Şimdi Ara

ABIT BH6 ve P3 500 üzerine XP PRO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Win98 kurulu aşağıda özellikleri yazılı eski bilgisayarımı yeğenime vermiştim. Bu bilgisayara XP yüklemek istedim fakat yükleyemedim ben de harddiski söküp imzamda yazan yeni bilgisayarıma taktım ve orada XP Pro yükledim. Sonra harddiski kendi kasasına taktım. Açılışta ekran kartının ismi çıkıyor, işlemci P3 500 olarak görünüyor, rami sayıyor 320 MB... ondan sonra kürsor sol üst köşede yanıp sönüyor ve gerisi gelmiyor.
    Güvenli kipte açmayı denedim, olmadı
    CD romları anakarttan söküp denedim, olmadı
    CD Rom'a XP CD'sini takıp dendim olmadı
    Sorun ne olabilir? Nasıl çözebilirim? Bu sistemin XP'yi çalıştırabilmesi gerekir diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Eski bilgisayarımın özellikleri:

ABIT BH6 Anakart
    P3 500 İşlemci
    320 MB (64+256) 100 Mhz SD Ram
    32 MB TNT2 Ekran Kartı
    Creative Vibra128 Ses Kartı
    52x24x52 LG CD-RW
    50x Asus CD-Rom
    Disket Sürücü
    Ekran, klavye, mouse, hoparlör....

• normal şartlarda eski pc ne xp yüklenmesi gerekli. yeni pc ile yüklü olanı eski olan açmaz farklı donanımlarda açma ihtimali oldukça düşük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

normal şartlarda eski pc ne xp yüklenmesi gerekli. yeni pc ile yüklü olanı eski olan açmaz farklı donanımlarda açma ihtimali oldukça düşük.

O halde harddiski tekrar formatlayıp, eski pc üzerinde takılı vaziyetteyken takrar mı XP'yi kurmaya çalışayım? Zaten ilk başta bu şekilde yapmak istedim ama bir türlü başaramadım.
  • 500 mhz işlemci ile dh'ye girmek işkence olur. Bende 550 mhz işlemci var artık nadıren giriyorum reklamlar yüzünden.

Reklam alınmasına karşı değilim tabii ama metin tabanlı reklamlar pcyi donduruyor. Maxton'un reklam önleyicisine de takılmıyor bu reklamlar. Yoksa diğer reklamları kapattım.

Diğer forumlarda sorun yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 20 Haziran 2007; 14:32:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanal Bellek

500 mhz işlemci ile dh'ye girmek işkence olur. Bende 550 mhz işlemci var artık nadıren giriyorum reklamlar yüzünden.

Reklam alınmasına karşı değilim tabii ama metin tabanlı reklamlar pcyi donduruyor. Maxton'un reklam önleyicisine de takılmıyor bu reklamlar. Yoksa diğer reklamları kapattım.

Diğer forumlarda sorun yaşamıyorum.

:) 500 Mhz bilgisayarı küçük yeğenim kullanıyor zaten :)
    ama reklamlar konusunda haklısın, özellikle sayfanın sağındaki reklamlar yazıları kapatıyor :(((
    Reklam koyulmasın diyemem ama uygun bir şekilde konulsun.
  • cd rom desteği ile başlat, tekrar dene yüklemeye başlaması gerekli..
  • Yabancı bir forum sitesinde harddisk modunu LBA yapınca buna benzer bir sorunun çözüldüğünü okumuştum. Ben de Bios'tan Primary Master, Slave, Secondary master, slave bağlantı noktalarından harddiskinkini LBA diğerlerini AUTO yaptım. CD-Rom'a XP CD'sini taktım ve yeniden başlattım. Bu sefer CD'den başladı. Harddiskte XP kuruluydu ama tekrardan XP yükledim. XP yükleme sorunu çözüldü :)

Yalnız başka bir sorun çıktı: Bilgisayarı kapat komutunu verdikten sonra Windows normal bir şekilde kapanıyor fakat kasa içindeki fanlar hâlâ çalışıyor (işlemci fanı dahil). Açma kapama düğmesine 5-10 saniye basılı tutarsam ancak o zaman tamamen kapanıyor. Bunu nasıl çözebilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son soruma hâlâ cevap bulamadım :( yardımlarınızı bekliyorum, saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: ademdemir

son soruma hâlâ cevap bulamadım :( yardımlarınızı bekliyorum, saygılar...

SSdeki ayarlarla oynaman gerekiyor. Ama tam oalrak ne yapman gerekiyordu. Şu an hatırlamıyorum. Birkaç eski makinede aynı sorunla bende karşılaştım. Bu ayarlarla oynayarak çözmüştüm. Ancak uzun zamandır elime böyle bir sorun gelmediği için tam hatırlamıyorum. Deneye deneye bulursun. Kolay gelsin.

ABIT BH6 ve P3 500 üzerine XP PRO

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.