Şimdi Ara

Abit EQ ile Speedfan sonuçları bukadar farklı olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CPU P4 2.8E , Abit IC7-G , 2x512 OCZ PC3500 ve Seagate 2 tane Sata 120Gb , Ati 9800Pro
    1 tane Zalman 92 dışa , 1 tane Collamster 80 içe ve kasada Everest 2 tane fanı değiştirip içe üfletiyorum ama nafile yine kapak açık ve sıcak
    Gerçi NB 52c ısı üretüyor tabi HD lerde 38c ve 43c kasada ısınıyor. Bir tur sonra HD leri dışarı alıcam sanırım..

Sistemde hiç bir üründe OC yok hatta AGP voltajını 1.55 ti 1.50 ye indiridm. Ama kasa çok sıcak.

Daha önce Abit EQ kullanıyordum CPU 55-60 derece gösteriyordu. Bu gün spedfan 4.25 yükledim 38c diyor.
    Hangisi doğru sizce . Gerçi 55-60 dan şüpheleniyorum. Zira CPU da Zalman 7700 AlCu var.
    Birde merak ettiğim, speedfan da Temp1 , Temp2 , Temp3 gibi değerler var.
    Ben CPU Temp1 ,NB Temp2 , PSU Temp3 diye yorumladım ama , tahminim doğrumu acaba...

Nedense benim anakartı listesinde görmedim. Ibit IC7-G acaba olmayınca bu okuduğu değerlerde bir problem olurmu.
    Temp1 38c , Temp2 52c , Temp3 39c okuyor. Sanırım NB içinde bir soğutucu almam lazım.

Tabii derdim Overclock değil sadece İzmir de yaşamak. Zira havalar gerçekten çok sıcak.

Half L 2 oynarken makinada mavi ekran çıktı ve dondu. Ekran kartının soğutucusunu elledim kısa sürede el yakıyor.
    Onuda anlıyamadım üzerinde Vga Slincer var. Ne önerirsiniz.

Bana bir Isı mühendisimi lazım.

Teşekkürler

• Sadece İzmir'de olup sıcaklık sorunu yaşamanın ne olduğunu bu sene anladım arkadaşım, tray fanla 2500+ kullanıyorum 84C sıcaklık gördüm. Hala çalışıyodu hayretler içinde kaldım. Kasa içi sıcaklığı 65C ye kadar çıkmıştı..
  • Bende de tray la öyleydi değiştirmek zorunda kaldım. CPU yu sökmek bile bir problem oldu.
  • aynı problem bendede var!!!!
    ben de abit ic7 kullanıyorum işlemciye bazen 70 üstü diyo beni de deli ediyo haliyle
    bugün son biosu kurdum yine aynı......
  • Abit fazla fazla ölçer elinizle kontrol edin şöle bi anlarsınız zaten ne kadar ısındığını mesela 70 derece olduğunda cpu elinizin heatsinke yapışması lazım ufaktan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATALcan -- 28 Temmuz 2005, 1:44:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.