuz satin almadim ancak Apple Store'dan alacagim icin fiyati belli (iPhone SE 64 GB olan model): 499 USD + vergi.
    Bu vergi de eyalete gore degisiyor. Benim alacagim bolge icin (Minnesota) vergi dahil toplam fiyat 530 USD olarak gorunuyor.

Bundan farkli bir rakam cikarsa yine bilgilendiririm.
    Selamlar...
  • Geçen hafta Iphone SE 64 gb ABD den aldım. Sprint full paid olarak (A1723). vergi 533.93 usd ye geldi. aktivasyon vs gerekmedi. Turkcell hattımı taktım ve doğrudan çalıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamiloktay

Geçen hafta Iphone SE 64 gb ABD den aldım. Sprint full paid olarak (A1723). vergi 533.93 usd ye geldi. aktivasyon vs gerekmedi. Turkcell hattımı taktım ve doğrudan çalıştı.

Merhaba,

Güzel günlerde kullanın, hangi eyaletten veya Apple Store dan aldınız.
  • Teşekkürler. Ohio eyaletinden aldım. Vergi oranı %7

• kamiloktay K kullanıcısına yanıt
    Gule gule kullanin...
    Sprint full paid olarak alindiginda herhangi bir kontrat veya paket ile gelmiyor, degil mi? Gerci Turkcell hattimi taktim dediginize gore bir sorun yoktur.
    Online olarak alamadim, Sprint numarasi soruyor da :)
    teşekkürler. kontrat vs yapmadım. elden aldığım için kimse birşey istemedi. sadece alırken A1723 istediğimi söyledim.
  • 45 gün önce newyork apple storedan SE 16 GB a1662 satın aldım. Türkiye'ye gelir gelmez a1662 nin neleri kapsadığını öğrenmek için Apple müşteri hizmetlerini aradım. Bu görüşmede bana a1662 nin tr de desteklenmediği bilgisi verildi. Daha sonra ben -nasıl olur v.s. dediğim için telefondaki görevli biraz daha araştırdı ve sonra a1662 nin geçerli desteği olduğunu söyledi.
    Aradan 2-3 hafta sonra telefon suya düştü ve kurtarılamadı. Ne yapabileceğimi sormak için aradığımda yine önce a1662 nin desteklenmediğini söylediler. Daha önceki görüşmemi hatırlattığımda yine biraz daha araştırdılar ve a1662 nin desteklendiğini söylediler.

Bana, belli bir miktar ödeme yapıp telefonu yenileyebileceklerinin bilgisini vermişlerdi. Bugün bunu yapmaya karar verdim. Ama gitmeden teyit etmek için müşteri hizmetlerini aradım. Aynı şeyler yine oldu. Apple servise cihazı götürdüm. Bilin bakalım ne oldu??

Dediler ki bu ürün tr için geçerli değil. Bende yanlarında apple i aradım yine aynı şeyler oldu. Bende bunun üzerine -bu durumu kendi aranızda çözün, karar verin bana cevabı söyleyin dedim. Yapılacaksa değiştirelim yapılmayacaksa akvaryuma koyacağım. Neyseki apple çalışanlarının hepsi yapıcı kibar insanlar.

Özetle a1662 ile ilgili olumsuz bişey duyarsanız rica edin birdaha baksınlar.

• comatr arkadaşım, sizin için yazıyorum.

İPhone SE çıktığı zaman millet harıl harıl küresel modeli araştırdı. Türkiye'de ilk partiler dağıtıldıktan sonra küresel modelin A1723 olduğunu öğrendik ve her yerde bas bas bağırdık alacağınız zaman A1723 model alın diye. Tamam, Apple'ın bütün ürünlerinde uluslararası 1 yıl garanti var, ama bu garantinin Türkiye'de geçtiği birkaç model var. Kullanmakta olduğunuz cihazın da garantisi var elbet, ama burada değil. Apple Store'dan garantiyi sorgularsanız garantinizin devam ettiğini zaten görebilirsiniz çünkü TR Apple Store Amerikan Apple Store'un tercüme edilmiş hali. Garantinizi Türkçe olan sayfada görmek, garantinin Türkiye'de geçtiği anlamına gelmiyor. Öncelikle bu ayrıma varın.

Cihazınız belki gelişmiş Avrupa ülkelerinde işlem görür, ama Türkiye'de değil. Bundan sonra bunu bilip öyle cihaz alın. Bu kadar insan salak değil, her yeni cihaz çıktığında küresel modeli araştırıyor.

Kafasına göre model alıp "Apple ne biçim marka yeaaa, garanti var ama bahmiyiiiii" şeklinde atıp tutan çok insan gördük. Size tavsiyem, yeni model cihaz almadan buralara bir bakın.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Sizin için de kötü bir tecrübe olmuş, ama en azından bir şey öğrendiniz.

Neyse. Unutmayın, küresel model.

İyi forumlar.

• skydiver132 kullanıcısına yanıt
    öncelikle yazmış olduğunuz metinin ruhumda oluşturduğu ilk etki ile anlamadığım bir şekilde yoğun biçimde sizden özür dileme hissiyatına girdim.
    Belki forumların bir jargonu vardır ben çok yeniyim zamanla öğreneceğim.
    Ben yazımda başımdan geçenleri anlattım. Bir veryansın v.b yapmadım. a1662 alan salakların başına ne gelirse ne olur gibi bir açıklama yaptım.
    Bugün Apple dan aradılar telefonumu 1030 tl karşılığında yenileyebileceklerini söylediler. Yetkili servisi aradım telefonunuz ile gelin nihai durumu o zaman size söyleyelim dediler. Şimdilik a1662 küresel model gibi duruyor.

Ama tabikide sizin de ifadenizle gelişmiş bir avrupa ülkesi değil de Türkiye'de olduğumuz için yeni telefonu teslim alınca inanmak lazım bu duruma. O zaman son durumu buradan paylaşacağım.

Özür Dilerim
  • comatr C kullanıcısına yanıt
    ben telefonu 1140 liraya aldım?
    1662 :)
    Nihayet aldim, bilgi vereyim:
    iPhone SE, 64 GB, A1723 serisi.

Satinalma islemini arkadasim tesadufen iPhone 7 lansmanindan sonra yaptigi icin son anda biraz daha uyguna geldi. 449$ + KDV 'ye dusmus fiyat.
    MA eyaletindeki vergi oraniyla toplam 477 dolar odemis oldum.

Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.